שתף קטע נבחר

בנק ישראל: הדירות התייקרו מהר יותר משכירויות

בדוח על ההתפתחויות הכלכלית מתחילת השנה מצוין, כי "הצעדים להקטנת הביקוש לדירות ולהגדלת ההיצע שבוצעו לא השפיעו מספיק עד כה, אך נראה כי העלאת הריבית הביאה להפחתת הביקוש לדירות השקעה"

מחירי הדירות עלו בקצב מהיר יותר ממחירי השכירות מתחילת השנה - ומספר הדירות המבוקשות עלה. כך עולה מדוח שהוציא היום (ג') בנק ישראל, בו הוא סוקר את ההתפתחויות הכלכליות בין החודשים ינואר-אפריל ומתייחס בין היתר למחירי הדירות הגואים.

 

רק אתמול דיווח משרד האוצר כי חודש אפריל סימן היווה שינוי של ממש בשוק הדיור. לפי אותו דוח, מחירי הדירות החדשות הוסיפו לרדת בחודש אפריל, בשיעור 0.8% לעומת החודש הקודם. יותר מכך - משרד האוצר ציין כי גם בחודש מרס ירדו מחירי הדירות בשיעור של 1%.

 

כפי שהראו נתוני האוצר ושאר הנתונים של גורמים במשק, בנק ישראל ציין בדוח, כי הביקוש לדירות וכן הפעילות בענף הבנייה המשיכו להתרחב בתקופה הנסקרת. דוחות הבנקים המקומיים הצביעו כי סך המשכנתאות גדל. 

 

במקביל מציין בנק ישראל גורמים מעורבים שהשפיעו ועלולים להשפיע גם בעתיד על מחירי הדירות: "מספר התחלות הבנייה וההשקעה לבנייה למגורים עלו. לצד זה המחסור בעובדים מקצועיים בענף הבנייה נמשך וסיומי הבנייה האטו.

 

"הצעדים להקטנת הביקוש לדירות ולהגדלת ההיצע שבוצעו לא השפיעו מספיק עד כה, אך נראה כי העלאת הריבית הביאה להפחתת הביקוש לדירות השקעה. קצב עליית המחירים בשנה האחרונה עמד על 14%, לעומת 20% במהלך 2010". 

 

בין היתר מתייחסים בבנק ישראל על ההשפעה שהייתה למחירי הדירות על המשק הישראל ובין היתר מציינים את קצב האינפלציה הגבוה.

 

"האינפלציה בתקופה הנסקרת המשיכה להיות גבוהה והייתה מעל תחום יעד האינפלציה לאורך התקופה. הציפיות לאינפלציה היו גבוהות גם הן אך התקרבו לתחום היעד לאחר העלאת ריבית בנק ישראל ב-0.5% באפריל, הלאה שהפתיעה בעוצמתה. האינפלציה הגבוהה הושפעה בעיקר מעליית סעיפי הדיור בבעלות, התחבורה והתקשורת, המזון והפירות והירקות", מסבירים בבנק ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים