שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: shutterstock

    מה, כבר נגמר? עוגיות טחינה ושקדים

    איזה מזל שהטעם שלנו באוכל משתנה, נטלי לוין גילתה לאחרונה את הטחינה ויחד איתה את הקלות שבהכנת עוגיות טחינה להן היא מוסיפה שקדים. עכשיו רק נותר לגלות איך הצנצנת מתרוקנת כל כך מהר

    פעם ממש לא אהבתי טחינה. בכל פעם שמישהו היה אוכל טחינה לידי הייתי נחרדת מהמראה, המרקם והריח. אינספור ניסיונות לשדל אותי להתחיל לאכול טחינה על ידי בן הזוג (שזה המאכל החביב עליו) עלו בתוהו במשך זמן די ארוך. איכשהו (עדיין לא לגמרי ברור לי איך) בחודשים האחרונים התחלתי מיוזמתי לטעום טחינה פה וטחינה שם, ואני יכולה לומר בפה מלא שזה הפך למאכל שאני לגמרי מסוגלת לאכול, לשמחתו של בן זוגי.

     

    את העוגיות האלה הכנתי בערך מיליון פעם בתקופה האחרונה, ובכל פעם מחדש הזמן הקצרצר שלוקח להן להיגמר מדהים אותי. אז הנה מתכון לעוגיות טחינה ושקדים, שהן העוגיות שהכי קל להכין, ונגמרות הכי מהר מצנצנת העוגיות שלנו. העוגיות מתאימות בדיוק לתקופות לחץ (של מבחנים וסיום שנה), וגם סתם לאנשים שבא להם משהו טעים בזמן קצוב ובהשקעה מינימלית.

     

    כמה הערות לפני שמתחילים:

    • אפשר להוסיף לעוגיות גם אגוזים נוספים, קצוצים דק (אך לא טחונים). מניסיוני, עם פיסטוק יוצאות עוגיות מופלאות של ממש! נסו ותהנו.
    • אפשר להכין מהבצק גלילים ולשמור במקפיא לעת הצורך. כך שולפים בכל פעם שמתחשק פורסים, אופים, ונהנים מעוגיות טריות.
    • העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.


    מוכנות מהר ונגמרות מהר (צילום: נטלי לוין) 

     

    עוגיות טחינה ושקדים

    המרכיבים (ל-50-60 עוגיות קטנות):

    2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

    2 כפות (20 גרם) קורנפלור

    50 גרם שקדים קצוצים גס

    150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

    כפית תמצית וניל איכותית

    קורט מלח

    כוס (200 גרם) טחינה גולמית

     

    אופן ההכנה:

    1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, קורנפלור, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
    2. מוסיפים את הטחינה ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
    3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
    4. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 12-14 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה והעוגיות טיפה משנות את צבען (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
    5. מצננים לחלוטין ומגישים.

     

    • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
    • לכל הכתבות של מתוק בפה 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגיות טחינה ושקדים
    צילום: נטלי לוין
    מומלצים