שתף קטע נבחר

טיפול שגוי ב"ברזילי" גרם למוות. הפיצוי: 2 מיליון שקל

מחלת כבד שלא אובחנה בזמן, סיבוכי הנשמה, דימום מסיבי שלא טופל ותרופה נוגדת קרישה שהחמירה אותו - כל אלה הובילו למותו הטרגי של מיכאל קוטליאר בגיל 47. בהסכם פשרה נקבע כי משרד הבריאות יפצה את המשפחה בכמעט שני מיליון שקל

סדרת מחדלים בבית החולים ברזילי באשקלון הובילה למותו בטרם עת של מיכאל קוטליאר, אשר לקה במחלת כבד שלא אובחנה בזמן וקיבל תרופה נוגדת קרישה - התוצאה הייתה דימום מסיבי שהוביל למותו. בהסכם פשרה הוחלט כי מדינת ישראל תפצה את משפחתו של קוטליאר ז"ל בכמעט שני מיליון שקלים. את כתב התביעה הגיש עו"ד יעקב אביעד.

 

 

ההמוגלובין ירד ל-4.9

המקרה אירע בשנת 2007. קוטליאר, אז בן 47, סבל מחום ומאודם ברגליו. הוא טופל באנטיביוטיקה על ידי רופאת המשפחה, אך המשיך לחוש ברגע. לאחר שנפל באמבטיה ונחבל בחזה, הפנתה אותו הרופאה לחדר המיון בבית החולים ברזילי, שם התגלה כי רמת ההמוגלובין שלו צנחה מ-11.3 ל-9.4.

 

לאחר שעבר סריקת CT בבטן ובחזה - שלא הראתה עדות לדימום או לקרע של הטחול - ולא הועלתה אפשרות של מחלת כבד, שוחרר קוטליאר לביתו. כעבור עשרה ימים הוא אושפז במחלקה פנימית עקב כאבים בחזה, ובדיקת הדם הראתה ירידה חמורה ברמת ההמוגלובין ל-4.9.

 

נקבע כי קוטליאר סובל מאוטם שריר הלב (התקף לב), הוא טופל בעירוי דם אך נכנס למצב של בצקת ריאות. הוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ, שם הונשם במשך כשבוע וקיבל טיפול תרופתי, בין היתר בתרופה נוגדת הקרישה קלקסן. בדיקת CT חוזרת גילתה ממצאים האופייניים לשחמת הכבד.

 

לאחר כשבוע נותק קוטליאר ממכשיר ההנשמה, אך אז הופיע דימום מסיבי מדרכי העיכול העליונות. בדיקת גסטרוסקופיה  גילתה דליות גדולות בוושט, והוא החל לעבור טיפולים שונים כגון חסימת כלי דם וקבלת עירויי דם ופלסמה - אך הרופאים לא הצליחו להשתלט על הדימום, וקוטליאר נפטר.

 

ליקויים בפענוח ה-CT

מומחה לרפואה פנימית שבדק את המקרה קבע כי ניתן היה למנוע את הדימום שגרם למותו, וכי הטיפול בנוגד הקרישה תרם לדימום. בתוך כך, ציין המומחה כי היה ליקוי בפענוח תצלומי ה-CT, שלא ציינו כי ישנה מחלת כבד, מה שהיה אמור לעורר חשד לדימום חריף אצל חולה שההמוגלובין שלו ירד בתוך זמן קצר באופן כה משמעותי.

 

המומחה קבע: "אילו היה ניתן למנוח טיפול תומך נכון בזמן מתן הדם, ייתכן שהיה נמנע הצורך בהנשמתו ובכך גם היו נמנעים הסיבוכים שהגיעו בעקבות הנשמתו". עוד ציין המומחה כי קיימים ליקויים בדיווחים ובמעקב בית החולים וכי היה צורך בדיון רב תחומי כדי להחליט על אפשרויות הטיפול הנכונות.

 

בהסכם הפשרה שהתקבל בבית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה השופטת אסתר שטרמר כי משרד הבריאות ישלם לתובעים סך של מיליון ו-800 אלף שקל.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "האירוע לא הגיע למשרד הבריאות כתלונה אלא כתביעת נזיקין. הצדדים הגיעו להסכם פשרה ביניהם".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרופאים לא השתלטו על הדימום. בי"ח ברזילי (צ.ארכיון)
צילום: אבי רוקח
הושג הסכם פשרה. עו"ד אביעד יעקב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים