שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הכל צלוי: קבב, קציצה והמבורגר
    בשר טחון היא אופציה זולה וזמינה לשלל מטעמים על האש. בני לוי מכין עבור המנגל שלכם ועבורכם מתכונים של קבב רומני עסיסי, קציצות והמבורגרים

    טיפ: קציצות צלויות פופולריות בעיקר בקיץ ובחגים, עת המוני בית ישראל ממנגלים בחוץ, אך ניתן להכין אותן גם בבית. הנתחים המתאימים יהיו השפונדרה של העגל, פלדת הטלה וכן פרגית שלא הופשטה מכל משמניה.

     

    עוד עצמאות בערוץ האוכל:

    רפי אהרונוביץ' מציג: כך מכינים סטייקים, מדריך וטיפים

    משהו קטן וטוב: מתכונים לשיפודים

    לכל כתבות הבשר בערוץ האוכל

     

    קבב רומני

    קבב עסיסי המיועד לחובבי השום, מקורו כשמו, מרומניה, ובמקרה שלו אין צורך להוסיף דבר פשוט לרוץ ולהכין.

     

    המרכיבים:

    500 גרם שפונדרה טחונה גס

    8 שיני שום, כתושות

    1/4 כוס מי סודה

    מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
    2. קורצים קציצות וצולים כ-3 דקות מכל צד.


    קבב רומני (צילום: ירון ברנר) 

     

    קבב טלה

    קציצה בעלת טעמים עזים ועושר פנימי של עשבי תיבול וטעם אגוזי של צנוברים קלויים, כל אלו בתוך בשר טלה נפלא.

     

    המרכיבים:

    500 גרם פלדת טלה, טחונה גס

    בצל בינוני, קצוץ

    50 גרם צנובר, קלוי

    1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    1/4 כוס נענע, קצוצה

    1/2 כפית כמון

    מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
    2. קורצים קציצות וצולים כ-3 דקות מכל צד.


    קבב טלה (צילום: ירון ברנר) 

     

    המבורגר

    אולי הקציצה המוכרת ביותר בעולם, אולי בגלל פשטותה אולי כי היא בשר נטו.

     

    המרכיבים:

    500 גרם שפונדרה וצוואר, טחונים יחדיו גס

    1/2 כפית חרדל דיז'ון

    1/4 כוס מי סודה

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
    2. קורצים קציצות וצולים כ-2 דקות מכל צד.


    המבורגר שהוא גם קציצה (צילום: ירון ברנר)  

     

    קציצות בקר ופרגית לצלייה בתנור

    קציצות אלו מתאימות לצלייה בתנור ומשלבות שני מרקמים וטעמים ההופכים אותה לקציצה אורירית ו"קלה" יותר.

     

    המרכיבים:

    300 גרם שפונדרה, טחונה גס

    200 גרם פרגית, טחונה גס

    קישוא בינוני מגורר בפומפייה

    1/2 כוס עלי בצל ירוק, קצוצים

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:
    1. לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
    2. קורצים קציצות וצולים כ-10 דקות בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות.


    קציצות בקר ופרגית (צילום: ירון ברנר) 

     

    הכנו גם קציצות כאלו:

     

    • בני לוי הוא השף והבעלים של אטליז הבוטיק "מעדני עופר" (אוסישקין 24, רמת השרון)

     


     


    פורסם לראשונה 14/07/2011 08:24

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קציצות בקר ופרגית לצלייה בתנור
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים