
נתח מס' 2: צלעות
שמות נוספים: אונטר ריב.
מראה: זהו הנתח המחבר את הצוואר עם האנטרקוט. הבשר מורכב משני חלקים: חלקו האחד רזה יותר ומרקמו מזכיר מעט את מרקם החזה, אך הסיבים דקים וקצרים יותר. חלקו השני יזכיר במעט את האנטרקוט, מה שעלול להטעות חלק מהאנשים.
מאפיינים: בשר בעל טעם עדין, מזכיר מעט את טעמו של האנטרקוט. רמת שומניות בינונית, כשחלק אחד, כאמור, רזה יותר.
שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בנוזלים, בנתחים גדולים. לא מקובל לצלות אותו בנתח שלם כי הוא לא נפרס יפה. מתאים גם לטחינה.
מה לא לעשות: לא מתאים לצלייה קצרה.
איך קונים: למרות היותו אחד הנתחים הנפוצים ביותר הנמכרים קפואים, טעמו ומראהו שונים לגמרי בבשר הטרי.
טיפ של קצב: אם משתמשים בבשר הזה לטחינה, הייתי טוחן אותו טחינה כפולה, הוא יתאים מאוד לקציצות עדינות-מרקם מבושלות ברוטב או מטוגנות.
צלעות (צילום: ירון ברנר)
