שתף קטע נבחר

עצם הברך

מראה: עצם מפרקית מוקפת בסחוס.

 

מאפיינים: זוהי עצם ובה רקמות חיבור רבות, סחוס.

 

שימושים: לבישול ארוך. משמשת בייחוד כתוספת ג'לטין וטעם לתבשילים כגון חמין, מרקים וגם רגל קרושה. מתאימה מאוד להכנת ציר בשר.

 

מה לא לעשות: כמובן שאינו מתאים לצלייה קצרה והקפצה.

 

איך קונים: לא מגיע בקפוא.

 

טיפ של קצב: כדאי להוסיף נתח אחד לכל תבשיל או מרק שרוצים להסמיך. ניתן להשחים עצמות אלו בתנור, להוסיף ירקות ולבשל במים מספר שעות על מנת לקבל ציר בקר אמיתי.


עצם ברך (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים