עצם הברך
מראה: עצם מפרקית מוקפת בסחוס.
מאפיינים: זוהי עצם ובה רקמות חיבור רבות, סחוס.
שימושים: לבישול ארוך. משמשת בייחוד כתוספת ג'לטין וטעם לתבשילים כגון חמין, מרקים וגם רגל קרושה. מתאימה מאוד להכנת ציר בשר.
מה לא לעשות: כמובן שאינו מתאים לצלייה קצרה והקפצה.
איך קונים: לא מגיע בקפוא.
טיפ של קצב: כדאי להוסיף נתח אחד לכל תבשיל או מרק שרוצים להסמיך. ניתן להשחים עצמות אלו בתנור, להוסיף ירקות ולבשל במים מספר שעות על מנת לקבל ציר בקר אמיתי.
עצם ברך (צילום: ירון ברנר)
מומלצים