שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

מנהיגי המחאה: אי-אמון ב"צוות רוטשילד"

המומחים שנפגשו עם מנהיגי המחאה חיזקו את ספקותיהם לגבי הצוות שמינה נתניהו. יונתן לוי, מראשי המאבק: "לא ניכנס איתם למו"מ, שרק יטביע אותנו בביצת סעיפים". סתיו שפיר: "אנו כמעט חודש ברחוב והממשלה לא מתייחסת ברצינות"

פרופ' מנואל טרכטנברג, יו"ר הצוות לשינוי חברתי-כלכלי ("צוות רוטשילד") שמינה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התגאה אתמול כי "הוועדה הזו שונה מאחרות", משום שחברי הצוות "ניחנו בשילוב בין מקצועיות ורגישות חברתית". אבל המילים היפות אינן יכולות לכסות על מה שמסתמן כמשבר אמון חריף עם מארגני המחאה. יונתן לוי, מראשי המאהל ברוטשילד, אמר הלילה (יום ד') ל-ynet: "לא ניכנס איתם למשא ומתן הסתדרותי, שרק יטביע אותנו בביצת סעיפים".

 

מחאת האוהלים - עוד דיווחים על המאבק שנמשך:

 

לוי השתתף אמש בפגישת ראשי המחאה עם מומחים בתחומי החברה, הכלכלה, בריאות, תעסוקה, משפט ודיור, שבה הוזהרו לא למהר להידבר עם הצוות שמינה נתניהו. פרופ' יוסי זעירא מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית טען בפתח הדיון: "אנחנו צריכים להגיד לצוות המומחים: איתכם אנחנו לא מדברים. השינוי שנדרש הוא שינוי מדיניות עמוק".

 

"פתרונות ישנים בעטיפות חדשות" 

לדברי יונתן לוי, "המומחים הביעו דאגה מהוועדה שמתארגנת במשרד ראש הממשלה וחיזקו בנימוקיהם המרעננים את הספקות שכבר היו לנו לגבי ועדת טרכטנברג. הפרופסורים הדגישו את חוסר השקיפות שצפויה מהוועדה שבאה למכור פתרונות ישנים בעטיפות חדשות, המבטאות את השיטה הכלכלית ממנה הציבור סובל כיום".


"דאגה מהוועדה שמתארגנת". הפגישה עם המומחים (צילום: יואב מלכה)

 

הוא סיפר שהוא וחבריו טרם הוזמנו לפגישה עם ועדת טרכטנברג, והדגיש כי המומחים המלווים את ראשי המאבק "מכובדים לא פחות מהאנשים שהביא נתניהו לוועדה שלו. הם באו כדי להוות אלטרנטיבה מלומדת, יוזמת ותקיפה לוועדה של ראש הממשלה. הם באו להשמיע קול חזק, להיכנס לשיח הציבורי ולהזהיר את הציבור מתעתועים".

 

סתיו שפיר אמרה ל-ynet בתום הפגישה עם צוות המומחים כי איש אינו רוצה להפיל את הממשלה, "יש פה עניין של אי-אמון, כי אנחנו נמצאים ברחוב כמעט חודש והממשלה עדיין לא התייחסה אלינו ברצינות בשום צורה. גם הקמת הוועדה הזו של צוות רוטשילד היא לא התייחסות רצינית. זה עוד ניסיון לגרור את הדברים במקום למצוא פיתרון, עכשיו ניתן לגבש פיתרון מאוד מאוד מהיר".

 

לדבריה, "הזמן פה הוא גורם שמשתמשים בו כדי לגרור אותנו ולחכות שהמחאה הזו תתפרק, יש איזשהו משחק כוח. אני חושבת שיכול לזוז שם משהו. הציבור, שנוהגים להתייחס אליו כמטומטם, לומד. החיבור עם אנשי האקדמיה מרגש". עזר אליה, פעיל נוסף במאבק, אמר כי השאיפה שלו ושל חבריו היא לנצל את

המומנטום, ואת האחדות שמסביב לדרישה לרסן את הקפיטליזם, "כאן עומדים האנשים שהם הקול של העם. מכאן נביא את השינוי למדינה שטוב לחיות בה".

 

ד״ר דניאל דור, ממשתתפי הפגישה, חוקר תקשורת ובלשן באוניברסיטת תל-אביב, הבהיר כי מוקדם לדעת לאן דברים יתפתחו, אך יש רצון להמשיך בפגישות מהסוג הזה. "בינתיים יש כאן עמדה מאוד חריפה נגד 'צוות רוטשילד'. הבנה שכל ניסיון להיכנס איתם למו"מ ישיר זה ניסיון למסמס את כל הדברים האלה. באנו להציע הצעות, להעלות רעיונות, יש המון ידע באקדמיה שלא בא לידי ביטוי, שהולך להרבה ניירות עמדה שאף אחד לא קורא אותם. אנחנו מנסים לראות מה אנחנו יכולים לעשות כדי להעמיק את הדבר הזה, ומשם והלאה זו מלחמת גרילה. האם זה יפיל את הממשלה או לא? האם הממשלה תיתן או לא? אני חושב שאלו שאלות ארוכות טווח". 

 

אתמול ביקר במאהל בשדרות רוטשילד שר התחבורה, ישראל כץ. "אתם הרמתם דגל מדהים, ורק בגלל שאתם הרמתם אותו, היום נוצרה דינמיקה של אפשרות לשינוי", אמר כץ. הפעילים, מצדם, הטיחו בו: "שנתיים הממשלה קיימת ולא זזה לשום מקום".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגישת מארגני המחאה עם המומחים
צילום: מוטי קמחי
סתיו שפיר בפגישה עם המומחים
צילום: מוטי קמחי
השר ישראל כץ במאהל, אתמול
צילום: מוטי קמחי
מומלצים