שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דודו אזולאי

    משב רוח מתוק: גלידת פירות ביתית

    הפעם אין צורך בתנור ואפייה שהופכת את מזג האוויר, החם ממילא, לבלתי נסבל. אורן בקר מביא לכם את הגרסה הביתית שלו לגלידת פירות יער ומוסיף לה רוטב וניל

    לא משנה אם זה חורף או קיץ, אני חולה גלידות. הפעם יש לי הצעה בשבילכם: במקום ללכת לסופר ולצוד מהמדפים איזו קופסה עם גלידה משומן צמחי, למה שלא תנסו להכין בעצמכם בבית? טוב, זו לא בדיוק גלידה אלא מקפא, אבל הוא לא דורש שום מכונת גלידה. כדי שזה לא יהיה סתם מקפא אלא קינוח מרשים, הוסיפו רוטב וניל קל להכנה שישדרג את המקפא בטעם ובמראה.

     

    עוד מתכונים מרעננים לגלידות ביתיות:

     

    טיפים:

    1. מקציפים את השמנת הקצפה קלה ואוורירית, לא יותר מדי כדי שהקצפת לא תהפוך לקשה.
    2. לא אוהבים פירות יער? מתחשק לכם לגוון? ניתן להחליף מחית הפירות יער בכל מחית פרי אחרת על פי טעמכם האישי.
    3. הג'לטין משמש לייצוב הקרם. כשעובדים עם אבקת ג'לטין, מערבבים אותה בהתחלה עם מים קרים בכדי להמיס את האבקה ומניחים בצד למשך כ-25 דקות.
    4. לגרסת פרווה ניתן להחליף השמנת המתוקה בשמנת פרווה.
    5. להכנת רוטב הווניל נדרשת פעולה של השוואת טמפרטורות. לפני שנבהלים, להלן הסבר פשוט: השוואת טמפרטורות היא פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה ע"י העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. מבלי לבצע השוואת טמפרטורות, אם היינו מעבירים את החלמונים ישר לתוך החלב הרותח הם היו נקרשים מיד.

     

    גלידת פירות יער ביתית ברוטב וניל

    המרכיבים (ל-7 מנות אישיות):

    2 כוסות (300 גרם) מחית פירות יער

    2 כפות מיץ לימון טרי

    5 כפות סוכר

    1 שקית ג'לטין + 6 כפות מים

    200 מ"ל שמנת מתוקה

    לרוטב וניל:

    200 מ"ל חלב

    2 חלמונים

    6 כפות סוכר

    תכולה של 1/4 מקל וניל/ 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

     

    גלידת פירות יער (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    גלידת פירות יער(צילום: דודו אזולאי)

     

    אופן ההכנה:

    1. מפשירים את מחית פירות היער וטוחנים במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.
    2. מערבבים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד למשך כ-25 דקות. כשהג'לטין מוכן מכניסים למיקרוגל ומפעילים בפולסים של 10 שניות בכל פעם עד להמסה. ניתן גם להמיס על אש נמוכה.
    3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קל.
    4. מערבבים את הג'לטין המומס עם מחית הפרי ומקררים (חשוב שהמחית תהיה קרירה טרם הערבוב).
    5. מקפלים לתוך תערובת המחית את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית סיליקון בצורות שונות. מקפיאים היטב. 
    6. רוטב וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, תמצית וניל ו-3 כפות סוכר.
    7. בקערה נפרדת, טורפים היטב את החלמונים עם 3 כפות סוכר.
    8. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות (ראו הסבר בטיפים), מערבבים באמצעות כף עץ וממשיכים לבשל עד שרואים שהנוזל מסמיך מעליה.
    9. לאחר שתערובת הפירות קפאה היטב, מחלצים מתבנית הסיליקון ומגישים עם רוטב וניל מעל.

     

    צילום: דודו אזולאי

     

     

  1. שף-קונדיטור אורן בקר, Oren Becker Chef Workshop
  2. מחפשים עוד מתכונים של אורן בקר? היכנסו לכאן



  3.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קינוח פטל קפוא ומרענן
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים