שתף קטע נבחר

ברק: "נתיר העברת מסוקים ואלפי חיילים לסיני"

שר הביטחון חושף בראיון לאקונומיסט כי ישראל תתיר למצרים לחזק את הכוח הצבאי בחצי האי, בניגוד להסכם קמפ דיוויד: "יהיו להם משוריינים, אבל לא טנקים מעבר לגדוד שמוצב שם". ההערכה: הכוח המצרי לא ישוב לצד המערבי של תעלת סואץ

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בראיון לשבועון "אקונומיסט" כי ישראל תתיר למצרים לפרוש אלפי חיילים בחצי האי סיני, בניגוד להסכם השלום. "יהיו להם מסוקים ומשוריינים, אך לא יהיו להם טנקים מעבר לגדוד שמוצב שם. לפעמים צריך להכפיף שיקולים אסטרטגיים לצרכים טקטיים", אמר ברק. לדבריו, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לאשר את המהלך.

 

המשבר עם מצרים, כותרות אחרונות:

 

השבועון מעריך כי נראה שהכוח המצרי החדש לא יוחזר אל צדה המערבי של תעלת סואץ. ההחלטה להעבירו אל צדה המזרחי התקבלה אחרי מתקפת הטרור מצפון לאילת לפני כשבוע, בה נהרגו שמונה ישראלים.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"ישראל עומדת בפני דילמה אסטרטגית רבת השלכות", כותב "אקונומיסט", שמסביר כי לברק ידועות הסכנות בחיזוק הכוח המצרי בסיני. "30 שנות השלום עם מצרים התבססו מעל לכל על פירוז סיני, אבל ישראל זקוקה בדחיפות שמצרים תהדק את הביטחון שם". הוא מצטט את אחד מעוזריו של ראש הממשלה, שאמר: "אם שום דבר לא ייעשה היום, נראה ארגונים קיצוניים מגדילים את דריסת הרגל שלהם בסיני".

 

ריבלין: לבדוק אם דרוש אישור הכנסת למהלך

בתגובה לכוונת ברק לאשר הכנסת כוחות מצריים גדולים לסיני, הנחה יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, את היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, לבחון אם המהלך מחייב את אישור הכנסת. "לא מן הנמנע כי ההיתר שניתן להכנסת כוחות מצריים לסיני, שנקבע כשטח מפורז בהסכם השלום, יחייב את אישור הכנסת", אמר ריבלין. "אם אכן כך, אבקש להביאו לאשרור הכנסת. אין די בסיכום בין שר הביטחון לבין ראש הממשלה, ואף לא באישור הממשלה".

 

בשנה האחרונה אישרה ישראל פרישת חיילים מצרים בסיני, מעבר למותר בהסכמי קמפ-דיוויד. הקיץ פרש הצבא המצרי אלפי חיילים בצפון סיני, כחלק ממבצע רחב היקף נגד פעילי אל-קאעידה, ועוד לפני הדחת הנשיא חוסני מובארק הוצבו חיילים בחצי האי, בעקבות המהומות באזור.

 

"אקונומיסט" מתאר את ההסלמה האחרונה בדרום שלב אחרי שלב, וכיצד הפכה ממשבר מחודש עם חמאס וארגוני הטרור ברצועת עזה למשבר מדיני ראשון בין ישראל למצרים בעידן שאחרי מובארק.

 

בין היתר מזכיר השבועון את ההפגנות שפרצו בקהיר מול שגרירות ישראל, הורדת הדגל הישראלי, איומי קהיר בהחזרת השגריר מתל-אביב והסירוב בקבלת הבעת הצער של ברק והנשיא שמעון פרס. המצרים, שדרשו התנצלות, טענו כי הבעת הצער "אינה מספיקה".

 

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. טקטיקה לפני אסטרטגיה
צילום: צפריר אביוב
חיילים מצרים בסיני
צילום: AFP
מומלצים