שתף קטע נבחר

וילנאי: יותר מ-10 מחבלים בחוליית הטרור בסיני

הכוננות בישראל נמשכת, ועל פי דיווח במצרים - 1,500 חיילים פועלים לאבטח את חצי האי בעיד אל-פיטר. השר להגנת העורף: "החג הוא זמן טוב למחבלים". אתרי תיירות בדרום קיבלו בקשות ביטולים, באילת מרגיעים: "השמועות מבהילות, הכל רגיל"

פעולה מצרית ממשית מול הסכנה הביטחונית בסיני? כוחות גדולים של חיילי צבא מצרים נלחמים בפעילי הג'יהאד בסיני, כך דיווח הבוקר (יום ג') היומון המצרי "אל-מסרי אל-יום, בזמן שבישראל נמשכת הכוננות בגבול עקב התרעה על חוליית טרור, שלפי השר להגנת העורף מונה "יותר מ-10 מחבלים".

 

מתח בגבול הדרומי - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

על פי הדיווח, שהובא מפי מקורות ביטחון מצריים, כוחות הביטחון ממשיכים לפרוץ ל"קִנים" בהם מסתתרים הפעילים בחצי האי. בפעילות משתתפים 1,500 חיילים, טנקים ומשוריינים. על פי אותם מקורות, הכוחות פועלים במסגרת תוכנית לאבטח את סיני במהלך ה"עיד אל-פיטר", החג שהחל היום ונועל את חודש הרמדאן. 

 

עמדת צבא מצרית בסיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עמדת צבא מצרית בסיני(צילום: AFP)
 

העיתון הוסיף ודיווח כי מנגנוני הביטחון המצריים העלו את רמת הכוננות מחשש למעשי אלימות במהלך החג. הכוחות ממשיכים בסריקות באזורי הגבול, רפיח, שייח' זוויד ואל-עריש, ופועלים במקביל למאמצי ראשי השבטים הבדואים באזור לשכנע את פעילי הג'יהאד לזנוח את האלימות.

 

פעילות הכוחות המצריים באזור התפרסמה יממה לאחר דיווח ברוח זהה במצרים, לפיו מצרים וישראל סיכמו על הגדלת מספר החיילים המצריים באזורי האורך B ו-C בחצי האי. על פי אותו דיווח, כעת מנהלים הצדדים משא ומתן נוסף לפריסת כוחות נוספים באזור.

 

הרמטכ"ל, שר הביטחון ואלוף פיקוד דרום (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
הרמטכ"ל, שר הביטחון ואלוף פיקוד דרום(צילום: בן קלמר)

 

הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, הורה שלשום לתגבר את הכוחות בגבול ובדרום רצועת עזה, בעקבות מידע שלפיו חוליה של הג'יהאד האיסלאמי כבר יצאה מעזה לסיני, בדרך לבצע פיגוע בישראל, בדומה למתקפת הטרור בדרום שאירעה לפני כשבועיים. לפי שעה אין כל שינוי בהחלטה לסגור לתנועה את כבישים 10 ו-12 הסמוכים לגבול.

 

השר להגנת העורף, מתן וילנאי, סייר היום במפעל אלביט בשדרות, ואמר כי "הג'יהאד האיסלאמי מנסה כבר תקופה ארוכה להוציא פיגועים מסיני. עיד אל-פיטר הוא זמן טוב למפגעים. בידי מערכת הביטחון התרעה לניסיון פיגוע של חוליית מחבלים מסיני, של יותר מעשרה מפגעים. מערכת הביטחון פועלת לסכל את הניסיון הזה".

 

בינתיים פועלים בישראל גם מול המצרים, לנוכח המתיחות שהתעוררה לאחר מתקפת הטרור לפני עשרה ימים. גורמים צבאיים אמרו כי חמאס, השולט ברצועה, מבקש כנראה להימנע מעימות עם ישראל, ולפי ההערכה אינו מנסה לזרז הוצאת פיגוע כזה. ישראל העבירה במקביל מסרים לכל הגורמים המעורבים בנעשה בדרום, לפיהם מדיניות האיפוק היחסי שנקטה בסבב ההסלמה האחרון לא תימשך לעד, וכי במקרה של פיגועים נוספים - התגובה תהיה חריפה. 

 

"אירועים כמו לפני שבועיים לא קורים כל הזמן"

באילת מנסים לחזור לשגרה משרשרת האירועים והדיווחים הביטחוניים, ולשדר "עסקים כרגיל". למרות ההתרעות הרבות, השתתפו אלפי בני אדם בפסטיבל הג'אז בעיר וכמות דומה צפויה ליטול חלק באירועי התימניאדה. "הלחץ התקשורתי מטורף", אמר ל-ynet מאיר יצחק הלוי, ראש העיר. "שגרת החיים באילת מתנהלת בצורה הטובה ביותר והעיר מאובטחת ומוגנת. אני מופתע מחרושת השמועות שעושה לעיר לא טוב ומכניסה בהלה".

 

"אני מגיע לעיר כמה פעמים בשנה", סיפר משה פנדלר, יהודי תושב צרפת, שלא נראה מוטרד מההתפתחויות. "מסביב הכול נראה מצוין ואני לא פוחד. אם המחבלים חושבים שהם ירחיקו אותנו ממדינת ישראל, יש להם טעות". 

 

אורנית אבו, תושבת העיר ואם לשתי בנות, הביעה אף היא אמון בפעולות כוחות הביטחון. "מבחינה ביטחונית אני לא חוששת ושמה מבטחי בצה"ל שימשיך לשמור עלינו כמו שהיה עד היום. אירועים כמו לפני שבועיים לא קורים כאן כל הזמן, זה היה חד פעמי ואני רוצה להאמין שכך זה יישאר". 

 

שוטרים מסיירים באילת לאחר מתקפת הטרור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שוטרים מסיירים באילת לאחר מתקפת הטרור(צילום: רויטרס)

 

מעט צפונה משם, משפיעה הכוננות יותר על חיי התושבים. עמית ורד, רכז ביטחון בקדש ברנע שבמועצה האיזורית רמת נגב, סיפר כי "כרגע אנחנו מנהלים חיי שגרה. הכול רגיל, רק שהצד המערבי של היישוב נסגר לכניסה וליציאה. נפגשנו עם התושבים בנושא ביטחון והעברנו להם את כל מה שאנחנו יודעים. בסך הכול, הם עוסקים במה שחשוב באמת - חקלאות והתיישבות".

 

באתרי התיירות באזור הנגב התקבלו טלפונים מבוהלים ובקשות לביטול או דחייה. "בגבול שקט. בשטח אין שום שינוי. חוץ מזה שיש התרעות", אמר עופר הר-טוב, תושב עזוז והבעלים של אתר התיירות חאן בארותיים. בשבוע שעבר, הוזזה חתונה שהיתה אמורה להתקיים במקום למרכז הארץ, אך מעבר לכך, עזוז מדגיש כי  "החיים שלנו אותו דבר, אבל האווירה הכללית, והדיבורים על זה שישראל מאויימת, הם משהו שהתקשורת יוצרת. יש אווירה שהדרום מסוכן, אבל גם בתל אביב היה פיגוע אתמול".

 

בתחילת השנה, בחרה ממשלת ישראל בהחלטה דרמטית לאפשר

 לכוחות צבא מצרים להכניס 800 חיילים לחצי האי, לראשונה מאז נחתם הסכם השלום בין המדינות לפני יותר משלושה עשורים.

 

בהסכם, שנחתם ב-1979, נקבע כי חצי האי סיני יהיה שטח מפורז מבחינה צבאית. האזור חולק למספר רצועות: הראשונה נמתחת מתעלת סואץ במערב עד לקו A ממזרח, בה מותר למצרים להחזיק בדיביזיית רגלים ממוכנת אחת. ברצועה השנייה, אזור B, רשאים לפעול ארבעה גדודים של משמר הגבול ואילו ברצועה השלישית, עד לגבול, אמורים לפעול, על פי ההסכם, רק כוח משקיפים בינלאומי וכוחות שיטור אזרחיים ממצרים.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו רועי נחמיאס, אהובה מאמוס, אילנה קוריאל ושמוליק חדד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה בקהיר מול שגרירות ישראל
צילום: AP
הרמטכ"ל בסיור בדרום הארץ
צילום: דובר צה"ל
מומלצים