שתף קטע נבחר

 

עשרות מתמחים התפטרו בשנית: "לא נשתוק"

הרופאים המתמחים כיבדו את החלטה שביטלה את התפטרותם, ושבו לעבודה. שטייניץ וליצמן בירכו, אך זמן קצר לאחר מכן כבר הגישו עשרות מהם התפטרויות מחודשות, השונות אחת מהשנייה

בעקבות פסיקת בית הדין הארצי לעבודה כי התפטרותם הקולקטיבית של הרופאים אינה חוקית, שבו הרופאים המתמחים לעבודה וכיבדו את החלטת בית המשפט. עם זאת, עשרות רופאים בבתי החולים איכילוב בתל אביב, שיבא בתל השומר ומאיר בכפר סבא, הגישו מחדש מכתבי התפטרות, באופן אישי ועצמאי. הם ייכנסו לתוקף בעוד חודש.

 

מאבק המתמחים, כותרות אחרונות:

 

עוד בערוץ החדשות :

במקביל, מגבשים נציגי המתמחים את תגובתם ושוקלים את המשך צעדיהם. עו"ד טל קרת, שמייצגת את הרופאים המתפטרים, אמר כי ההחלטה "פוגעת בחופש העיסוק שזו זכות בסיסית לכל דבר, ואנחנו מחשבים את צעדינו, כשעומדת גם על הפרק עתירה לבג"ץ".

 

מחשבים את צעדיהם. כינוס המתמחים באיכילוב, הבוקר (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
מחשבים את צעדיהם. כינוס המתמחים באיכילוב, הבוקר(צילום: בן קלמר)

 

בבית החולים איכילוב כינסו מאות רופאים מתמחים ישיבה סגורה כדי לדון על החלטת בית הדין. טרם כניסתם ניתן היה להבחין באכזבתם מהחלטת בית הדין. "אנחנו לא מתכוונים להפר את החוק, אבל אנחנו גם לא מתכוונים לשתוק אלא לערער על ההחלטה", אמר ל-ynet אחד מהם.

 

בתום הישיבה אמר ד"ר גיל פאייר, סמנכ"ל רופאי בית החולים איכילוב, כי "הרופאים המתפטרים החליטו לחזור לעבודה, אך יחד עם זאת להמשיך במאבק". לפחות 20 מהמתמחים התייצבו במחלקת כוח האדם, וחתמו שנית על התפטרות, במכתבים שניסחו בכתב ידם. 

 

מתפטרים בשנית באיכילוב (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
מתפטרים בשנית באיכילוב(צילום: בן קלמר)

 

לבד ממתמחי איכילוב, התפטרו מחדש גם עשרות מתמחים מבתי החולים שיבא בתל השומר ומאיר בכפר סבא. הם הקפידו לנסח בקפידה את מכתבי ההתפטרות, תוך שהם דואגים לשינויים בתוך המכתבים עצמם, כדי שאלו לא יבוטלו פעם נוספת, בטענה שהם חלק ממהלך קולקטיבי.

 

ורד דולברג, מתמחה בבית החולים שיבא, כבר הגישה את מכתב ההתפטרות השני שלה. "הפעם כתוב בעט ועל נייר כחול כי אני לא מוכנה להמשיך לעבוד בתנאים שפוגעים בחולים שלי. יכול להיות שהחולים ירגישו נפגעים מהמהלך, אך אנחנו מעולם לא נטשנו את המחלקות ולא השארנו חולה ללא טיפול". לדבריה, "אם החולים יצטרכו לשלם באופן פרטי, הנזק למערכת הבריאות הציבורית יהיה גדול הרבה יותר ולשנים ארוכות יותר". 

  

בפסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה נכתב כי "אי התייצבות לעבודה מהווה נטישה בלתי מאושרת של העובדים את מקום עבודתם, על כל המשתמע מכך". על פי ההחלטה, "אפילו היה ניתן תוקף משפטי למכתבים, ספק עדיין אם היה מקום מצדנו לאישור התפטרותם של כאלף מתמחים ביום אחד, כאיש אחד, מתוך התעלמות מצרכי מערכת הבריאות, חרף זכותם להתפטר".  

 

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בירך על החלטת בית הדין לעבודה וקרא לכל הרופאים לשלב ידיים לטובת הרפואה הציבורית בישראל. "מדובר בהחלטה חשובה המחזקת את ההסכם הקיבוצי שהושג, שיש בו כדי לייעל את מערכת הבריאות תוך העדפה לפריפריה והטבה לכלל הרופאים. משרד הבריאות ידבק בהסכם וידאג לבצעו ככתבו וכלשונו".

 

לא מתכוונים לשתוק. הרופאים בביה"ח מאיר התכנסו לאספה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
לא מתכוונים לשתוק. הרופאים בביה"ח מאיר התכנסו לאספה(צילום: עידו ארז)

 

גם שר האוצר, יובל שטייניץ, התייחס לנושא ואמר טרם כניסתו לישיבת הממשלה כי "לא יכולה להיות אנרכיה שכולנו נסבול, כולל העובדים, וזה מה שאמר בית המשפט. כל שביתה תהיה פגיעה בחולים, ואין לזה תוקף חוקי. כולנו חיים במדינת חוק, גם אני, כשר אוצר, מכבד את החוק גם כשלא נוח לי וגם המתמחים צריכים לכבד את החוק באותה מידה".

 

הוא דחה את הביקורת על טענות המתמחים כי זכויותיהם בזכות המחאה שלהם נפגעות, "דיני העבודה בישראל מאפשרים חופש ומרחב לארגוני עובדים למחות, להיאבק על תנאיהם. נחתם הסכם לשיפור עצום בתנאי העבודה של המתמחים ברפואה הציבורית וברפואה הציבורית בפריפריה".

 

בעקבות פסיקת בית הדין ערכו הרופאים פעילות הסברה לחולים בכניסה למיון בבית החולים רמב"ם בחיפה, שם היו אמורים מכתבי ההתפטרות של המתמחים להיכנס לתוקף ביום רביעי. "הסבירו לחולים איך תיראה הרפואה כאשר הרופאים, שזה המקצוע הכי וולונטרי בעולם, יעבדו מכורח הוראת בית המשפט במערכת שהם לא רוצים לעבוד בה", אמר אחד הרופאים בבית החולים. לדבריו, הטיפול השוטף בחולים לא נפגע.

 

בהכנת הידיעה השתתפו נרי ברנר, אחיה ראב"ד, יואב מלכה, רענן בן צור ורונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתמחים שוקלים לפנות לבג"ץ
צילום: עידו ארז
קרא לרופאים לשלב ידיים. ליצמן
צילום: נועם מושקוביץ
לא יכולה להיות אנרכיה. שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
מומלצים