שתף קטע נבחר

טרכטנברג: "כלכלת השוק הדורסנית הרימה ראש"

ראש הוועדה לשינוי חברתי-כלכלי אמר בכנס באוני' ת"א: כלכלת שוק לא מרוסנת מצמיחה כוח שוק דורסני, מונופליסטי שעושק את האדם. "על המדינה להנהיג רגולציה מסודרת כדי למנוע הפעלה ברוטאלית של כוח מונופלוסיטי, ועל המגזר העסקי לפעול בריסון עצמי"

"אני מאמין בכלכלת שוק, אבל כלכלת שוק דורסנית, כמו זו שהתפתחה בישראל בעשור האחרון, יצרה מציאות של כוח מונופוליסטי מוגזם שמאיימת על העובדים והצרכנים וצריך לרסן אותה לפני שיהיה מאוחר"; כך אמר הערב (א') יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' מנואל טרכטנברג.

 

 

את הדברים אמר טרכטנברג, העומד גם בראש הוועדה לשינוי חברתי-כלכלי שמינה ראש הממשלה, בכנס ההשקה של האמנה למיצוי ההון האנושי באוניברסיטת תל-אביב. בכנס משתתף גם שר האוצר יובל שטייניץ. טרכטנברג הוסיף כי למדינה יש תפקיד בריסון הכוח המונופוליסטי, ולכך תתייחס הוועדה שבראשה הוא עומד.

  

 

"הריכוזיות משחירה את כלכלת השוק החופשי. לממשלה יש תפקיד בבלימת הריכוזיות והועדה שבראשותי תטפל בכך", אמר טרכטנברג. ועדת טרכטנברג פועלת במקביל לוועדה שהוקמה לטיפול בריכוז במשק הישראלי עוד לפני גל המחאה החברתית, וטרכטנברג ציין שהמלצות שתי הועדות יסייעו למאבק בריכוזיות ובמונופוליזם של המשק הישראלי.

 

לדברי טרכטנברג, "המחאה היא הזדמנות היסטורית לטפל בכשלים בחברה הישראלית ומי שחושב שאפשר למסמס זאת טועה טעות מרה, אבל הועדה היא רק ההתחלה ואין לה כלים ליצור את כל השינוי הנדרש בחברה ובמשק הישראלי".

 

קבלה גם לתלמידי מדעי הרוח

האמנה שהושקה הערב בכנס על ידי מנכ"ל סלקום עמוס שפירא, קוראת למעסיקים במשק לקבל לעבודה בוגרי אוניברסיטאות מצטיינים מכל הפקולטות וכל תחומי הלימוד, לרבות מדעי הרוח. לקראת הכנס, הציגה אוניברסיטת תל אביב סקר שערך עבורה מכון גיאוקרטוגרפיה, לפיו הרוב המכריע של המעסיקים במשק תומך בעקרונות אמנת המעסיקים למיצוי ההון האנושי בישראל, ומוכן לקבל לעבודה גם בוגרים של הפקולטות למדעי הרוח.

 

את אמנת המעסיקים יזם עמוס שפירא, נשיא אגודת הידידים של אוניברסיטת תל אביב ומנכ"ל סלקום, ועד כה חתמו עליה מעל ל-300 ארגונים וחברות. האמנה מעודדת את המעסיקים לפתוח תפקידים רבים בארגונים שלהם בפני מגוון רחב ככל האפשר של בוגרים, כולל מדעים מדויקים, מדעי החיים ומדעי הרוח, ובכך לעודד צעירים רבים ללמוד את התחום שמעניין אותם, ולא לבחור במקצוע שאינו מתאים להם משיקולים או מאילוצים כלכליים.

 

דרושה: יכולת למידה וניתוח

הסקר בוצע בקרב מדגם מייצג של מנכ"לים וסמנכ"לי משאבי אנוש בחברות במשק, ומתוצאותיו עולה כי 87% מהמעסיקים מוכנים לתת הזדמנות שווה בקבלה לעבודה לבוגרי מדעי הרוח, הטבע והמדעים המדויקים, בהם לא נדרשת הכשרה ספציפית.

 

72% מהמעסיקים השיבו, כי לתחומים כמו מכירות ושיווק, משאבי אנוש, מינהל, יחסי ציבור, רכש ושירות לקוחות, ניתן לקלוט בוגרים מכל התחומים. מעל למחצית מהמעסיקים (55%) אימצו את הקביעה באמנת המעסיקים, לפיה המוסד האקדמי אותו סיים המועמד חשוב לא פחות מהתחום שאותו למד.

 

ממצאים אלה עולים בקנה אחד עם עמדת אמנת המעסיקים, לפיה בעידן הנוכחי של התפוצצות מידע, בו החומר הנלמד היום כבר אינו רלוונטי מחר, הנכסים החשובים ביותר שהעובד מביא עמו למקום העבודה הם: השכלה רחבה, תרבות עשירה, יכולת לימוד מהירה ויכולת ניתוח.


פורסם לראשונה 11/09/2011 18:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' טרכטנברג לצד שר האוצר שטייניץ
צילום: מוטי קמחי
מומלצים