שתף קטע נבחר

עתירה לבג"ץ: הדחה בשל שירת נשים, לא חוקית

אחד הצוערים שהודחו בשל הימנעות משמיעת שירת נשים טוען כי הפקודה להיות נוכח באולם אינה חוקית. "התגייסתי לנח"ל החרדי כדי לתרום, תוך שמירה על ההלכה", כתב העותר. "חיוב חיילים לשמוע שירת נשים מכשילה את שילוב החרדים בצבא"

אחרי שעלתה על שולחנם של הדרגים הגבוהים ביותר - הרמטכ"ל והרבנים הראשיים - הדחת צוערי קורס קצינים שנטשו טקס ביחידתם בגלל שירת נשים,  מגיעה גם לבית המשפט: י', אחד הצוערים המודחים, עתר אתמול (יום א') לבג"ץ נגד החלטת מפקדי הקורס בעניינו, בטענה שהפקודה להישאר באולם בעת שירת נשים אינה חוקית. בית המשפט אף התבקש להוציא צו ביניים שאוסר את ההדחה בפועל, עד לדיון בעתירה.

 

עוד בערוץ יהדות - קראו:

 

דעות על שירת נשים:

 

הצוער המודח, שמשרת בגדוד הנח"ל החרדי, כתב בעתירתו כי המג"ד הגדיר את שירת הנשים

"עניין מקצועי" אך מדובר ב"טענה חסרת שחר". עוד נכתב כי חיוב חיילים לשמוע שירת נשים בניגוד לאמונתם, לא רק שאינו חוקי, אלא חמור במיוחד נוכח העובדה שהוצהר כי אין מדובר באירוע חד-פעמי, אלא הצוערים יידרשו לכך גם בהמשך הקורס.

 

"הדחתו של העותר מקורס הקצינים לא נעשתה בשל האירוע שהיה, אלא בשם סירובו להתחייב כי יציית לפקודה בלתי חוקית הנוגדת את אמונתו ואורח חייו", נטען, "בנסיבות אלו, לדעת העותר, לוקה ההחלטה בחוסר סבירות קיצוני".

 

"הסיבה שהתגייסתי לצה"ל לגדוד הנ"ל היא רצוני לשרת בצה"ל ולתרום בכך לעם ישראל, תוך שמירה על ההלכה ללא פשרות", מציין י', ומזהיר: "מציאות כגון זו שתוארה בעתירה (אם לא תשונה על ידי בית משפט נכבד זה), עלולה לשים לאל תקווה זו של שילוב חרדים בצה"ל".

 

מבקש נימוקים להדחה

הצוער, מתאר בעתירתו את השתלשלות המקרה. הוא מספר כי במהלך אירוע "מורשת קרב" על מבצע "עופרת יצוקה", עזב עם שמונה חיילים נוספים את האולם כמה פעמים בגלל הופעת זמרות, וחזר אליו מיד לאחר מכן.

 

הרבנים הראשיים הביאו את העניין עד לרמטכ"ל. בפגישה אתמול (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הרבנים הראשיים הביאו את העניין עד לרמטכ"ל. בפגישה אתמול(צילום: דובר צה"ל)

 

לדבריו, אחרי היציאה הראשונה הודיע מפקד גדוד "גפן" בבית הספר לקצינים, סא"ל עוזי קליגר, כי מי שלא יהיה נוכח בעת השירה לא ימשיך בקורס, ובעקבות הישנות המקרים החליט לממש את האיום. למחרת התקיים לצוערים שימוע בפני מפקד בה"ד 1, אל"מ ערן ניב, וכעבור יום נוסף הם הופיעו בפני מפקד זרוע היבשה, אלוף סמי תורג'מן. י' טוען כי בהליך השימוע השני אמר המפקד כי הרב הצבאי הראשי, תא"ל רפי פרץ, אישר את הפעילות הכוללת שירת נשים, אך כשהצוער ביקש לברר פרטים על כך, הוא נתקל בהתחמקות - הן מצד המג"ד בקורס והן מצד לשכת הרבצ"ר.

 

מאוחר יותר, במהלך שיחה עם מפקד בית הספר, נדרשו הצוערים להודות ב"טעותם" ולהתחייב כי לא ינטשו עוד טקסים בגלל שירת נשים. י' סירב לכך – והודח. לטענתו, הוא ערער על ההחלטה בכתב למפקד מז"י, אך ערעורו נדחה והודעה על כך נמסרה לו בעל פה מפי מפקדיו, בלי נימוקים.

 

הרמטכ"ל: נדון בסוגיית שירת נשים 

אתמול נועדו הרבנים הראשיים יונה מצגר ושלמה עמאר עם הרמטכ"ל בני גנץ. השניים ביקשו מהמפקד העליון של הצבא למצוא פיתרון שיאפשר לחיילים דתיים להימנע מהאזנה לשירת נשים, מבלי שהדבר ייאלץ אותם לעבור על פקודות הצבא.

 

הרמטכ"ל השיב לרבנים כי התנגשות זו שבין הפקודה להלכה אכן דורשת טיפול, ובכוונתו לדון בעניין

עם הרב הצבאי הראשי, תא"ל רפי פרץ.

 

השבוע איים הפורום המשפטי למען ארץ ישראל שיעתור לבג"ץ. במכתב ששלח בא כוח הפורום, עו"ד יצחק בם, לרמטכ"ל ולפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל אביחי מנדנבליט - טען כי "זכותו של כל חייל, צוער וקצין לשמור על אמונתו הדתית הינה אבן יסוד בחברה דמוקרטית".  

 

עוד נטען במכתב כי תגובת המפקד להתנהלות הצוערים מהווה "פגיעה בלתי נסבלת באמונת החיילים, שמשמעותה הרת אסון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שירת נשים, מי ישמע?
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים