שטייניץ: צריך להנמיך ציפיות מוועדת טרכטנברג
שר האוצר לא תולה תקוות בהמלצות הוועדה לשינוי חברתי-כלכלי: "תביא להקטנת יוקר המחיה ולסיוע למשפחות שהכנסתם נמוכה, אבל לא יותר מזה". יצא נגד ההפגנות שליוו את חתונת בתו של נוחי דנקנר: "מדאיג שאנשים פגעו בחתונתה רק בגלל שהיא בתו של מישהו. זה היה מעשה נבלה"
"השינויים שדורשים מובילי המחאה אוטופיים ושום ממשלה לא תספק אותם"; כך אמר הבוקר (ד') שר האוצר, יובל שטייניץ, בכנס של לשכת המסחר תל אביב. "ראשי המחאה הודו בגילוי לב ששום מו"מ לא יספק אותם ושום ממשלה לא תיענה לכל דרישותיהם", אמר שטייניץ. "אני מכבד כל הפגנה, אבל האחריות על הכלכלה הישראלית היא עלי".
- מחאת האוהלים : סיקור מלא ב-ynet
- טרכטנברג: "חייבים להתעמת עם סדרי עדיפויות"
- שטייניץ באוצר שנתיים - מי חגג ומי צריך לדאוג?
"גם משרד הביטחון צריך לתת יד
כמו כן אמר שר האוצר כי הוא מודאג מההתלהמות נגד אנשי עסקים. "זה מדאיג שאנשים פוגעים בחתונתה של אישה צעירה עם בחיר ליבה רק בגלל שהיא בתו של מישהו. זה היה מעשה נבלה". בדבריו אלה התכוון שר האוצר להפגנות שליוו את חתונתה של רונה דנקנר, בתו של איש העסקים נוחי דנקנר, בשבוע שעבר.
בהתייחסו לשאלה, האם יש הגיון בהורדת תקציב הביטחון על רקע המצב המדיני המידרדר, אמר שטייניץ: "תקציב הביטחון קיבל תוספות שחורגות מכל פרופורציה ומהוות חריגה ממתווה ברודט גם אם מביאים בחשבון את המצב המדיני - ותמיד מביאים בחשבון את האיומים. אני מבין שכל שר וכל מנכ"ל משרד רוצה תמיד למנוע פגיעה במשרדו וזה בסדר. אבל גם משרד הביטחון צריך לתת יד".
לין: "אדם שעובד צריך לקבל שכר ראוי"
מוקדם יותר דיבר נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, בכנס ואמר: "אנחנו חייבים להודות: אי אפשר לצפות ממשפחה שתקים בית בהכנסה של 5,000-6,000 שקל לחודש. אי אפשר שאנשים שעובדים כל חייהם לא יוכלו לממן לעצמם מקום מגורים ולהחזיק מכונית".
לין, שמשפחתו היא בעליה של חברת כוח האדם לין ביכלר, אמר: "המחאה הצודקת העלתה לדיון ציבורי שאלות קשות שלא נשאלו מספיק: כיצד מתחלק העושר הלאומי? מה צריכה להיות חלוקת המס? במשק משגשג ומצליח כמו המשק הישראלי לא סביר שיש עובדים ועצמאים שנשארים מאחור ואינם נהנים מפירות הצמיחה".
לין התייחס למסקנות המסתמנות של ועדת טרכטנברג, ואמר: "כוונת האוצר להוריד את המכסים על הייבוא באופן שיוריד מחירים - צודקת. הרעיון להרחיב את מס הכנסה שלילי הוא בעייתי. אדם שעובד צריך לקבל שכר ראוי, שכר צודק, ולא קיצבה שהיא מעשה צדקה ששומר על חוסר הצדק".
לין התייחס גם לטענה הרווחת, שהועלתה באירועי המחאה ונבדקת בוועדת הריכוזיות, על כוחם המוגזם של ה"טייקונים": "המגזר העסקי זה לא רק הפירמידות של חברות האחזקה הגדולות, אלא המון עסקים קטנים שנלחמים על קיומם. לממשלה אסור ללכת שולל אחרי תיאוריות קונספירציה שמסכנות את המגזר העסקי".
לין:" "אנחנו קורבנות של פקידים"
בהקשר זה הוא הביע את דאגתו מההתמודדויות החדשות של בעלי העסקים: "להיות בעל עסק היום זה סיכון. המדינה פותחת בהליכים פליליים בקלות רבה מדי נגד עסקים. כל דבר שלא מוצא חן בעיני איזשהו פקיד הופך לעבירה פלילית. צריך לשמור על איכות הסביבה ולהגן על העובד והצרכן, אבל ההיטפלות לעסקים הפכה להיות מוגזמת ופוגעת בהם".
בדבריו התייחס לין למאות כתבי אישום שהוגשו בשנים האחרונות נגד עסקים. זה מוגזם, זה לא טוב. המנטרה "המזהם ישלם" היא מסוכנת. עסקים לא אשמים בבעיות סביבתיות והם לא אלה שצריכים לשלם עליהן. אם בעל מפעל אריזות מוכר אריזות, הוא לא צריך להיענש על כך שהצרכנים מפזרים אותן ברחוב. אנחנו קורבנות של פקידים שבאו לזמן קצר ורוצים להטביע חותם ושל פוליטיקאים פופוליסטים. ישראל הופכת למדינה שיימאס לעשות בה עסקים".