טפלון או קרמי: איך לבחור מחבת בריאה?
אחרי שהפחידו אותנו בסכנות שטמונות בטיגון, הגיע הזמן לקנות מחבת "בריאה". אבל איך נדע לבחור בכלי הכי מתאים לצרכים שלנו? ולמה חשוב תמיד להסתכל בתחתית המחבת? מחברת ספרי הבישול פיליס גלזר מציגה כללים לרכישה חכמה
הטרנד היום בעולם המחבתות הוא להתהדר בתואר "בריאות". כמעט כל מחבת היום מבטיחה שאפשר לטגן בה במינימום שמן, שהיא אינה פולטת חומרים רעילים וצורכת מעט מאוד אנרגיה.
עוד על טיגון ובריאות:
- ארה"ב שוקלת לציין "אזהרת סרטן" על צ'יפס
- שמנים ובריאות: למה עדיף לא לטגן בשמן זית
- סירי טפלון מסוכנים לבריאות? מיתוסים מהמטבח
אבל איך מוצאים את הידיים והרגליים בין ציפוי קרמי לציפוי טפלון, מספר שכבות הציפוי והנתונים על עמידות בטמפרטורות שונות? רגע לפני שאתם רוכשים מחבת חדשה, היועצת הקולינרית ומחברת ספרי הבישול פיליס גלזר מסבירה איך יודעים שמחבת היא אכן בריאה, האם מותר להשתמש בכלי מתכת לטיגון ומתי צריך להיפטר מהמחבת הישנה.
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
מותר להשתמש בכלי מתכת? פיליס גלזר מסבירה
צילום: רותם מלנקי
מומלצים