שתף קטע נבחר

'נוותר על חברות באו"ם, אם האיחוד יכיר בפלסטין'

אבו מאזן כבר המריא בדרך לעצרת, אבל הפלסטינים שוב מציעים לרדת מהעץ. נציג הרשות בגרמניה אמר כי "אם כל מדינות אירופה יתמכו בנו בעצרת, נוותר על הפנייה למועצת הביטחון". היום: הקוורטט בניו-יורק, בניסיון אחרון לחדש המו"מ

הפלסטינים מנסים לנצל את חילוקי הדעות באירופה - ושוב מציעים לרדת מהעץ. אבו מאזן כבר עלה על מטוס בדרך לארצות-הברית, אבל בכיריו השונים אומרים פעם נוספת כי הם מוכנים לוותר על הפנייה למועצת הביטחון - בתמורה מסוימת. הנציג הבכיר של הרשות הפלסטינית בגרמניה טען כי הפלסטינים יוותרו על הניסיון להצטרף כחברה מלאה באו"ם, תמורת הכרה של כל מדינות אירופה במדינה פלסטינית במעמד של משקיפה באו"ם, בהצבעה בעצרת הכללית.

 

מדינה פלסטינית - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"אנחנו עדיין מנהלים משא ומתן עם האירופים", אמר סאלח עבדל-שאפי בראיון ל"פייננשייל טיימס דויטשלנד" שהתפרסם הבוקר (א'). "נהיה מוכנים לוותר על הפנייה למועצת הביטחון אם מדינות אירופה יתמכו בנו בתמורה לזאת בהצבעה במליאה", אמר.

 

דבריו של עבדל-שאפי מבהירים כי תמורת ההכרה הסמלית של כל מדינות אירופה במדינה פלסטינית - גם אם לא במעמד של חברה מלאה - תהיה הרשות מוכנה לוותר על "אילוץ" וושינגטון להטיל וטו על ההצעה במועצת הביטחון של האו"ם. אחרת, הבהיר, "נבקש ממועצת הביטחון חברות מלאה באו"ם". עבדל-שאפי הוסיף עוד בראיון כי ההצהרה אינה מסמלת את סוף המשא ומתן עם ישראל, וכי היא נועדה "להציל את חזון שתי מדינות לשתי עמים".

 

בפני הפלסטינים עומדות שתי אפשרויות מרכזיות: פנייה למועצת הביטחון של האו"ם, שרק היא יכולה להחליט על

קבלת מדינה חדשה כחברה מלאה בארגון הבינלאומי, או פנייה למליאת האו"ם הכללית, שיכולה להכריז על שדרוג מדינה למעמד של "מדינה שאינה חברה באו"ם, במעמד משקיפה.

 

בעוד במועצת הביטחון של האו"ם הבטיחה ארצות-הברית להטיל וטו על בקשה פלסטיניית חד-צדדית להכרה בינלאומית, בעצרת הכללית מובטח לה רוב גדול. למדינות אירופה אין עמדה מאוחדת בנושא, והן צפויות להצביע באופן שונה ועצמאי. לפי דיווחים בתקשורת האירופית, צרפת, למשל, תומכת בהצהרת עצמאות פלסטינית חד-צדדית במליאה, לעומת גרמניה, שמתנגדת לה.

 

גם האיחוד האירופי חושש מפיצול קולות של 27 המדינות החברות בו. שרת החוץ האירופית, קתרין אשטון, ביקרה השבוע באזור ונפגשה עם הבכירים הישראלים והפלסטינים, אבל האיחוד עצמו טרם הודיע כיצד יצביע באו"ם - אם הפלסטינים יחליטו בסופו של דבר לפנות למוסדות הבינלאומיים.

 

"הימים הקרובים יהיו קריטיים", אמרה אתמול הדוברת של אשטון. "נכפיל את מאמצינו עם שותפינו, במטרה לחדש את השיחות באופן מיידי". היום יוועדו בניו-יורק שליחים מטעם הרביעייה הבינלאומית (ארה"ב, האיחוד האירופי, רוסיה והאו"ם) בניסיון אחרון אולי להשיק מחדש את המשא ומתן הישיר בין ישראל לפלסטינים, על רקע כוונת הרשות לבקש הכרה ממוסדות האו"ם.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף אליאור לוי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. הציב תנאים אחרים
צילום: AP
מומלצים