שתף קטע נבחר

צילום: אוהד צויגנברג

המדינה מבקשת צווי מניעה למתמחים 'המתפטרים'

מאות לא התייצבו, בבתי החולים הזהירו ש"עוד היום זה יעלה בחיי אדם", והמדינה שלא מכירה בהתפטרות שוב פונה לבית הדין לעבודה בבקשה דחופה לחייב אותם לחזור למחלקות. לא יהיו החלטות עד הדיון ב-17:00, ובמהלכו "תבסס המדינה טיעוניה בנוגע לנזקים הנגרמים בשל ההתפטרות". מוקדם יותר תקפו המתמחים את נתניהו, שהזכיר: "ביקשתי שבועיים"

מאות מתמחים מתפטרים לא התייצבו בבתי החולים, שמזהירים מקריסה, והמדינה שוב פונה לבית הדין בבקשה להציל את מערכת הבריאות מהמשבר החריף ביותר בתולדותיה. הפרקליטות הגישה לפני הצהריים (יום ב') בקשה דחופה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, למתן צווי מניעה נגד כל הרופאים "המתפטרים", כהגדרת המדינה. דיון נקבע ל-17:00, עד אז לא יתקבלו כל החלטות והמתמחים שנטשו לא צפויים לשוב לעבודה.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

המדינה לא מכירה בהתפטרות המתמחים, שמאות מהם הגישו מכתבים בשנית - אחרי שבפעם הראשונה נפסלו כצעד קיבוצי. בית הדין התבקש על ידי הפרקליטות לקיים דיון דחוף בעניין, ולקבוע "שמכתבי 'ההתפטרות' לא ייכנסו לתוקף עד לקיום הדיון, וכי על הרופאים המתמחים 'המתפטרים' להגיע לעבודה ולקיימה כסדרה וכהלכתה".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

כמו כן, בבקשה מטילה המדינה את האחריות לפיצוץ השיחות על נציגי המתמחים. "עקב התנהלותם של נציגי המתמחים 'המתפטרים', מהלך ההידברות עלה על שרטון, אתמול בשעה 16:30, עת עזבו נציגי המתמחים 'המתפטרים' את חדר הישיבות, ללא כל התראה מוקדמת, וזאת עקב אי שביעות רצונם מההצעה, אשר הועלתה על-ידי אילן לוין (הממונה על השכר באוצר - נ.ב)".

 

המתמחים מודיעים על התפטרותם. "עזבו ללא התראה מוקדמת" (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
המתמחים מודיעים על התפטרותם. "עזבו ללא התראה מוקדמת"(צילום: דודו אזולאי)
 

לקריאת הבקשה המלאה של המדינה (בקובץ PDF)

 

עוד מציינת המדינה בבקשה לצווי מניעה כי כבר הבוקר, טרם כניסתם של מכתבי ההתפטרות לתוקף ובניגוד להתחייבותם לבית הדין לעבודה, כ-250 מהמתמחים "הפעילו את איום ההתפטרות בלי הודעה מוקדמת ולא הגיעו לעבודה". המדינה מזהירה מ"הנזקים הבלתי הפיכים, אשר ייגרמו לציבור החולים ומערכת הבריאות עם נטישת המתמחים 'המתפטרים'".

 

חדר המצב של משרד הבריאות, היום (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
חדר המצב של משרד הבריאות, היום(צילום: נועם מושקוביץ)
 

נשיאת בית הדין לעבודה, השופטת נילי ארד, כתבה בהחלטתה כי "המדינה ושירותי בריאות כללית ידאגו להתייצבותם לדיון של מנהלי בתי החולים בשירותם, לביסוס הטענות בדבר הנזקים הנגרמים כתוצאה מהתפטרות הרופאים". לדבריה, "תשלים המדינה ותבסס טיעוניה בכל הנוגע לנזקים הנגרמים בעקבות התפטרות הרופאים, שלטענתה לא התייצבו היום לעבודתם".

 

מחדר המצב של משרד הבריאות נמסר כי באיכילוב לא התייצבו כל המתמחים שמכתבי ההתפטרות שלהם נכנסו לתוקף (105), ברמב"ם 77, מאיר 71, שיבא 42, וולפסון 20, בני ציון 18 ואסף הרופא 7. מהנהלת בית החולים רמב"ם בחיפה נמסר כי "חדר המיון יקלוט מעתה רק מקרים דחופים בלבד ואילו מיון הנשים נסגר". עוד נמסר כי חולים שמוזמנים לפעולות אלקטיביות מתבקשים להתקשר למרכז המידע בטלפון 1700-50-51-50 ולהתעדכן לגבי הפעילות במרפאות ובמחלקות הרלוונטיות.

 

חדר המיון ברמב"ם מקבל רק מקרים דחופים (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
חדר המיון ברמב"ם מקבל רק מקרים דחופים(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

מוקדם יותר הבוקר, במסיבת עיתונאים נציגי המתמחים הכריזו שהגיעו מים עד נפש וקראו לראש הממשלה, בנימין נתניהו, "לגלות מנהיגות ולראות את האינטרס הלאומי", כדבריהם. "אנא התערב, ופתור את המשבר הזה". מעט אחר כך פרסמה לשכתו הודעה לפיה

 "כפי שהבטיח למתמחים בפגישתם, הוא פועל גם עכשיו למצוא פתרון. ראש הממשלה ביקש מהמתמחים שהות של שבועיים והוא מצפה מהם לגלות אחריות".

 

המתמחים קיבלו רוח גבית מארגון רופאי בתי החולים, שהוקם על-ידי מומחים שמתנגדים להסתדרות הרפואית. הם הודיעו שלא יהיו "כלי שרת בידי שר האוצר וראש הממשלה. לא נאפשר את הפעולה הסדירה בבתי החולים נאפשר פעולת חירום בלבד. בעת שהמתמחים נדחקים לפינה אנחנו נשתדל לשמור על חיי החולים ולדאוג שאיש לא ייפגע בנפשו, אבל בתי החולים לא יעבדו בשו אופן בצורה סדירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבוקר בבי"ח שיבא
צילום: עופר עמרם
הפניה באיכילוב: פנו לממונה על השכר
צילום: בועז פיילר
מומלצים