שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

המתמחים בפריפריה לא נטשו: "הלב עם המרכז"

בבתי החולים בדרום ובצפון תומכים במחאה, אך מזהירים כי נטישה "עלולה לגבות חיים". בסורוקה רק אחד הודיע על עזיבה: "יש כאן עולים רבים, אין לנו אפשרות להתפטר". בנהריה מרוצים מההסכם: יש הטבות שלא גורמות עכשיו לאף מתמחה להתפטר

בעוד שבבתי החולים במרכז הארץ מאות מתמחים לא הגיעו אמש (ב') למחלקות, בפריפריה המצב שונה. רק מתמחים ספורים הגישו מכתבי התפטרות, ולמרות שרובם תומכים בחבריהם במרכז, הם סבורים כי הצעד בו נקטו מסוכן ועלול לעלות בחיי אדם.

 

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

 

בבית החולים סורוקה בבאר-שבע יש רק מתמחה אחד שהגיש את מכתב ההתפטרות שלו. עשרות מכתבי התפטרות נאספו ממתמחים בבית החולים, אבל בשל היענות נמוכה הוחלט שלא להגיש אותם.

 

"אם אני מתפטר אני אצטרך לשלם שלושים אלף שקל שאין לי", הסביר מתמחה במחלקת ההרדמה, שביקש להישאר בעילום שם. "בית החולים נתן לי הלוואה כשהייתי צריך ואם אני מתפטר, אצטרך להחזיר אותה. בסורוקה יש רבים כמוני, חלקם עולים חדשים ואין להם אפשרות להתפטר". לדבריו, אנשים כבר לא הולכים ללמוד רפואה: "למה שאדם חכם ילמד רפואה? כדי לקבל משכורת של מנקה?".

 

נהריה: אין מתפטרים, המענקים גבוהים

בבית החולים בנהריה אין בכלל מתמחים מתפטרים. רק 40 ק"מ מפרידים בין בית החולים הזה לרמב"ם בחיפה, שם התפטרו אמש כ-70 מתמחים. הרופאים בנהריה מרוצים מההטבות שקיבלו במסגרת ההסכם עם האוצר, הנאמדים במאות אלפי שקלים לרופא למשך תקופת ההתמחות, הנמשכת בין ארבע לשש שנים.

 

"אצלנו אין מתפטרים ואין כוונה כזו, לאחר חתימת ההסכם. יש הטבות שהרופאים בפריפריה קיבלו, ולצערנו הרופאים במרכז או בחיפה לא קיבלו הטבות משמעותיות", אומר ד"ר מסעד ברהום, מנהל בית החולים נהריה. "התוספות בשכר היו יותר גבוהות מאשר אלו של הרופאים במרכז. גם המענקים שניתנו לרופאי הפריפריה הם יחסית גבוהים. כל רופא בבית חולים פריפריאלי אמור לקבל 300 אלף שקל לתקופת ההתמחות שלו".

 

ד"ר ברהום הוסיף כי "ישנו 'מענק מצוקה' למקצועות שבהם יש מחסור ברופאים, כמו למשל מחלקה פנימית, כירורגיה כללית, פגייה, בריאות הנפש בילדים, והמענק הזה עומד על 200 אלף שקל". כלומר, סך הכל חצי מיליון שקל, סכום לא מבוטל עבור רופא צעיר בתחילת דרכו.

 

בעוד שברמב"ם יורדת מצבת הרופאים בשל התפטרות המתמחים, מבטיח ד"ר ברהום לתת כתף. "אנחנו נגבה וניתן גב לכל מחסור בבית חולים אחר בתקווה שיימצא פתרון עד סוף היום לבעיית הרופאים המתפטרים. אנחנו יכולים לעזור ולתמוך כדי שלא תהיה פגיעה בבריאות החולים".

 

ד"ר רנטו קמפנייה, מתמחה בבית החולים בנהריה, אומר כי בפריפריה מסכימים עם מחאת המתמחים במרכז, "המחאה צודקת, אבל לנטוש מחלקות זו החלטה מסוכנת, שעלולה לגבות חיים. אני כירורג, אם אני אנטוש את המחלקה תהיה קטסטרופה".

 

"נכון שיש מתמחים שמעדיפים לעבוד בבתי חולים גדולים במרכז או ברמב"ם, שהם בתי חולים עם אפשרות להתפתח ולגדול בו", הודה קמפנייה. "אבל בבתי חולים בפריפריה יש הטבות שלא גורמות עכשיו לאף מתמחה להתפטר". לדבריו, בעקבות ההסכם תהיה לו תוספת של 15 אחוז במשכורתו. "לא כל כך ביררתי כי אין לי אפילו זמן לברר את זה", הוא אמר בעת שסיים משמרת של 28 שעות ועשה דרכו לישון.

 

מתמחה אחר בכירורגיה מבית החולים סורוקה לא מסכים שהתנאים בפריפריה יותר טובים. "מה שהיה לפני ואחרי ההסכם - אין הבדל. ההסכם לא נותן לנו כלום. גם המענקים שהבטיחו לפריפריה אנחנו לא נקבל, אמרו לנו שרק מקצועות במצוקה יקבלו את המענק". לדבריו, הוא אינו מתפטר כי "רק נקלטתי לא מזמן בהתמחות", אך הוא מסכים עם מחאת המתמחים במרכז. "ליבי איתם, אם יותר מתמחים היו מחליטים להתפטר, היינו רואים את אותו מצב אצלנו".


פורסם לראשונה 10/10/2011 23:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין מתפטרים בסורוקה
צילום: הרצל יוסף
"המחאה צודקת, אבל מסוכנת". איכילוב
צילום: ירון ברנר
נותן גיבוי לרמב"ם. ד"ר מסעד ברהום
צילום: דורון גולן
מומלצים