שתף קטע נבחר

פוזל לכיוון מגדל פיזה: "הביג בן נוטה הצידה"

אחד מסמליה של לונדון, הביג בן, נוטה יותר ויותר. מומחה: ניתן להבחין בכך אם עומדים בכיכר הפרלמנט ומביטים מזרחה

>>>> כל המסלולים והאטרקציות בסוכות

 

אחד מסמליה של לונדון, הביג בן, נוטה – והדבר ניכר כעת גם בעין בלתי מזוינת. מגדל השעון המתנשא לגובה 96 מטרים מעל הפרלמנט הבריטי, שוקע באדמה באופן בלתי מאוזן, והדבר גורם לו לנטות לכיוון צפון מערב. ראש המגדל נמצא כעת כמעט חצי מטר הצידה ביחס לבסיסו.

 

עוד בערוץ התיירות:

 

"ההטיה כעת נראית לעין. ניתן להבחין בכך אם עומדים בכיכר הפרלמנט ומביטים מזרחה, לכיוון הנהר. כבר שמעתי תיירים שצילמו את המגדל אומרים 'אני לא בטוח שהוא אנכי לגמרי'- והם צודקים לגמרי", אמר ל"סאנדיי טלגרף" ג'ון בורלנד, מהנדס וחוקר באימפריאל קולג' בלונדון.

 

דו"ח פנימי שנחשף לאחרונה גילה כי ההטיה של המגדל המפורסם הואצה מאז 2003, ומדובר בתזוזה של 9 עשיריות המילימטר מדי שנה. זאת, לעומת 65 מאיות המילימטר – הקצב שהיה ידוע עד אותה תקופה. עדיין, לא מדובר בהטיה שגורמת סכנה למבנה.

 

"אם הדבר יחריף יהיה עלינו לבחון מה לעשות, אך אני לא חושב שיש צורך בנקיטת צעדים בשנים הקרובות", הוסיף בורלנד. פיתוח תת-קרקעי הוא ככל הנראה האשם במצבו של המגדל שבנייתו הושלמה ב-1858. בין היתר נבנה תחתיו חניון גדול בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת, והורחבה הרכבת התחתית באזור, לצד שינויים בתנאי הקרקע. אותם שינויים אף גרמו לסדקים בקירותיו של בית הנבחרים הבריטי.

 

האם המגדל הבריטי שכל תייר שמכבד את עצמו מצטלם לצדו יתחרה כעת במגדל פיזה? "ייקח עוד עשרת אלפים שנה כדי שנגיע לכך", אמר בורלנד בהתייחסו להשוואה המתבקשת.

 

מייק מקאן, האחראי על פעולת השעון שבראש המגדל, המעיט בחומרת הבעיה, ואמר כי פגמים שכאלה הם עובדה מוגמרת בבניינים ישנים. "הויקטוריאנים לא היו מצוידים בלייזר או בציוד מדידה מודרני. המגדל מעולם לא היה ישר". לדבריו, ההטיה מאוד מאוד מינורית אף שהיא נראית לעין בתנאים מסוימים: "אתה צריך לעמוד על קרקע ישרה לגמרי כאשר ראשך ישר לחלוטין, וזה מאוד קשה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכוון, לא מסוכן. הביג בן
צילום: AP
מומלצים