שתף קטע נבחר

נפגעי מלון פארק: 'יש דרכים אחרות לשחרור גלעד'

30 ישראלים נרצחו לפני כמעט 10 שנים בעת שהסבו לשולחן הסדר במלון פארק. כעת, צפוי אחד מהמעורבים המרכזיים בפיגוע להשתחרר. כמה מקרובי הקורבנות שמחים על שחרורו של שליט, אך בטוחים שהיו גם דרכים אחרות להביא לשחרורו

הפיגוע במלון פארק בנתניה זכור כאחת ממתקפות הטרור הקשות ביותר שידעה ישראל. אחד האחראים לפיגוע הזה, בו נרצחו 30 ישראלים בעת שישבו לשולחן הסדר, הוא חוסאם בדראן. בדראן לקח חלק גם בפיגועים בדוליפנריום ובמסעדת סבארו, אך ישוחרר במהלך חלקה הראשון של עסקת שליט, בה ייצאו לחופשי עוד 476 מחבלים ומחבלות. כמה מנפגעי הפיגוע במלון פארק חברו יחד ופרסמו הודעה משותפת, בה הם מבהירים: שמחים שגלעד משתחרר, אך היו דרכים אחרות.

 

גלעד שליט בדרך הביתה - כל הכתבות והפרשנויות בעמוד מיוחד

 

"הגיע הזמן שישמעו גם אותנו. זה שכמה משפחות תומכות בעסקה לא משנה את העובדה שהרוב המכריע של המשפחות השכולות מתנגד לה", מסכימים רינה חממי, רזיאל אמיר ואלעד בן-אוריה שאיבדו בני משפחה במתקפת הטרור ב-27 במארס 2002. אמיר ובן אוריה, שנפצעו בפיגוע הם כיום צעירים בני 19 העומדים בפני גיוס לצה"ל. הם איבדו את אבותיהם: שמעון בן-אוריה ומוטי אמיר, שמת מפצעיו אחרי מספר שנים. חממי איבדה את בעלה עמירם שהיה מנכ"ל מלון פארק.

 

מלון פארק. נרצחו בעת שהסבו לשולחן הסדר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מלון פארק. נרצחו בעת שהסבו לשולחן הסדר(צילום: רויטרס)
 

"אנחנו פונים אל לבו של עם ישראל: שכולם בבית ינסו לעבור מה עובר עלינו ועל רבים שעברו פיגוע טרור ואיבדו יקרים להם. נראה מהכתבות השונות כאילו יש שיוויון בציבור ואולי אף רובנו תומכים בעסקה הזו, אבל זה רחוק מהמציאות", כתב ל-ynet אמיר בשם השלושה ובשם משפחות אחרות שנמנות על עמותת "משפחה אחת", המסייעת לנפגעי טרור.

 

עסקת שליט יוצאת לפועל:

 

"אין ספק ששחרור גלעד שליט הוא אירוע משמח - חייל שלנו שחוזר לאחר 5 שנות שבי לחיק משפחתו. אך בזמן שבכלי התקשורת מציגים חזית אחידה, אנחנו שואלים מה איתנו? נפגעי פעולות האיבה שבעוד ימים ספורים יצפו על מסכים באחראים, במתכננים, באלה שרצחו את בני משפחותינו וגרמו לחיינו להשתנות מן הקצה אל הקצה, מסמנים "וי" באצבעותיהם וגורמים לדמעות שוב לזלוג. למרות האירוע המשמח, לנו ברור שהפסדנו. ייחלנו לשחרורו של גלעד, אך טענו שיש דרכים אחרות לשחררו חוץ משחרור סיטונאי של מחבלים כבדים".

 

"עכשיו, זה קורה והלב נשבר. מי ערב לכך שאותם מרצחים לא יעברו למשפחה הבאה? הרי הם לא יישבו לסרוג. המחיר יעלה ושוב הקורבנות יישבו מול קלטת וידאו של חייל חטוף ויחששו מהשחרור הבא, שיגיע בסופו של דבר, עם מחיר גבוה עוד יותר", סיכם אמיר. "אנחנו בוכים על קרובינו ועל מדינת ישראל דמעות ללא מענה". 

 

חממי מצדה חושבת כבר צעד קדימה וסבורה כי ישראל צריכה לשנות את גזרי הדין שהיא נוהגת להטיל על מחבלים. "אני לא מתביישת לומר: מחבל שיחזור לטרור - עונש מוות צריך לבוא בחשבון בעניינו. שחרור מחבלים שמטרתם הייתה לרצוח ושמודיעים במפורש שימשיכו לרצוח גם לאחר שחרורם, זהו מצב בלתי נסבל. אנחנו יודעים כמה קשה למנוע פיגוע ממחבל אחד, אז למנוע ממחבלים עם ניסיון לחזור לטרור - קשה פי כמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
עמירם חממי ז"ל
צילום: טל כהן
צילום: איי פי
מי ערב שהם לא יעברו למשפחה הבאה?
צילום: איי פי
מומלצים