שתף קטע נבחר

ים המלח: הספא הטבעי הגדול בעולם

הוא נחשב למעיין היופי הפרטי של קליאופטרה, הבוץ השחור והרפואי שלו עושה פלאים כבר שנים ותיירים מכל העולם באים במיוחד אליו לטיפולי קוסמטיקה: ים המלח - הספא של הטבע

מאז ומתמיד היו הנשים פעילות בחבל ים המלח. היו אלה המצרים הקדמונים שגילו את סוד ההשפעה המחייה של המינרלים על העור והשתמשו בבוץ ים המלח לצרכי חניטה, אבל היתה זו קליאופטרה שהסיפורים סביב ביקורה (שהיה או לא היה) בים המלח מיתגו אותו מאז ולתמיד כתשובה האולטימטיבית ליופי הנשי.

 

>>אין קולות צפים: הצביעו עכשיו לים המלח

 

הקוסמטיקה הטבעית שזורה לאורך כל ההיסטוריה של המקום הנמוך בעולם כמו סוד בושם האפרסמון שהיה ידוע בעולם העתיק כולו, נשמר בקנאות ואבד לנצח.

 

ים המלח, הספא הטבעי הגדול בעולם, שומר על מקומו בתחום היופי עד היום: לאורך כל חופי הים פזורים אתרי מרפא וטיפול המבוססים אך ורק על אוצרות הטבע העשירים של אזור קסום זה.

 

בים המלח ישנו ריכוז של חיוניות, בריאות ויופי והוא עשיר בכוחות ההתחדשות של הטבע, הנובעים באופן בלעדי ממימיו המסתוריים ומעניקי החיים. אוצר המרכיבים הטבעיים הנוצרים באגנו העתיק והעשיר במינרלים, ידוע בכוחות הריפוי המופלאים שלו.

 

מימיו של ים המלח מכילים את הריכוז הגבוה בעולם של מינרלים - שיעור מדהים של 32 אחוז. שכבות הבוץ המינרלי מניבות ריכוזים יוצאי דופן של יסודות טבעיים - פי עשרה ממי ים - כגון מגנזיום, סידן, אשלגן, סטרונציום, בור וברזל, החיוניים לשמירה על עור בריא ורך. גם מימיו ייחודיים ורוויים בחלבונים יעילים הנוצרים על ידי מאובנים ואצות.


ריכוז של חיוניות, בריאות ויופי. מטייל בים המלח (צילום: גור לידן)

 

סינרגיה של מינרלים

אזור ים המלח אפוף מסתורין ומשמש דוגמה מאלפת לניגודים המתקיימים זה לצד זה. ים המוות,

בניגוד לשמו, עשיר במרכיבים מפיחי חיים בעלי תכונות מוכחות של התחדשות. הוא מספק את אחד הריכוזים הגבוהים בעולם של מינרלים המתאימים לטיפול בעור. האקלים יבש, וחולות המדבר המקיפים אותו צרובי שמש, ועם זאת הוא מייצר את השפע הגדול ביותר בעולם של מינרלים אוצרי לחות.

 

מימיו של ים המלח, הרוויים במלחי בריאות, גורמים למתרחץ בהם לצוף ולא לשקוע. מאחר שהוא נמצא בנקודה הנמוכה ביותר על פני כדור הארץ – 425 מטר מתחת לפני הים – קיימים מסננים נוספים באטמוספירה הצפופה של האזור הפועלים כמסנני קרינה טבעיים, ומעניקים ריכוז גבוה יותר של חמצן טהור ולא מזוהם. השילוב של כל הגורמים הייחודיים הללו הופכים את ים המלח לספא הטבעי העשיר ביותר על פני כדור הארץ, שניחן בתכונות מבריאות יוצאות דופן.

 

טיפולים רפואיים המבוססים על הרכיבים הטבעיים הייחודיים לים המלח הם סינרגיה של מינרלים, מלחים, בוץ, מים וחשיפה מבוקרת לשמש, לצד התנאים האטמוספיריים הייחודיים לאזור. טיפולים אלה, שהוכח מבחינה מדעית כמועילים ביותר בריפוי אנשים בני כל הגילים הסובלים ממחלות שונות, ניתנים בהצלחה וללא תופעות לוואי.

 

אזור ים המלח מוכר בכל רחבי העולם בזכות יעילותו בטיפול במגוון רחב של מחלות עור, כאבים ראומטיים והפרעות נשימה. יתר על כן, אנשים הסובלים מיתר לחץ דם ומדלקות בשרירים או בכלי הדם יגלו שלטיפולים המשחררים שניתן לקבל באתרי הספא השונים לאורך חופיו הקסומים של ים המלח יש ערך ריפויי ניכר.


טיפולים המבוססים על רכיבים טבעיים. מלח מים המלח (צילום: זיו צרסר)

 

הבוץ זה השחור החדש

הבוץ המינרלי השחור, הנמצא בשפע בחופי ים המלח, ניחן בתכונות מרפא שהן אידיאליות לטיפול במגוון רחב של בעיות במפרקים ובעיות עור. כבר במאה הראשונה לספירה, מזכירים כתבי היסטוריונים ורופאים באופן גלוי את סגולות המרפא הכמעט מיסטיות שלו. כיום, אינספור מבקרים מכל רחבי העולם פוקדים את אתרי הנופש והספא השוכנים לחופי ים המלח ומורחים את גופם בכמויות נדיבות של בוץ, על-מנת להקל על כאבי מפרקים, להרגיע מצבים כרוניים של עור יבש ומגורה ולטפל במגוון בעיות עור.

 

גירל פאוור

הבוץ השחור העשיר במינרלים, הבנוי שכבות על גבי שכבות של משקעי טיט שנוצרו במשך אלפי שנים ומכיל ריכוז יוצא דופן של מינרלים, הוכח מדעית כחיוני בשמירה על עור בריא. מעבדות AHAVA ים המלח המבצעת מחקרים מדעיים מתקדמים המתחקים אחר השפעותיו המרפאות של בוץ ים המלח על העור, הצליחו לרתום את שפע היתרונות הנמצאים בבוץ באופן טבעי לייצור תכשירים מעולים המחדשים ומחיים את העור, משיבים לו את רכותו ואת רמות הלחות הטבעיות, ומקלים על עור יבש, מגורה וסדוק.

 

גם היום הנשים הן הכוח המניע מאחורי הרבה מפעילויות האזור: כבר בתחילת התפתחות האזור בעת המודרנית, לפני כ-80 שנה, גידלו נשות קיבוץ בית הערבה ורדים ועגבניות בלב המדבר השומם, כשהן מתבססות על שטיפת הקרקע שנחשבה עד אז למקוללת משום רמות המלח הגבוהות שבה. הגברים שלצידן עבדו באשלג וגידלו דגים, שהתבססו על מים מתוקים שהגיעו מהירדן. פלא זה נקרא חקלאות המדבר והוא המתנה הגדולה שהשאירו המתיישבים הראשונים באזור לדורות הבאים ולאנשים המתגוררים באזורי אקלים מאתגרים.

 

חלק גדול מהחופים ואתרי התיירות הפעילים כיום הוקמו או מנוהלים על ידי נשים: הרבה יזמויות ייחודיות לנשים (כמו דולות), הרבה נשים עוסקות במלאכות מקבילות לגברים (כמו מנכל"ית מרכז המחקר והפיתוח של ים המלח והערבה), ואפילו ישנן כמה נשים הממשיכות את הנתיב היסטורי והקימו ארכיון לשימור מסמכים, במעין הִדהוד לשמירתן המופלאה של המגילות הגנוזות שנמצאו בקומראן, והשתמרו הודות למזג האויר היבש.


 

ריכוז של חיוניות. מתבצבצים בים המלח (באדיבות מועצה אזורית ים המלח)

 

איך עוזרים לים המלח לזכות?

קודם כל מצביעים (בדרכים המפורטות בהמשך) וגם מגייסים: אם כל אחד מאיתנו ייקח על עצמו לגייס "רק" 7 מצביעים נוספים, נוכל לרשת את העולם בימים שנותרו עד לסיום התחרות.

 

מצביעים "ים המלח" בתחרות 7 פלאי עולם הטבע דרך:

אתר משרד התיירות www.goisrael.gov.il

אתר ים המלח: http://www.votedeadsea.com

ישירות באתר התחרות: www.new7wonders.com

 

או באמצעות מסרון:

שולחים למספר 2244 את המילים: ים המלח או بحر الميتאו DEAD SEA

(מחיר משלוח הודעה: 50 אגורות בישראל, ניתן להצביע ללא הגבלה) 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איזה "יופי" של מקום. ים המלח
צילום: הרצל יוסף
מומלצים