שתף קטע נבחר

ביום אחד: מספר העניים בארה"ב זינק ב-3 מיליון

שינוי שיטת המדידה לחישוב מספר העניים בארה"ב, לראשונה מזה 50 שנה, הביא לכך שמספר העניים הידועים זינק מ-46.2 מיליון איש ל-49.1 מיליון - 16% מהאוכלוסייה. העלייה נובעת ברובה מהתייקרויות של עלויות מחייה יום-יומיות שלא נלקחו עד עתה בחשבון

מפקד אוכלוסין חדש שנערך בארצות הברית מראה כי מספר האמריקנים החיים מתחת לקו העוני גבוה מהנתון שהיה ידוע קודם לכן - מספר העניים החדש עומד על 49.1 מיליון איש, המהווים 16% מהאוכלוסייה.

 

 

המספרים שפורסמו היום הם תוצאה של מדד חדש למדידת העוני, שמטרתו מתן תמונה מלאה יותר על העוני בארצות הברית. הנתונים גבוהים יותר מנתון העוני הרשמי שדווח בחודש ספטמבר 2010, שעמד אז על 15.1% מהאוכלוסייה, או 46.2 מיליון.

 

חסר בית בארה"ב. יותר היספאנים עניים משחורים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חסר בית בארה"ב. יותר היספאנים עניים משחורים(צילום: shutterstock)

 

רוב העלייה במדד החדש נובעת מהעלייה בעלויות המחייה היום-יומיות, כמו הוצאות רפואיות מיידיות, שלא חושבו בשיעור הרשמי. אמריקנים בני 65 ומעלה רשמו את הקפיצה הגדולה ביותר לעומת הנתון הקודם - 15.9% מהם מוגדרים כעניים לעומת 9% בחישוב הקודם. שיעור העוני בקרב ההיספנים עלה ל-28.2% ועקף לראשונה את שיעור העוני בקרב אוכלוסיית האפרו-אמריקנים.

 

מיהו עני? תלוי את מי תשאלו

עד לחודש האחרון, במשך חמישה עשורים אחורה, קו העוני בארצות הברית חושב באותו האופן. הנוסחה פותחה ב-1964, ומאז קיימת מחלוקת גדולה בקרב גורמים בממשל באשר להגדרה של מיהו עני "אמיתי".

 

"המחלוקת נסובה סביב מספר נושאים, שהראשון בהם הוא העובדה שקו העוני הוצמד לדבר אחד בלבד: עלויות המזון כאחוז מתוך ההכנסה השנתית. אך כעת, על פי הנוסחה המתוקנת, מפקד האוכלוסין מחשיב גם גורמים אחרים שמניעים אנשים לעבר חיי עוני", מסביר טים סמידינג, מנהל המכון למחקר העוני באוניברסיטת ויסקוניסין-מדיסון.

 

"גורמים אלו כוללים הוצאות רפואיות ועלייה בשיעור השכירות במנהטן לעומת ממפיס. החישוב החדש ייקח בחשבון גם את הפעולות של ממשלת ארצות הברית במלחמה בעוני, לרבות תלושי מזון, דיור ציבורי והטבות מס", מוסיף סמידינג.

 

המדד החדש מרחיב גם את ההגדרה של "משפחה". בשנות ה-60, משפחה היתה שני מבוגרים ושני ילדים. כעת, גם הורה יחיד עשוי להיות מוגדר כ"משפחה".

 

המדד הישן לא צפוי להיעלם, והנתונים החדשים יושוו מולו במידה כלשהי. אך המומחים אומרים כי המדד החדש יעזור בשיפור הסיוע הפדרלי לאלו שבאמת מתקשים להתקיים. חלק מהתהליך, לדברי סמידינג הוא "לבחון כיצד תוכניות הסיוע הקודמות עזרו להרים אותם מעל קו העוני, או שמא דחפו אותם כלפי מטה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עניים בארה"ב. השיטה לא שונתה 50 שנה
צילום: רויטרס
מומלצים