שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

מור-יוסף מונה להיות יועץ, סירב - וחזר בו

מבוכה רבתי למשרד הבריאות: כמה שעות לאחר שפרסמו הודעה לפיה פרופ' שלמה מור-יוסף מונה על-ידי סגן השר ליצמן לתפקיד יועץ מיוחד למשבר המתמחים, סירב מור-יוסף לתפקיד. זמן קצר לאחר מכן, שוחח עם ליצמן והסכים להתמנות ליועץ מיוחד

התנהלות מביכה בצמרת משרד הבריאות: כמה שעות לאחר שסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, פרסם הודעה לפיה פרופ' שלמה מור-יוסף מונה ליועץ מיוחד בעניין המתמחים - הודיע הערב (יום ה') מור-יוסף למשרד הבריאות כי הוא אינו מעוניין בתפקיד. זמן קצר לאחר מכן הוא חזר בו מסירובו ונעתר לבקשתו של ליצמן.

 

רפואה במשבר - הכתבות האחרונות:

 

בעקבות הסירוב, שוחח סגן השר ליצמן עם פרופ' מור-יוסף והשניים סיכמו על מינויו לתפקיד יועץ מיוחד לעזרה בפתרון המשבר במערכת הבריאות. מור-יוסף הביע תקווה כי בעבודה משותפת יימצא פתרון שישביע את רצון כל הצדדים.

 

הישועה תגיע מכיוון היועץ המיוחד? פרופ' מור-יוסף וסגן השר ליצמן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הישועה תגיע מכיוון היועץ המיוחד? פרופ' מור-יוסף וסגן השר ליצמן(צילום: גיל יוחנן)
 

מוקדם יותר - לאחר שסירב לתפקיד, נמסר בתגובה שפרסם המרכז הרפואי הדסה בשם פרופ' מור-יוסף, כי "אין לו כוונה להיות מנכ"ל משרד הבריאות ולא לשמש כפרוייקטור לפתרון המשבר כפי שפורסם". עוד נמסר כי יש לו "אמון מלא" במנכ"ל משרד הבריאות.

 

פרופ' מור-יוסף הביע תמיכה בשיפור תנאי המתמחים, לפי הודעת הדסה, אך הביע התנגדות "לשימוש בנשק ההתפטרויות וקרא לפתור את המשבר בהידברות ולא מתוך כוחניות, על פי החלטת בית הדין העליון".

 

פרופ' מור-יוסף היה מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה בעשור האחרון, וסיים את תפקידו בתחילת החודש. הוא התפרסם ב-2006 לאחר שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, אושפז בשל שבץ מוחי. מדי יום נהג מור-יוסף לצאת לעיתונאים ולעדכן אותם על מצבו של ראש הממשלה.

 

בג"ץ למתמחים: יש לכם 72 שעות למו"מ

רק לפני מספר שעות נכתב בהודעת משרד הבריאות, שנשלחה לכתבים הערב, כי סגן השר יעקב ליצמן, בעצה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ובהסכמת מנכ"ל המשרד, החליט למנות את פרופ' מור-יוסף כיועץ מיוחד וכפרוייקטור שיעסוק במשבר הרופאים המתמשך. במשרד אמרו כי מור-יוסף יהיה כפוף לליצמן והמנכ"ל פרופ' רוני גמזו ימשיך בתפקידו. "סגן השר מגבה את המנכ"ל ומתנער מנסיונות שונים לפגוע במעמדו".

 

אפילו מנכ"ל המשרד, פרופ' רוני גמזו, התייחס למינוי - שלמעשה פגע במעמדו. "אני מברך על מינוי פרוייקטור, שינסה לגשר בין האוצר למתמחים. אני מאחל לו ולכולנו הצלחה בתפקיד הקשה. כמנכ"ל המשרד אעשה כל שביכולתי לסייע לפרופסור מור-יוסף למצוא פתרון למצב המורכב והקשה, שכמותו לא ידעה מערכת הבריאות בעבר", הוא אמר.

 

שופטי בג"ץ שלחו את המתמחים לחשוב על מו"מ עד יום ראשון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שופטי בג"ץ שלחו את המתמחים לחשוב על מו"מ עד יום ראשון(צילום: גיל יוחנן)
  

בינתיים, למתמחים יש 72 שעות לקבל החלטה לגבי צעדיהם הבאים. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, אמרה כי בזמן הזה נציגי המתמחים ידונו בינם לבין עצמם על מנת לקבל החלטה משותפת - האם המתמחים מוכנים לשוב למשא-ומתן.

 

על-פי השופטת ביניש, אם תשובתם של המתמחים תהיה חיובית, הם

 ישובו לעבודתם ביום ראשון הקרוב והצדדים יחזרו לשולחן המשא-ומתן. במקביל, נציגי המדינה ימשכו את הבקשה שהגישו לבית הדין הארצי לעבודה בנושא ביזוי בית הדין.

 

אך אם תשובתם של המתמחים לבג"ץ תהיה שלילית - יגישו המתמחים תשובה לבית הדין הארצי לעבודה עד השעה 13:00 בצהריים, לגבי העתירה בנוגע לביזוי בית הדין. בשלושת הימים הקרובים, כך על-פי ההחלטה, המתמחים לא ישובו לעבודתם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סירב, וחזר בו. פרופ' מור יוסף
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים