שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    באין עלית העראק: 5 אניסים מומלצים

    תאונה מסתורית פגעה באספקת העראק האהוב של "עלית העראק". ליבי שפרלינג שופכת אור על המקרה (ספויילר: סופו טוב) וממליצה על 5 משקאות אניס מומלצים ובר אחד

    עראק הוא דרך חיים ואין כמו החורף כדי להתכרבל עם כוס מלאה עד גדותיה עראק וקרח בשישי צהריים ליד קוסקוס וחריימה בורי שוצף נהרות אדומים אש או לערסל אותו בבראנץ' עצל בשבת.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    ככה חוגגים: יינות צעירים בפחות מחמישים

    גומבוץ, גולאש ולצ'ו: להיטי המטבח ההונגרי

    הכינו את קדרות החורף: תבשילים לחורף

     

    חובבי הלבן הלבן הזה שלא יכולים בלי עלית הארק, ודאי הבחינו שקשה בחודשים האחרונים למצוא את הבקבוקים המעוטרים בתמונת האייל הצוהל. לרוב לא היה ניתן למצוא אותם על המדף וכשכן נמצא בקבוק לרפואה, מחירו האמיר ל- 44 שקלים.

     

    קלאסי לשישי בצהריים, עם חריימה וקוסקוס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    קלאסי לשישי בצהריים, עם חריימה וקוסקוס(צילום: shutterstock)

     

    שמועות עקשניות טענו ששריפה במפעל הייצור הביאה לחוסרים, אבל בירור שערכנו גילה שלא שריפה ולא נעליים, אלא תקלה נדירה במכונות הזיקוק היא שהביאה להפסקת הייצור ולעצירת האספקה. החדשות הטובות הן שהתקלה תוקנה והבקבוקים יחזרו בקרוב למלא את הביקושים גואים.

     

    עד אז וכדי שלא תישארו בלי עראק לרפואה, העלנו עבורכם סקירה קצרה של הגזרה החמה, עם בה אלטרנטיבות ראויות להגמון ומותגים חדשים ומומלצים:

     

    עראק הנמל 40

    עראק פרימיום משגע שמיוצר בירוחם, בידי שני אחים לפי מתכון סודי של סבתם המרוקאית. העראק מופק מדגנים מובחרים, עובר סינון כפול והטעם ספקטקל - מתקתק וחלק מאד. עפנו גם מהטעם וגם מהמחיר. 50 שקלים.

     

    נסיך העראק המקומי. הנמל 40 (צילום: גבריאל בהרליה) (צילום: גבריאל בהרליה)
    נסיך העראק המקומי. הנמל 40(צילום: גבריאל בהרליה)

     

    עראק פיירוז

    עראק שמיוצר על פי ידע לבנוני במזקקת אל נמרוד שבגליל העליון. הוא מזוקק מענבים ומוסיפים לו זרעי אניס אמיתיים, שמעניקים שפע של טעמים מתפרצים. למרות אחוז האלכוהול הגבוה (45%) "פיירוז" חלק ומהנה מאד. הבקבוק היפה מאפשר להניח אותו בנונשאלנט על שולחן ארוחת הצהריים ולמזוג לכוסות קריסטל צרות וגבוהות. 42 שקלים לבקבוק של 500 מ"ל.

     

    ישר לכוסות קריסטל צרות וארוכות. עראק פיירוז (צילום: יוסי סאליס באדיבות IBBL ספיריט) (צילום: יוסי סאליס באדיבות IBBL ספיריט)
    ישר לכוסות קריסטל צרות וארוכות. עראק פיירוז(צילום: יוסי סאליס באדיבות IBBL ספיריט)

     

    עראק אל סולטן

    משקה איכותי שמיוצר ע"י משפחת קעוואר מנצרת. ייחודו בתהליך הזיקוק החם, אשר כולל בתוכו 3 זיקוקים ובסינון באמצעות פחמן, מה שלא מותיר זכר למתנול. שילוב ים תיכוני שובה לב בין חלקות, טעם מחוספס ומלא נוכחות. 45 שקלים.

     

    שובה את הלב. עראק אל סולטן (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
    שובה את הלב. עראק אל סולטן(צילום: יגאל עמר)

     

    סקינוס מאסטיקה

    ממזקקת מטאקסה היוונית מגיח ליקר מפואר. הוא נתון בבקבוק שמנמן ומזוקק משרף עץ המאסטיקה (אלת המסטיק שלנו), מרכיב טעם אהוב מאד במדינות הבלקן. התוצאה: משקה מעודן מאד, שטעמיו רכים, כמעט מסתוריים ומתקתקים במידה. מאד אלגנטי כמות שהוא, אבל יפנק גם על קוביות קרח. הכי שווה לגלף אל תוכו פנימה קליפות תפוז ועלה בזיליקום - מתקבל שילוב נפלא שראוי להפוך אותו לאפריטיף מלא קסם. 282 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.

     

    או או, מסטיקה מסטיקה. ליקר בטעם של שיר-עם (צילום: סקינוס מאסטיקה) (צילום: סקינוס מאסטיקה)
    או או, מסטיקה מסטיקה. ליקר בטעם של שיר-עם(צילום: סקינוס מאסטיקה)

     

    אוזו פולמארי

    האוזו הכי טוב שאתם עדיין לא מכירים. החלו לזקק אותו באי לסבוס כבר בשנת 1894, לאט לאט ובאמצעות דודי נחושת קטנים. התוצאה: אוזו מופלא, עשיר ומלא טעם. המזקקה אמנם גדלה מאז המאה ה- 19 אבל השיטות המסורתיות נשתמרו. במילים אחרות: 6 מיליון בקבוקים שנמכרים ממנו כל שנה מסביב לעולם לא יפגמו בטעמו של הבקבוק הפרטי שלכם, נסיך ים תיכוני כריזמאטי ומענג. רך, אלגנטי ונמס בגרון. בקיצור, הסטולי-קריסטל של משקאות האניס. 35 שקלים לבקבוק מיני 250 מ"ל (אם אתם מאתרים בקבוקים גדולים, ספרו לנו, כי גם אנחנו רוצים)

     

    ובר אניסים לקינוח

    השבוע נפתח בתל אביב 'חדר 140', מקום שמוקדש כולו למשקאות אניס מרחבי העולם. מי שאוהב את הטעם הבלתי מתפשר ורוצה לחוות שלל וריאציות, ימצא שם שלל סוגים של אוזו, עראק, סמבוקות ועוד חברים. במקום גם תפריט מיוחד של עראק בטעמים (ביניהם : שקדים, דובדבנים ותאנים) אשר נרקח בעבודת יד בלעדית עבור המקום, קוקטיילים מסובבי אניס ובוחא, אותו תזקיק טוניסאי משגע. שווה ביקור. בן יהודה 140 תל אביב.

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יש עוד אניסים טעימים! כוכב אניס שמכבב בכוס קרירה עם אוזו
    צילום: shutterstock
    מומלצים