שתף קטע נבחר

קפה ומאפה: 10 מאפיות שאפשר לזלול בהן

לרוב הייתה קודם המאפייה, ואחר כך צמח לידה בית הקפה כדי שיהיה איפה לשבת ולזלול את המאפים המפתים שזה עתה נקנו. עשר המלצות לקונדיטוריות שהן גם בתי קפה, לחובבי הפחמימות

מנה הגונה של פחמימות, שיסדרו לכם את מצב הסרוטונין במוח, היא לפעמים כל מה שצריך כדי לנחם את הנפש. וכשיש ליד הפחמימות גם קפה טוב, אולי איזו ביצה עשויה כהלכה, מיץ טרי, כמה מטבלים, שקשוקה עסיסית ואם אפשר גם סלט - האושר בכלל גדול.

 

עוד בערוץ האוכל:

אופה מכל הלב: ראיון עם אורי שפט

הפיקסו של המקארון: פייר הרמה

מושחתים, פינקתם: 10 בראנצ'ים מומלצים

 

הנה כמה המלצות על קונדיטוריות שהתרחבו לבתי קפה ואפילו למסעדות לכל דבר.

 

נדב קינוחים | רמת-ישי

מן המפורסמות היא שכשיוצאים לטיול, לא עושים דיאטה. ואכן, בדרך צפונה אחת מעצירות החובה שלכם צריכה להיעשות בנדב קינוחים - מקום שבו אין טעם לחשב קלוריות, בעיקר כי העסק נועד מראש לכישלון: מדובר בבית מאפה שמפליא לייצר אינספור סוגי לחם מסממי חושים, עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים, קינוחים אישיים ועוד. יש פה גם ארוחות בוקר, כריכים וסלטים, אבל מה שלא תזמינו - תשאירו מקום לקינוח של העוגות מהוויטרינה.

 

  • אזור התעשייה, ‭.04-9535414‬

 

נדב קינוחים (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
נדב קינוחים(צילום: עמית מגל)
 

הקונדיטוריה של גל | חיפה

האגדה מספרת, שא.ב. יהושע נהג לכתוב פה את ספריו, כשהמקום עוד תיפקד כקונדיטוריה בשם קסטלר. חלפו עשרות שנים, וב‭2003-‬ פתח גל גבריאלי באותו מקום קונדיטוריה משלו, המתמחה במאפי בוקר, בעוגות ובקינוחים. חלק מהמיקסרים ומכונות הלישה ששימשו את קונדיטוריית קסטלר עדיין מתפקדים פה בשיא המרץ.

 

בשדרות הנשיא שבמרכז הכרמל חבויה לה הקונדיטוריה של גל, ובה חצר שקטה ומרפסת, שבהן תוכלו לשתות בנחת את הקפה שלכם ולכרסם במקביל בריוש מצוין או קרואסון שקדים. אל תזניחו גם את פאי הפירות, ולחובבי המלוח - את קרואסון הרוקפור. לצד המאפים אפשר לאכול גם ארוחות בוקר, כריכים מלחם כפרי, שקשוקות או קיש המוגש, כמו שצריך, עם שמנת חמוצה.

 

  • שדרות הנשיא ‭.04-8382928 ,131‬

 

לחם בורקין | בנימינה

אחת הפנינים הקולינריות של בנימינה מצויה ליד תחנת הרכבת, באזור התעשייה. מאפיית לחם בורקין פעלה פעם בחדרה, ולפני כשנתיים העתיקה לכאן את משכנה. לצד המאפייה נפתח בית קפה חמוד, שאופיו כפרי ונעים, והוא מגיש ארוחות בוקר, קפה טוב, פסטות ויותר מעשרה סוגי פיצות בסגנון נפוליטני.

 

מבחר סוגי הלחם מסחרר: יש לחם קימל ולחם שום, לחם אגוזים, זעתר, רוזמרין, זרעונים, בזיליקום, עגבניות מיובשות ועוד ועוד. מדובר בלחמי שאור, עם הרכבים משתנים של קמח שיפון, מלא, כוסמין ולבן. אנחנו מחבבים מאוד גם את המאפים המלוחים של בורקין: קישים, וכמובן - הבורקס. בארוחת הבוקר תוכלו לקבל מאפה שמרים גדול וחם בשם גונדולה, הממולא בגבינות ובביצים. תענוג. חובבי המתוקים יכולים למצוא פה רולדות טובות מבצק פריך, טארטים יפים, גדולים או קטנים, של פירות או שוקולד, עוגות גבינה, מאפי שמרים ובריושים.

 

  • המלאכה ‭.04-6332228 ,2‬

 

לחם בורקין (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
לחם בורקין(צילום: אלעד גרשגורן)
 

ג'ייקובס | רמת-השרון

גם באזור תעשייה נטול חן כמו זה של רמת-השרון יכולה להשתכן לה מאפיית בוטיק חמודה להפליא. ג'ייקובס היא המאפייה החדשה של אמיר ודש וגיסו חיליק אפרים. המקום כולו משדר אהבה יוקדת ללחם. העיצוב חמים, אירופי, עם ארבעה שולחנות בסך הכל, שעליהם אפשר לשתות קפה ולכרסם את פחמימותיכם הטריות. האטרקציה היא קיר הזכוכית, שדרכו אפשר לעקוב אחר עבודת האופים: הלישה, ההתפחה, החיתוך והאפייה.

 

על המדפים הארוכים תמצאו מדי יום ‭17-16‬ סוגים שונים של לחם עבודת יד, המבוססים על מחמצת, שיפון, שאור, כוסמין וחיטה מלאה, ללא שומן וסוכר. תופעה ייחודית: לכל סוג לחם בג'ייקובס יש מחמצת אחרת על מנת לייצר לכל אחד מהם טעם וטקסטורה ייחודיים משל עצמו.

 

אנחנו התלהבנו במיוחד מלחם הזיתים, שבבצקו שובצו בנדיבות זיתי קלמטה חומים ושמנמנים. יש גם פלוטים צרפתיים כמו שצריך, לחמניות, פוקאצ'ות גרעינים, חלות מעניינות בימי שישי (מכוסמין או עם מרציפן‭,(‬ ומאפה מקורי דחוס ועשיר בשם מוזלי, העשוי מבצק שאור ובו שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, שזיפים, תאנים וזילוף דבש. אם אתם פחמימהוליקים, נסו אותו בארוחת הבוקר יחד עם הקפה.

 

  • החרושת ‭,19‬ אזור התעשייה, ‭.03-5491000‬

 

בייקרי ‭| 29‬ תל-אביב

הכל התחיל מעוגיית שיבולת שועל עם שוקולד-צ'יפס. נטע קורין, שעלתה מניו-יורק לפני כשלוש שנים אחרי קריירה עשירה בוול-סטריט, שאלה את עצמה מה היא רוצה לעשות עם עצמה. לפרנסתה, הרי, היא כבר לא צריכה לדאוג יותר לכל ימי חייה. קורין נהגה לארגן לחבריה ארוחות, שבסופן תמיד חיכו להן עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד-צ'יפס. עד שיום אחד הבינה: הדבר שהיא רוצה יותר מכל הוא לפתוח חנות קטנה של עוגיות. ואכן, לפני פחות משנה פתחה את בייקרי ‭,29‬ פנינה אלגנטית ומקסימה במיוחד בלב תל-אביב. עוגיות השיבולת שועל בהחלט מככבות בה, לצד עוגות גזר מזוגגות, לחם, מאפינס, פיצות ושאר מעדנים.

 

אבל זו אינה מאפייה רגילה. ספק אם קיים עוד מקום כזה בעולם: 100 אחוז מרווחיה של החנות עוברים לתרומה לחיילים נזקקים. אף שקל אינו נכנס לכיסה של הבעלים. כל ביס שלכם הוא בעצם מעשה טוב. בפנים יש מספר קטנטן של שולחנות, ובחוץ - מרפסת עם בר עץ. בשעות היום פועל המקום כמאפייה ומעדנייה, שבהן אפשר לקנות מוצרים הביתה או לשבת במקום. בערב הוא הופך למעין חדר פרטי לאירועים קטנים, עם ארוחות ערב כשרות ברמה גבוהה מאוד.

 

  • אחד העם ‭.03-5602020 ,29‬

 

לחמנינה | תל-אביב

נינה ודגנית הלוי הפעילו בעבר את המאפייה הסודית שלהן מתוך ביתן בשכונת ביצרון. עברו שנתיים, מעגל המעריצים הלך והתרחב, והשתיים החליטו על הצעד המתבקש: הקמת בית קפה קטן, שבו אפשר יהיה לאכול את המאפים המעולים שלהן במקום, במקום לנסות להתאפק עד הבית (או, כמובן, לחסל אותם כבר באוטו‭.(‬ התחשבות עילאית בקהל. לפני חודשיים הכריזו השתיים שהן יורדות לרחוב ופתחו את המאפייה החדשה שלהן, ברחוב קרמניצקי, הפועלת יחד עם בית קפה ובו 40 מקומות ישיבה.

 

בחנות עצמה אפשר לראות את נינה מבצעת את קסמיה בבצקים השונים. הלהיט הבלתי מעורער שלה הוא לחם נלסון דחוס ושופע זרעי פשתן ושומשום, אבל אל תתעלמו גם מלחם הסלק באדום עז, עם 50 אחוז קמח מחיטה מלאה, החלות הקלועות בימי שישי, לחם הכוסמין והפוקאצ'ות הטובות. יש גם מאפי בוקר כמו קרואסונים, בריושים ועוגות שמרים, ולצידם נמכרים מטבלים, מרקחות וריבות תוצרת בית. בבית הקפה מומלץ בהחלט להזמין כריך גדול מלחם שאור עם גבינת קממבר וריבת אגסים, ולהתעלם בחינניות מהמחיר הקלורי.

 

  • קרמניצקי ‭.03-7448088 ,14‬

 

לחמנינה (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
לחמנינה(צילום: צביקה טישלר)
 

פיס אוף קייק | יפו

את קונדיטוריית ‭Piece of Cake‬ הקים משה אהובי ביפו בשנת ‭,2004‬ במקום שבו הייתה פעם מאפייה נטושה. הצוות שלו מורכב מפסיפס אנושי מרתק של תושבי השכונה: יהודים, מוסלמים ונוצרים. במרוצת הזמן הצטרף לעובדים גם הקונדיטור הוותיק דוד הר-נוי, שעבד בעבר במקומות כמו קפולסקי וקפה לונדון.

 

כדי לעבור בין המאפייה לבית הקפה שלה תצטרכו לחצות כביש קטן (כבישצ'יק לגמרי, האמת‭.(‬ קפה עלמה הוא שלוחתה שמעבר לכביש של מאפיית פיס אוף קייק. לצד שקשוקות וסלטים תמצאו פה מבחר גדול של עוגות: שמרים, תפוחים, פרג, שוקולד, עוגת קרמבו ועוד. חובבי המלוחים מוזמנים לבורקיטס בולגרית, והרגישים לגלוטן יכולים לקבל עוגה ללא קמח.

 

ולחדשות: בעוד ימים ספורים בלבד, בתחילת דצמבר, ייפתח סניף שני של פיס אוף קייק, ברחוב קינג ג'ורג' 46 בתלאביב. גם פה אפשר יהיה להשיג את כל העוגות, העוגיות, הלחם, הקישים ושאר המאפים המוכרים מסניף המקור ביפו.

 

  • יהודה הימית ‭.03-6822163 ,17‬
  • קינג' ג'ורג' 46, תל אביב, 076-5411600

 

טאטי | יהוד

בניגוד לחלק מהמאפיות הקטנות ובתי הקפה הזעירים והאינטימיים הצמודים להן, בטאטי יהוד בחרו בהפך המוחלט: מאפיית ענק משוכללת עם לופט צמוד, עצום ממדים, בסגנון ניו-יורקי. ענת זרמתי וונסה ראקין, שהקימו לפני תשע שנים את טאטי גבעתיים, הלכו בגדול בסניף של יהוד. הכוכב הבלתי מעורער של המאפייה הוא הסידלוף - ספק עוגה ספק לחם דחוס ומלא זרעונים, הנאפה על-פי מתכון שהגיע מדרום-אפריקה. חוץ ממנו יש פה גם מאפי בוקר מעולים, בריוש ממכר הממולא ריקוטה, לחמי מחמצת מגוונים (נסו את האגוזים-צימוקים המשובח‭,(‬ לחם בוכרי עגול, לחם רוסי שחום, לחם בריאות ולחם קל, ועוד עולם שלם ושופע של בצקים.

 

מהמאפייה והקונדיטוריה עובר גשר, המחבר אותן עם הלופט הגדול והמעוצב למשעי, שבו יש בר פתוח ומסעדה, העובדת משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה.

 

  • אברהם גירון ‭,3‬ אזור התעשייה,‭.03-5392500 ‬

 

טאטי (צילום:  דניאל לילה) (צילום:  דניאל לילה)
טאטי(צילום: דניאל לילה)

 

לחם יין | יהוד

בדרך כלל מאפיות מוסיפות לעצמן בית קפה אחרי שהן מבחינות במצוקת הלקוחות: אנשים המעוניינים להניח איפשהו את ישבנם על מנת לכרסם בנחת את הפחמימות שרכשו זה עתה. בלחם יין התהליך היה הפוך. בראשית היה פה ביסטרו חביב, שהקימו דגנית עמיחי ורונה פרדיס לפני 12 שנה, בלב שכונת מגורים בקריית-הסביונים ביהוד. לפני כארבע שנים נוספה למקום גם מאפייה מוצלחת מאוד ומעוצבת לעילא.

 

בכל יום תמצאו פה כ‭20-‬ סוגי לחם, פוקאצ'ות מגוונות, לחמניות בריאות עם או בלי שומשום, עוגות בחושות ועוגות פאי, עוגות אישיות ושפע מסחרר של עוגיות ומאפי בוקר כמו דניש, בריוש וקרואסונים. האופה של לחם יין הגיע מדנמרק, והוא פועל על-פי שיטות מסורתיות, המפיקות תוצאות מעולות.

 

  • החורש 4 קריית-סביונים, ‭.03-6329070 ‬

 

קפה קדוש | ירושלים

מוסד מיתולוגי וייחודי בירושלים, הפועל עוד מ‭.1967-‬ אנשי הבוהמה הירושלמית נהגו להצטופף בבית הקפה הקטן, שמעליו שכנה הקונדיטוריה. לפני כעשור חודש המקום, השתכלל והשתפר, והיום הוא מתפקד כקונדיטוריה, בית קפה ומסעדה חלבית. המצטיינות האמיתיות הן עוגות השמרים, עם מילויים כמו פרג, חלבה, שוקולד, דבש ועוד. שימו לב גם לאקלר וניל, השווה בהחלט את קלוריותיו. יש גם עוגות בחושות, טארטים וטארטלטים, עוגות מוס, סברינות, בורקס וקישים.

 

בבית הקפה שוררת אווירה חמימה, וירושלמים רבים נוטים לכנותה "פריזאית‭."‬ יש פה מבחר מגוון מאוד של ארוחות בוקר, המוגשות כל היום. את הביצים שלכם, לדוגמה, תוכלו לקבל בגרסאות מקוריות: יש עיג'ה עם המון עשבי תיבול ומוצרלה, ביצה בקן (עין על תרד, מנגולד, ריקוטה ובריוש‭,(‬ או ביצה ביער (עין על פטריות פורטובלו ושמפיניון עם פרמזן וכמהין‭.(‬ עוד תמצאו בתפריט כריכים מלחמי שאור הקרויים על שמם של חברי הפרלמנט המתכנסים פה, טוסטים, ברוסקטות, סלטים, פסטות תוצרת בית ואפילו קציצות דגים.

 

  • שלומציון המלכה ‭.02-6254210 ,6 ‬

 

קפה קדוש (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
קפה קדוש(צילום: עמית שאבי)

 

הכתבה פורסמה במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרואסון ב"קפה קדוש"
צילום: עמית שאבי
נדב קינוחים
צילום: עמית מגל
לחמנינה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים