שתף קטע נבחר

"תאום לכדור הארץ": כוכב לכת חדש יאפשר חיים?

טלסקופ החלל "קפלר" איתר כוכב לכת חדש ב"אזור המחייה" שמחוץ למערכת השמש. על פי מדענים, המקווים לאיתור סימני חיים ומים, הטמפרטורה עליו נוחה ונעה סביב 22 מעלות

"תאום של כדור הארץ". נאס"א הודיעה היום (ב') על גילוי כוכב לכת חדש מחוץ למערכת השמש, "קפלר 22B", הדומה לכדור הארץ במספר מאפיינים משמעותיים ועשוי לאפשר קיום חיים עליו. על פי הערכות מדעיות, קיימת סבירות גבוהה להימצאות מים על הכוכב, שגודלו פי 2.4 מגודל כדור הארץ.

 

סיורים בחלל החיצון - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"קפלר 22B" אותר במרחק 600 שנות אור, במרכז "אזור המחייה" הנוח יחסית על ידי הטלסקופ "קפלר", המיועד לחיפוש כוכבי לכת הדומים לכדור הארץ ושוכנים מחוץ למערכת השמש. לדברי מדענים בסוכנות החלל האמריקנית, שהגדירו את הכוכב כ"תאום של כדור הארץ", הטמפרטורה עליו נוחה, ונעה סביב 22 מעלות. עם זאת, אין בשלב זה ודאות אם הכוכב "החדש" עשוי מחומרים מוצקים, גז או נוזל. שני כוכבי לכת התגלו באזור זה בעבר על ידי אסטרונומים, אך אף אחד מהם לא נשא עמו נתונים מבטיחים לקיום חיים.

 

הדמייה של הכוכב החדש ()
הדמייה של הכוכב החדש

 

הטלסקופ "קפלר", ששוגר מכף קנוורל במרץ 2009, מצויד באמצעים לאיתור כוכבי לכת דמויי-ארץ. כוכבי לכת אלה מקיפים כוכבים גדולים ומסיביים מהם, ממש כשם שכדור הארץ שלנו מקיף את השמש. גודלם נע בין מחצית מגודלו של כדור הארץ לכפליים ממנו ואסטרונומים משערים שמאות כוכבי לכת כאלה מצויים בגלקסיית שביל החלב. כמה מהם עשויים להכיל מים ואולי גם צורות חיים כלשהן.

 

תצפיות של טלסקופ החלל. טמפרטורה נוחה (צילום: AP) (צילום: AP)
תצפיות של טלסקופ החלל. טמפרטורה נוחה(צילום: AP)

 

"קפלר", הקרוי על שמו של האסטרונום הגרמני בן המאה ה-17, יוהנס קפלר, צפוי לפעול כארבע שנים. במהלך תקופה זו,

יאתר הטלסקופ כוכבי לכת בגלקסיה שלנו, בשיטת תצפית המכונה "השיטה האורביטלית".

 

בשיטה זו צופה הטלסקופ בכוכב כלשהו ומודד את עוצמת האור הנפלט ממנו. כאשר עוצמת האור נחלשת בפרקי זמן קבועים, יש להסיק שגוף כלשהו חולף במסלול קבוע בין הכוכב לבין הטלסקופ ומסתיר את האור הנפלט מהכוכב. גוף זה הוא כוכב לכת המקיף את הכוכב במסלול קבוע. ממדידת עוצמת האור המוסתרת על ידי כוכב הלכת, ניתן לחשב את שטח פניו ולהסיק ממנו מהם הרדיוס והמסה שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיית כוכב הלכת
טלסקופ החלל "קפלר"
צילום: נאס"א
מומלצים