שתף קטע נבחר

באנו חושך לגרש - ולעשות שמח

פרחחי המעיין התחילו כקוריוז לפני שנה בדיוק: כמה חברים שרצו לעשות שמח לעצמם - ובדרך גם לאחרים. אבל ההצלחה המטאורית באה להם מכיוון בלתי צפוי, ואחרי מיליוני צפיות הם משיקים קליפ חדש ומקורי, ומתכוננים לסיבוב הופעות בינלאומי

בחלוף שנה שהניבה ארבעה קליפים, כמה מיליוני צפיות במצטבר ואימפקט בינלאומי – "פרחחי המעיין" הם כבר הרבה יותר מקוריוז חולף. מה שהחל כניסיון לשמור על קשר עם הבוגרים הפעילים של מדרשת עין פרת (יש כאלף כאלה), הוליד "מפלצת" במונחים של שואו ביזנס, ומעיין צפיות בלתי נדלה.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

צוות המדרשה העומד מאחורי יוזמת ההפקה לא הבין מאיפה זה בא לו. הם בכלל התחילו בקטן, בצילומי קליפ לחנוכה בחדר השינה של אחד הבוגרים, לצלילי I Gotta Feeling. שש שעות צילום הניבו כ-120 אלף צפיות ביוטיוב. מעודדים, הם המשיכו עם קליפ לפורים, שהוליד קליפ לפסח, שהוביל לקליפ ראש השנה (עם קרוב לשני מיליון צפיות), ולסיבוב הופעות בינלאומי – והכל ברוח ה"פאן לי". אין ספק, יחסית למדרשה קטנה באמצע המדבר הישראלי, עין פרת כבר ממותגת אצל לא מעט יהודים (ולא רק) על פני הגלובוס.

 

חלק מהרב-שיח הבינלאומי

מאחורי התופעה מצטנעים כמה ממורי, עובדי ובעיקר בוגרי מדרשת "עין פרת" למנהיגות, הממוקמת ביישוב אלון. הם מופיעים / מפיקים / מביימים / שרים / מתפקדים כניצבים – והכל בהתנדבות מלאה, מתוך חזון ציוני מלא תמימות, אך בו בזמן בלתי נאיבי כלל ועיקר.

 

 

"פרחחי המעיין" (ה-Fountainheads, לטובת אחינו בגולה) בכלל רצו לעשות חיים, אלא שבאותה תקופה היו עוד כמה להקות יהודיות בעולם שרצו לעשות חיים באותה הדרך, על גרסאות קאבר של שירים ידועים. הכלל השיווקי של שתי חנויות – יותר בגדים, עבד גם הפעם. במקרה הזה קראו לחנות השכנה ה"מכביטס" – להקת הבנים היהודית-אמריקנית, שהחלה לפעול במקביל עם מוזיקה דומה והדבקה ויראלית מאותו הזן.

 

"בארצות הברית יש את ה'מכביסט', ואנחנו רוצים להראות את הזהות היהודית הישראלית החדשה, שמראה את הפנים היפות של הישראליות", אומר אחד מאנשי מדרשת "עין פרת" השותף בהפקה. "המטרה שלנו היא להשתתף ברב שיח העולמי היהודי המודרני. אנו רוצים לתרום את חלקנו הקטן ליהדות האינטרנטית הגלובלית. יש פה הרבה אנשים עם כישרונות, חיוכים והנאה גדולה לעבוד ביחד".

 

במדרשה יודעים לספר כי במשרד החוץ מאוד אוהבים את הסרטונים שהם מעלים, "שכן הם מראים את ישראל היפה. יש אנשים שזה ממש משמעותי עבורם. הם משתמשים בזה בבתי הספר, ואפילו שלחו לנו הקלטות וסרטים של בתי ספר החל בסן-פרנסיסקו – וכלה בקריית גת, שעבדו עם הסרטונים שלנו".

 

"אנחנו מעלים חיוך על פניהם של אנשים", אומרת שני לחמיש, בוגרת המדרשה והקול הנשי (העמוק) שמאחורי הפרחחים. "התחלנו את זה באמת בשביל הכיף, בשביל החברה, אבל בדיעבד, גילינו שיש בערך 13 מיליון יהודים בעולם, וכשקליפ מקבל מיליוני צפיות - זו נגיעה רחבה מאוד בחלק מסוים מן העם היהודי. מאוד מיוחד לנו להיות חלק קטן מחיים של אנשים בכל העולם".

 

בדרך לסיבוב הופעות בינלאומי

אחרי שמיצו את להיטי השנה האחרונה, "פרחחי המעיין" עולים טון בסולם המוזיקלי. קודם כל, הם הבינו שכבר לא מדובר בחלטורה, ויצאו באודישנים לכלל הבוגרים בכדי לגבש את ההרכב המנצח – תוך מתן הזדמנות שווה למי שמוכן להשקיע מזמנו חינם אין כסף, וליהנות מכך. אל תתנו ל"פרחחי" להטעות אתכם, ואל תקל ההתנדבות בעיניכם: בוגרי המדרשה הם בחורים ובחורות אחרי צבא ותואר ראשון, מגוונים שונים של היהדות והישראליות.

 

"מיוחד לנו להיות חלק קטן מחיים של אנשים בכל העולם". "פרחחי המעיין" ()
"מיוחד לנו להיות חלק קטן מחיים של אנשים בכל העולם". "פרחחי המעיין"

 

היום (ב') הם יוצאים בקליפ חנוכה מקורי; פיוז'ן של גוספל, היפ-הופ ויהדות באמצע המדבר. חדי העין (או לפחות כאלה שהיו בהכרה בעשור האחרון) לא יתקשו לזהות פרודיות הוליוודיות על "מטרקיס", "הארי פוטר", "טיטניק" ו"אי. טי". "בנינו מנורה אנושית מ-70 אנשים במדבר", מספרים במדרשה. "בשוטים המוניים הבאנו את כל המחזור הנוכחי שלומד במדרשה, וגם את הילדים של הצוות".

 

"פרחחי המעיין" (אם תהיתם, משחק מילים על מקהלות ה"פרחי". עין פרת הוא מעיין, ומכאן הצירוף) - בדרך לסיבוב הופעות בינלאומי, עם רפרטואר של 15 שירים. על הג'י-פי-אס: ניו-יורק, קונטיקט, בוסטון, מיין, פריז וירושלים – בשבוע וחצי. מאחר והפעילות, כאמור, התנדבותית – מקווים במדרשה לכסות את הוצאות על ידי ההופעות, ומדווחים על מכירות כרטיסים מוצלחות למדי.

 

"אנחנו פוגשים קהילות בחו"ל, ומביאים להם שמחת חיים ישראלית", לחמיש מציינת. "שרים באנגלית כדי להגיע לכמה שיותר אנשים בעולם, אך משלבים מילים בעברית. הישראליות באה לידי ביטוי בנופי ירושלים, מדבר יהודה וים המלח. אנחנו מראים את הפנים של החברה הישראלית – תרתי משמע: משפחות, ילדים ובוגרים מכל הזרמים של הישראליות. ממש נותנים לחבר'ה לדבר מהשטח; מנסים ליצור איזושהי מסגרת שבה אנשים יכולים להביע את עצמם".

 

כך זה נראה בראש השנה, כשההיסטריה הגיעה לשיאה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם זה חלק מהחזון הציוני. מתוך הקליפ
גוספל, היפ-הופ ומוזיקה יהודית. "פרחחי המעיין"
שני לחמיש
מומלצים