שתף קטע נבחר

הממשלה משווקת 1,000 דירות מעבר לקו הירוק

בביתר עילית, בהר חומה ובגבעת זאב - משרד השיכון מוציא לשוק את הקרקע לבניית מאות יחידות דיור. בפעמים הקודמות נתניהו ספג אש מאובמה ומהאירופים. ועדת השרים דחתה את החוקים להכשרת המאחזים. השרים לבנת, ארדן, סער, כחלון, כץ ואיתן ברחו

הקיפאון המדיני נמשך, ובממשלה עושים עוד צעד שעלול לעורר תרעומת מהקהילה הבינלאומית. כחלק ממכרזים שפרסמו היום (א') משרד הבינוי והשיכון ומנהל מקרקעי ישראל, יוצאו לשוק קרקעות המיועדות לבניית מאות יחידות דיור מעבר לקו הירוק.

 

עוד בנושא בחדשות ynet:

 

במסגרת הקרקעות שישווקו לכ-6,000 יחידות דיור ב-44 יישובים, 348 מהן בעיר החרדית ביתר עילית, עוד 500 בשכונת הר חומה שבדרום ירושלים ו-180 יחידות דיור בגבעת זאב, שבצפון הבירה.

 

500 יחידות נוספות בהר חומה בירושלים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
500 יחידות נוספות בהר חומה בירושלים(צילום: רויטרס)
 

בפעמים קודמות, הודעות על קידום בנייה מעבר לקווי 67' הקימו על ראש הממשלה בנימין נתניהו את זעם הפלסטינים וגם רבים בעולם - בין היתר ארצות הברית, אירופה והאו"ם.

 

שר השיכון והבינוי, אריאל אטיאס, אמר ל-ynet כי "חלק ממדינות העולם לא יהיו שמחות, אך אי אפשר לומר שהן יהיו מופתעות. ההחלטה התקבלה בחודש שעבר, לאחר שהפלסטינים התקבלו לארגון אונסק"ו, והדבר הנכון לעשות היה לנסות להקל על מצוקת הדיור של הזוגות הצעירים בישראל, בדגש על עיר הבירה, ירושלים".

 

חוק המאחזים נפל בוועדת השרים

בתוך כך, סוגיית המאחזים הרגישה לא תוביל בינתיים לחקיקה חדשה - והצעת חברי כנסת מהימין שנועדה להכשיר בדיעבד מאחזים על קרקע פלסטינית נדחתה בוועדת השרים לענייני חקיקה. השרים בני בגין, יעקב נאמן, שלום שמחון, אורית נוקד ודן מרידור הצביעו נגד. ואילו השרים דניאל הרשקוביץ, יולי אדלשטיין וסופה לנדבר הצביעו בעד. השר הרשקוביץ הגיש ערר. 

 

מי שברח מההצבעה הם שרי הליכוד לימור לבנת, גלעד ארדן, גדעון סער, משה כחלון, ישראל כץ ומיכאל איתן.

 

מוקדם יותר אמר ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי), יוזם חוק המאחזים, כי בסופו של דבר החוק יאושר במועד אחר. "יש לי ניסיון בחקיקה ואני יודע שזה יעבור. אני גם יודע שמבחינה פוליטית פינוי ישובים לא יקרה בממשלה זו כי היא רוצה להשלים ימיה ואנחנו לא נשב בממשלה שתפנה ישובים".

 

לדברי השר בגין, "הצעות החוק ראויות להסרה מרצון של השרים כיוון שהן מנוגדות למדיניות היסודית של הממשלה ועלולות לסכן את רצוננו להגיע לפשרות".

 

לעומתו אמר השר הרשקוביץ שהיה בעד כי "מתוך הערכה לשר בגין ולעוסקים בניסיונות להגיע להבנה אני רוצה להדגיש כי מדיניות הממשלה בנושא זה לא נדונה מעולם לא בממשלה, לא בקבינט ולא בוועדות השרים. אם ישנן בעיות משפטיות ניתן להסדירן בוועדות ובדיונים בכנסת. אין פה ניסיון להכשיר דברים שנעשו שלא בתום לב. אלו דברים שנעשו בתום לב,

וההצעות מבוססות על המשפט העברי". המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אורית קורן אמרה בדיון כי "ההצעות בעייתיות מבחינה משפטית".

 

אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה הביע התגדות להצעת החוק המדוברת וטען שלא תעמוד במבחן בג"ץ, בלשכת ראש הממשלה הסבירו היום שהמדיניות היא להגיע לפתרון והידברות במשא ומתן כדי שהחלק מהיישובים והמאחזים שאינו עומד בדרישות החוק יוזז אל אדמות מדינה.

 

כרגע ישנם מגעים ספציפיים עם תושבי רמת גלעד, אמרו היום בלשכת ראש הממשלה, אך אם אלו ייכשלו, "אנו צפויים לראות שוב את שקרה במצפה יצהר לפני מספר לילות".

 

בהכנת הכתבה השתתפו תני גולדשטיין ומורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה בהר חומה
צילום: רויטרס
השר אטיאס. "הקלה על מצוקת הדיור של הצעירים"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים