שתף קטע נבחר

כל בית צריך מרפסת - עכשיו זה אפשרי

פטנט חדש מאפשר להוסיף מרפסת שמש מפלדה גם לבתים נטולי מרפסות. כל מה שצריך זה היתרי בנייה, 3 חודשי סבלנות ו-18 אלף דולר. בדקנו האם זה משתלם. צפו בתוצאות

עבור מי שגר בבניין ללא מרפסת החלום היה נראה לא ריאלי, אך לא עוד: דיירי בניין כבן 30 שנה ברחוב מרדכי ברמת השרון, החליטו לפני כשנה להוסיף מרפסות לבתיהם, אולם בדיקה העלתה כי מרפסות מבטון אינן מתאימות. למזלם הם גילו שיש אפשרויות נוספות: בחודש דצמבר האחרון הם התחדשו במרפסות שמש רחבות מפלדה.

 

התוכנית יצאה לפועל עם הוצאת היתרי הבנייה בקיץ האחרון. בתוך 3 חודשי עבודה בלבד כל דירה קיבלה מרפסת ששטחה כ-12 מ"ר. עלות כל מרפסת עמדה על כ-18 אלף דולר, שכללו את התכנון, הוצאת היתרי הבנייה והביצוע. המחיר למ"ר עומד על כ-1,500 דולר אך משתנה בהתאם לגישה לבניין, כמות הדיירים המשתתפים וגובהו של הבניין.

 

הבניין אחרי הוספת המרפסות ()
הבניין אחרי הוספת המרפסות

 

מדובר בפיתוח חדשני של חברת הבנייה והנדל"ן הושיאר ושל המהנדס דוד שחם. התחום מוכר באירופה, אולם בישראל הוא עושה את צעדיו הראשונים. הפיתוח הישראלי שאב את השראתו ממרפסות מפלדה שתוכננו ובוצעו במבנה עתיק שהוסב למגורים בפירנצה שבאטליה.

 

מנכ"ל החברה, אבי הושיאר, מציין כי מרפסות הפלדה, בשונה מבטון, ניתנות להרכבה כמעט בכל בניין קיים וכי זמן העבודה קצר יותר. "במקומות שלא ניתן אסטרטגית לבנות בטון בשל בעיית גישה הולכים על מרפסות פלדה", הוא אומר, "הבנייה שלהן קלה ומהירות זמן ההקמה הוא כחודשיים שלושה, שליש מזמן הקמה של מרפסת בטון, כ-8 חודשים".

 

הבניין לפני הוספת המרפסות ()
הבניין לפני הוספת המרפסות

 

הושיאר מוסיף שהעבודה פשוטה וכוללת פחות לכלכוך, שכן שלד הפלדה מוכן מראש במפעל ועם הגעתו אל הבניין נותר רק להרכיבו עם ברגים. הבדל נוסף לעומת מרפסות בטון הוא הפן האסתטי, שכן החזות של מרפסות הפלדה נראית מודרנית יותר.

 

ייצור שלד הפלדה, שינועו והרכבתו אורכים כשבועיים. לאחר מכן מתחילות עבודות הגמר שכוללות לדברי הושיאר את חיפוי תקרה ורצפת המרפסת בלוחות קלים. השלב הבא כולל את ריצוף המרפסת באריחים דמוי דק, נקודות חשמל, התקנת מעקה זכוכית, צביעה ופריצת פתח מהבית אל המרפסת.

 

העלאת ערך הדירה?

בנוסף להנאה ששואבים הדיירים ברמת השרון, המרפסות המרווחות גם שדרגו את חזית הבניין. אך האם הן שדרגו את ערכן של הדירות?

 

"מרפסת בדרך כלל מקבלת שווי יחסי לשווי של מ"ר בנוי בדירה העיקרית", מסבירה שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין, "כאשר מדובר במרפסת סגורה, השווי מגיע קרוב מאד לשווי מ"ר בדירה הסגורה. כאשר המרפסת פתוחה , השווי היחסי יורד כמובן. גורם משפיע נוסף הוא גודל הדירה - ככל שהדירה יותר קטנה תרומת המרפסת לשווי הנכס גדולה יותר.

 

"לגבי הפיתוח החדש, הקהל הישראלי אינו נוהה אחרי חידושים אלא חובב טרנדים והשאלה אם הפטנט יהפוך לכזה. יש שלושה גורמים עיקריים שישפיעו על הצלחתו - אסתטיקה, בטיחות ותחזוקה. מבחינת אסתטית יש כאן אמירה שלא כל קהל יתחבר אליה והיא תתאים כנראה יותר לקהל משפחות צעירות או לאזורים סטודנטיאליים, וכמובן יש לבחון תחזוקה ובטיחות לאורך שנים.

 

"באזור זה של רמת השרון, ועל פי נתוני הנכס, מחיר מ"ר בנוי עומד על כ-17-18 אלף שקל. מכיוון שמדובר במרפסת פתוחה, התוספת שלה לדירה עומדת על כ 3-5% מקסימום לערך הדירה כלומר כ-60 אלף שקל בממוצע. למעשה יוצא שהתרומה של מרפסת זו לשווי הנכס היא כמעט רק עלות הקמתה ולא למעלה מזה".


פורסם לראשונה 11/01/2012 20:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים