שתף קטע נבחר

תבשיל לא רגיל: מכינים פאייה בבית

הכנת פאייה בבית מרגישה כמו משימה בלתי אפשרית, אבל מאחורי כל הפוזה מסתתרת מנה קלילה, שפשוט מתחננת להיכנס למטבחכם הפרטי. 3 מתכונים הדורים ופשוטים לפאייה עוף, פירות ים ופאייה שחומה וצמחונית מאטריות ביצים יבשות

למרות האפיל האלגנטי והמורכב שלה, פאייה היא בסך הכל מעין תבשיל מאמות ספרדי במחבתות ובבישול ביתי, מנה מסורתית שלצורך הכנתה משתמשים במוצרים הבסיסיים ביותר.

 

עוד בערוץ האוכל:

קלאמרי בבית? זה קל! מתכוני פירות ים בצ'יק צ'ק

מאדאם שוקו: מסע אחרי השוקולה שו הפריזאי

פסגת הכרמל: סיור בשוק התל-אביבי

 

העלינו לפניכם 3 סוגים שונים של פאיות, מיוחדות ולא-רגילות, ועדיין - קלות להכנה וגם מורכבות מחומרי גלם זמינים על פי רוב 

 

פאייה עוף

בעוף משתמשים על פי רוב בוולנסיה, מולדתו המסורתית של תבשיל הפאייה. במנה לפניכם השמשנו בנתח פרגית, ששומר על עסיסיותו גם בבישול.

 

הכל אודות מאמא עוף. פאייה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הכל אודות מאמא עוף. פאייה(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים:

1 כוס אורז ספרדי עגול

2 כוסות ציר ירקות או מרק עוף זך

5 חוטי זעפרן

1 כף מלח

1 בצל לבן קצוץ לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

1 גזר קלוף, חתוך לקוביות

1 בצל סגול, קצוץ גס

1 כף של שום כתוש

200 גרם פרגית טרייה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. לוקחים מחבת גדולה ושטוחה. יוצקים שמן זית ומחממים. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת שאר הירקות ומטגנים היטב, עד להשחמה.
  2. מוסיפים את הפרגית, מזהיבים ומוסיפים את האורז, התבלינים הזעפרן. מערבבים היטב ויוצקים את ציר הירקות. מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה
  3. מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת 5 דקות נוספות. מסירים ומגישים מייד. 

 

פאייה מקרונה צמחוני

במהלך טיול קולינרי בספרד, נתקלנו באחת המסעדות במנה מפתיעה ומסקרנת - פאייה שבה האורז הצהוב הוחלף באטריות ביצים דקות. האיטריות התבשלו במשך שעות ארוכות עם פירות ים, מה שגרם למנה לקבל ניחוח ים חזק לצד טעם רענן וקליל. בוריאציה הביתית החלפנו את פירות הים בירקות.

 

שימו לב: לצורך הכנת המנה משתמשים באטריות הביצים למרק, הפשוטות ביותר.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1 שקית (700 גרם) איטריות למרק

3 כפות שמן תירס

2 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות

2 גזרים חתוכים לפרוסות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

5 שיני שום קצוצות

צרור פטרוזילה קטן קצוץ

מלח ים

פלפל שחור גרוס

200 מ"ל ציר ירקות

1/4 כוס שמן זית

 

האמת שלא חייבים את פירות הים. פאייה מקרונה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
האמת שלא חייבים את פירות הים. פאייה מקרונה(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את האטריות בסיר בישול עם שמן תירס עד שהן משחימות היטב.
  2. ממלאים את הסיר במים רותחים ומבשלים את האטריות 7 דקות. מסננים ומצננים.
  3. לוקחים מחבת גדולה ושטוחה. יוצקים שמן זית ומחממים. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת שאר הירקות ומטגנים היטב, עד להשחמה.
  4. מוסיפים כפית גדושה של מלח ים, כפית של פלפל שחור גרוס ואת האטריות. מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב ויוצקים את ציר הירקות. מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
  5. מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת 5 דקות נוספות. מסירים ומגישים מייד.

 

פאייה פירות ים

הגרסה הקלאסית עמוסה בזעפרן, פירות ים וכל הטוב שיש למטבח הספרדי להציע

 

המרכיבים:

1 כוס אורז ספרדי עגול

2 כוסות ציר ירקות או מרק עוף זך

5 חוטי זעפרן

1 כף מלח

1 בצל לבן, קצוץ לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

1 גזר קלוף, חתוך לקוביות

1 בצל סגול, קצוץ גס

1 כף שום כתוש

100 גרם שרימפס

100 גרם קלמארי

50 גרם מולים

1/2 כוס שמן זית

 

קלאסיקה מהמטבח הספרדי. פאייה פירות ים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קלאסיקה מהמטבח הספרדי. פאייה פירות ים(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. לוקחים מחבת גדולה ושטוחה. יוצקים שמן זית ומחממים. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת הירקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את פירות הים, האורז והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים  את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
  2. מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת 5 דקות נוספות. מסירים ומגישים מייד.

 

דודי בן דוד הוא השף של "ויקי כריסטינה"

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאם! פאייה
צילום: ירון ברנר
מומלצים