שתף קטע נבחר

מאדאם שוקו: מסע אחרי השוקולה שו הפריזאי

שוקולה שו, משקה השוקולד הפריזאי, הוא אחד הדברים המענגים ביותר שאפשר ללגום בעיר האורות. יפה עירון-קוץ חיפשה את משקאות השוקו הטובים בעיר ואפילו חזרה עם מתכון דליקטס

השבוע מצאתי את עצמי קופאת ברחוב, אחרי יום ארוך של צילומים. חיפשתי מקום שבו אוכל להתחמם ולהתפנק עם שוקולה שו (Chocolat Chaud) משקה שוקולד חם, עשיר וסמיך. אבל מה שהתחיל כרצון לממש תשוקה קטנה הפך, אחרי שנחלתי אכזבה עם המשקאות שהוגשו בבית שוקולד ותיק (שמו שמור במערכת), למסע חיפוש אחר השוקולה שו המושלם.

 

עוד בערוץ האוכל:

בסכנת הכחדה: יפה תרה אחר מרק הבצל המושלם (ויש גם מתכון)

נכון שאתה לא יודע מה זה למביק: 9 סוגי בירה שאת חלקם גם שווה לנסות

מסביב לקדירה: כלי מטבח לארוחה חורפית

 

את השוקולד החם אני מעדיפה בגרסתו המסורתית (Chocolat chaud à l'ancienne) כשהוא סמיך, כהה ובעל ארומה חזקה.

 

בשונה מהשוקו הישראלי, לא מכינים אותו מאבקה אלא מקוביות שוקולד איכותי בתוספת שמנת או חלב שמגיע לוהט (אך לא רותח!) ובדרך כלל גם בקנקן מיוחד.

 

מגיע בקנקן מיוחד. השוקולה שו של ז'אק ז'נאן (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
מגיע בקנקן מיוחד. השוקולה שו של ז'אק ז'נאן(צילום: יפה עירון קוץ)

 

בשבועות האחרונים עברתי באינספור בתי קפה וחנויות שוקולד ברחבי פריז. במהלך מסע הטעימות שערכתי בעיר (ומלבד העובדה שכעת אני צריכה לעבור בדחיפות תהליך גמילה משוקולד), גיליתי שחלק מהמקומות הוותיקים בו הוגש שוקולד חם איכותי נסגרו. במקומות אחרים התחלפו הבעלים והחדשים ויתרו על ההקפדה שאפיינה את המקום בגלגול הקודם.

 

החדשות הטובות הן שבשנים האחרונות גם נפתחו בפריז כמה בתי קפה, בתי מאפה וחנויות שוקולד חדשות ומבטיחות. חלקן ניחנות בקונספט מקורי וחדשני ובאחרות מגישים את המשקה הנהדר הזה בדיוק על פי המסורת הצרפתית, תוך הקפדה על תהליך ההכנה ואיכות חומרי גלם. הנה רשימה חלקית:

 

האלמותי: אנג'לינה

המוסד האהוב ברחוב ריבולי שופץ לאחרונה ועל אף המראה הקלאסי והאווירה המיושנת, הישיבה בו נכונה מתמיד. הקהל מורכב מבליל ייחודי של קשישות אלגנטיות, דוגמניות ותיירים אסיאתיים וזהו עדיין המקום הטוב ביותר ללגום שוקולה שו (7 אירו לקנקן זוגי) במרכז העיר או, בימים נעימים, לקחת אחד בטייק אווי.

 

חפשו את המונבלאן. הויטרינה העשירה של אנג'לינה (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
חפשו את המונבלאן. הויטרינה העשירה של אנג'לינה(צילום: יפה עירון קוץ)

 

המשקה נהנה ממרקם סמיך וטעם שמשלב מתיקות ומרירות בו-בזמן. הוא מושלם לצד עוגת המונבלאן המיתולוגית שמכינים במקום, העשויה קציפת ערמונים ונחשבת לספסיאליטה של הבית. הקפה פתוח רק בשעות היום, וניתן לקבל במקום ארוחת צהריים.

 

 (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)

וכך הוא נראה. המונבלאן של אנג'לינה (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
וכך הוא נראה. המונבלאן של אנג'לינה(צילום: יפה עירון קוץ)

 

Angelina.  226 rue de Rivoli, Paris

 

הדקדנטי: לה מֵזון בואסייה

מגדניה, מסעדה וקפה מהוותיקים בפריז, שנוסד ב-1827 וממוקם בלב הבורגנות - ברובע ה-16. האווירה הדקדנטית בא לידי ביטוי בעיצוב המהודר ובאווירה האלגנטית; החלל טובע בטורקיז, שגם בא לידי באריזות ה"בול" (Le bonbons boules), הסוכריות הקשות הנהדרות שנמכרות כאן בטעמים שונים.

 

מומלץ בהזדמנות לטעום גם את הגימוב (La Guimauve) ממתק הנראה כמרשמלו, עשוי מקצפת חלבון מתוק בטעמי פירות.

 

ולעניינינו. השוקולד החם מוגש כאן בספלי חרסינה עדינים, עשוי כמיטב מסורת הבית סמיך במידה ,עדין וריחני. שווה ביקור? בהחלט.

 

La maison Boissier. 184 Avenue Victor Hugo 75116

 

הקזו'אלי: אַן דימאנש אַ פַּארי

בחנות קונספט הגדולה הזו כל יום הוא סוף שבוע, בדומה לשם המקום, שמשמעו בעברית: "יום ראשון בפריז". החנות והקפה בעיצוב עכשווי ונקי נמצאת בסימטה יפיפיה, אליה ה נכנסים משדרות סן ז'רמן שבלב הרובע הלטיני.

 

במקום מסעדה, בית קפה בר, לאונג' וחנות שוקולד ועוגות בהנהלתו של פייר קלוזל , דור שלישי למשפחת שוקולטיירים ידועים.

 

כל יום שם סופ"ש. אן דימאנש א פארי (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
כל יום שם סופ"ש. אן דימאנש א פארי(צילום: יפה עירון קוץ)

 

השוקולד החם מוגש כאן על פי המסורת בקנקן גדול (8 אירו) עם כף לערבוב המשקה וגביעי חרסינה. טעמו משובח והוא ניחן בארומה נהדרת. גם העוגות כאן נפלאות ומקוריות; אני ממליצה במיוחד על עוגת קרם הפיסטוק עם ריבת פירות היער.

 

חפשו גם את עוגת הפיסטוק ופירות היער. עוד מאן דימאנש א פארי (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
חפשו גם את עוגת הפיסטוק ופירות היער. עוד מאן דימאנש א פארי(צילום: יפה עירון קוץ)

 

פתוח משלישי עד ראשון עד חצות. מי שיש לו זמן, מוזמן גם להצטרף לסדנאות הבישול שמתקיימות כאן

 

Un dimanche à Paris, 4-6-8 Cour du Commerce Saint André

 

הוותיק והמשתלם: שארל שוקולטייה

חנות שוקולד ותיקה בת יותר ממאה שנים. מייצרים כאן שוקולדים איכותיים ואת השוקולה שו שותים בפינה קטנה, בת כמה שולחנות. המחיר עומד על 3.80 אירו לספל וכדאי להצטייד בחפיסת שוקולד-קפה מעולה  לפני שאתם יוצאים בחזרה לעולם.

 

Charles chocolatier. 15 Rue Montorgueil 75001

 

הפרובנאסלי: לור גורמאנד

קפה ובית תה המתפקד גם כמסעדה. לור גורמאנד ממוקם בסמטה שקטה ברובע הלטיני ומזכיר קפה כפרי בפרובאנס, רומנטי ושקט.

 

פרובאנס זה כאן. לור גורמאנד (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
פרובאנס זה כאן. לור גורמאנד(צילום: יפה עירון קוץ)

 

מגישים שוקולד חם נהדר בסגנון הישן והטוב . במרקם קרמי אך עדין.

 

L’ Heure Gourmande. 22, passage Dauphine, 75006

 

האופנתי: לה גראן קולבר

בראסרי יפיפייה וחלק מגלריה מסחרית שהוקמה במאה ה-19 הנמצאת בסמוך לגני פאלה רויאל והוכרזה כמונומנט היסטורי לשימור.

 

אפילו שוקו הופך שם לסיפור אופנתי (ועוד עם מארק ג'ייקובס!). פריז, רבותיי. פריז (צילום: AP) (צילום: AP)
אפילו שוקו הופך שם לסיפור אופנתי (ועוד עם מארק ג'ייקובס!). פריז, רבותיי. פריז(צילום: AP)

 

אפשר לקבל במקום שוקולד חם איכותי וליהנות מיופי המקום , מאווירה פריזאית של פעם ומאורחי הבראסרי המגיעים לכאן אחרי ביקור בחניות האופנה היוקרתיות של סטלה מקרטני, מרק ג'ייקובס וריק אוונס הנמצאות בקרבת מקום.

 

Le grand Colbert. 12 rue vivienne 75002

 

האוונגרדי: ז'אק ז'נאן

בית הקפה והחנות של מי שנחשב לאחד מהשוקולטיירים המבריקים של פריז. גנאן עבד במזון דו שוקולה (הנודע שבבתי השוקולד של העיר) ולפני מספר שנים פנה לדרך עצמאית. החנות ובית הקפה שפתח נמצאים באזור המתחדש של ההו-מארה (Haut Marais) שברובע השלישי, לא רחוק מכיכר רפובליק. בית הקפה ממוקם בחלל גדול ובהיר מהמאה ה17 מעוצב בפשטות, השירות דסקרטי ואדיב.

 

אלוף השוקולד. ז'אק ז'נאן (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
אלוף השוקולד. ז'אק ז'נאן(צילום: יפה עירון קוץ)

 

השוקולה-שו מוגש במקום בקנקן אישי (7 אירו ועוד שניים למי שרוצה להוסיף קרם פרש לעסק) יכול למלא שני ספלים גדולים לפחות ולצדו מגיעות 2 קוביות של שוקולד הבית המעולה. צבעו של משקה השוקולד כהה, מרקמו סמיך אך הוא לא מכביד על החך ולא מתוק מדי. אתם מוזמנים גם לטעום מאחת העוגות המעולות של המגדניה. ובעיקר לרכוש קופסת מתכת כסופה עם מעדני שוקולד הטובים שבעיר. פתוח רק בשעות היום

 

Jacques Genin .133 rue de Turenne

 

שוקולה שו אלזאסי

מתכון פשוט ואלגנטי שמבוסס על מתכון של האופה והשוקולטייה האלזסי טיירי מולהאופט (Thierry Mulhaupt)

 

המכיבים (ל-4-6 גביעים):

120 גרם שוקולד לבישול או שוקולד מריר 60%

750 מ"ל חלב 3% (מומלץ להשתמש בחלב המיוחד לקפה, המכיל 3.5% שומן

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 תרמיל וניל

1 מקל קינמון

 

מאלזאס באהבה. שוקולה שו (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
מאלזאס באהבה. שוקולה שו(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר חלב ושמנת יחד עם תרמיל הוניל ומקל הקינמון. ממשיכים לבשל 5 דקות אחרי שהחלב רותח על אש נמוכה. מסננים ומצננים.
  2. מגרדים את השוקולד לסיר ויוצקים רבע מכמות החלב והקרם. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר הנוזלים. יוצקים לספלים ומגישים מייד.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוהט אך לא רותח. שוקולה שו
צילום: יפה עירון קוץ
מומלצים