פריטטה. ארוחה שלמה וטעימה של תפוחי אדמה
פריטטה היא בעצם אומלט בניחוח איטלקי, שמכינים בכמה דקות, במחבת חמה, עם תפוחי אדמה, ביצים וגבינת פרמזן. איילת הירשמן מגישה הצעה לארוחה
המרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1/2 1 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
7 ביצים
1/2 כוס חלב
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה (או במכל מעבד המזון). סוחטים מנוזלים עודפים.
3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים, תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם, כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שתפוחי האדמה זהובים-שחומים.
בינתיים, טורפים בקערה את הביצים עם החלב, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הפרמזן ומערבבים. יוצקים את הבלילה למחבת עם תפוחי האדמה, מערבבים ומטים את המחבת קלות לצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן שווה. מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כמה דקות, עד שהבלילה מתחילה להזהיב מלמטה ולהתייצב. מעבירים לתנור החם (אם צריך, עוטפים את ידית המחבת ברדיד אלומיניום). אופים את הפריטטה בתנור עד שהיא יציבה וזהובה.
4. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לחתוך למשולשים (כמו שחותכים עוגה) ולהגיש עם סלט.
עוד מתכונים של איילת עם תפוחי אדמה
עוף עם תפוחי אדמה. ארוחה מלאה בקדרה
הנוסחה המושלמת לתפוחי אדמה צלויים בתנור (ראו תמונה מימין)תפוחי אדמה בלימון, שילוב מושלם
(ראו תמונה מימין)