שתף קטע נבחר

מותר לאפות בתנור בשרי וגם חלבי?

שאלה:

 

האם ניתן להשתמש בתנור אפייה גם לבשר וגם לחלב? (חני, בני ברק)

 

תשובה:

 

חני, שלום.

 

לא ניתן לאפות מאפה חלבי ובשרי באותו זמן בתנור, מאחר שהאדים מתערבבים ועלולים להשפיע על טעם התבשילים.

 

אם רוצים לאפות תבשיל בשרי ואחריו חלבי, או להפך, קיימת מחלוקת בנושא זה בין הפוסקים האחרונים. הרב עובדיה יוסף (יביע אומר ח"ה סי' ז) מתיר אחרי המתנה של 24 שעות וחימום התנור בחום אפייה למשך 20 דקות.

 

בדיעבד, ניתן לאפות לאחר חימום בחום אפייה למשך 20 דקות, גם ללא המתנת 24 שעות. (משיב: הרב משה שפטר)

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים