שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    פינוק אמיתי: פנקוטה לימון ואוכמניות

    פנקוטה לימון ואוכמניות משלבת באלגנטיות טעמי חמוץ-מתוק. רוני ונציה עם קינוח קליל לסוף השבוע ובכלל

    הפנקוטה (שמנת מבושלת באיטלקית) מושלמת לארוחה חגיגית, כי השילוב של הקרם הלימוני ורוטב האוכמניות המתקתק גם טעים וגם נראה מעולה. מארחים מאורגנים יכולים להכין אותה אפילו ארבעה ימים מראש.

     

    עוד מתוקים בערוץ האוכל:

    אהבה נצחית: דפים של קינמון

     

    פנקוטה לימון ואוכמניות

    המרכיבים (ל‭5-4-‬ מנות‭:(‬

    שמן לשימון

    1/3 1 כוסות ‭330)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

    ‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר

    קליפה מגוררת מ‭1-‬ לימון

    1 מקל קינמון

    3 כפות ‭45)‬ מ"ל) מים קרים

    5 גרם ג'לטין

    ‭2/3‬ כוס ‭160)‬ מ"ל) רוויון בטמפרטורת החדר

     

    לרוטב אוכמניות (לא חובה):

    200 גרם אוכמניות קפואות (לא מופשרות)

    1/2 1 כפות סוכר

    ‭1/4‬ כפית מיץ לימון טרי

     

    תענוג מתוק- פנקוטה לימון ואוכמניות (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
    תענוג מתוק- פנקוטה לימון ואוכמניות(צילום: גיא בלומנשטיין)

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים בשמן ‭5-4‬ כוסות זכוכית או קעריות לרפרפת (בתכולה של ‭1/2‬ כוס‭.(
    2. בסיר בינוני מחממים את השמנת, הסוכר, קליפת הלימון ומקל הקינמון על להבה בינונית תוך ערבוב רצוף עד שהסוכר נמס. כשהתערובת חמה מסירים מהאש, מכסים ומניחים בצד כשעה לספיגת הטעמים.
    3. שמים את המים בקערה בינונית-גדולה ומפזרים מעל את הג'לטין בצורה אחידה. מניחים לג'לטין להתרכך כך כ‭5-‬ דקות. מניחים מסננת צפופה מעל לקערה.
    4. מחממים שוב את תערובת השמנת עד שהיא חמימה אבל לא חמה ויוצקים דרך המסננת לקערת הג'לטין. מערבבים במטרפה עד שהג'לטין נמס לגמרי. מניחים לתערובת להצטנן מעט לטמפרטורת החדר, ואז יוצקים פנימה את הרוויון. ‭
    5. מעבירים לכוסות, מכסים כל כוס בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון מלא למשך ‭7-6‬ שעות לפחות.
    6. רוטב האוכמניות: במחבת בינונית שמים את האוכמניות, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב רצוף, עד שהאוכמניות מתרככות ומגירות נוזלים. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר במשך כמה שעות.
    7. להגשה: מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לדפנות של כל כוס לשחרור הפנקוטה. מניחים צלחת הגשה מעל לכל כוס והופכים את שתיהן ביחד. מנענעים אותן ביחד בעדינות מספר פעמים כדי לשחרר את הפנקוטה ומסירים את הכוס. יוצקים את רוטב האוכמניות מעל.

     


     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פנקוטה לימון ואוכמניות
    צילום: גיא בלומנשטיין
    מומלצים