שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open

    טבעוני בא לבקר: מתכונים לאורחים

    הודעתם למשפחה ולחברים שהחלטתם להיות טבעונים והם בתגובה תפסו את הראש. דרור ינאי מוכיח כמה זה קל לארח אפילו אם אתה טבעוני. בתפריט: נאצ'וס עם שעועית, סושי, מאפינס בננות ופונדו שוקולד

    עברתם דירה, הסתרתם את הארגזים וסידרתם את הבגדים בארונות לפי צבע, אפילו הבית נקי ומצוחצח. מה שנשאר עכשיו זה להתקשר לקבוצת החברים האוהבת ולהזמין את אותם לנשנושים, סרט קלאסי ולהתרשם מהמעבר המוצלח.

     

    עוד טבעוני בערוץ האוכל:

    ארוחת חברים: סיפור אהבה אסייתי

    אל תבשלו, תאכלו: רו פוד צמחוני

    איך אומרים טבעוני באיטלקית?

     

    פעם, היינו הולכים לסופר מתחת לבית וקונים כמה וופלות, בייגלה ארוך ובמבה, אך כיום זה לא מספיק. עם המתכונים האלו תוכלו לספק את הברוכים

    הבאים, לרצות גם את הטבעונים והבריאים ולצאת מארחים מושלמים.

     

    כיום, בהשפעת מטבחים רבים מתרבויות שונות, יש לנו מגוון מאכלים קטנים וטעימים המתאימים להגשה במפגש חברים מצומצם ואינטימי ולהפך, באירוע גדול ומשמח. מסושי לפונדו עד לסיגרים ונאצ'וס ואפילו מתכון מקורי לריבועי שוקולד וחמאת בוטנים שימסו בפה. רק שהפעם אתם לא צריכים לחשוש מכאלה הרגישים או אלרגים ללקטוז ולא מצמחונים או טבעונים. הכל ללא מוצרים מהחי.

     

    מאפינס בננות עם שבבי שוקולד מריר (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    מאפינס בננות עם שבבי שוקולד מריר(צילום: ראובן אילת)

     

    שוקולד מריר ושוקולד חרובים הם שילוב מנצח בהכנת מתוקים, רסק תפוחים הוא תחליף מצויין לביצים בהכנת מנות אחרונות והסייטן הקצוץ יכול לפלפל כל מתאבן המשלב מליחות.

     

    אולי במפתיע ואולי לא, תגלו שלא צריך הרבה השקעה כספית ואנרגטית כדי להכין את המתכונים הטבעוניים. כל מאכל המצוין בתפריט שלפניכם ניתן להכנה בין חמש דקות לחצי שעה ולא יהווה לנטל ויגרום ללחץ לפני בואם של האורחים.

     

    נאצ'וס עם ממרח שעועית, עגבנייה וג'ינג'ר כבוש

    המרכיבים: 

    חבילת טורטיה צ'יפס אורגני (ללא מילוח יתר, וללא חומרים משמרים)

    1 קופסת שימורים של שעועית אדומה 

    2 עגבניות

    ג'ינג'ר כבוש

     

    אופן ההכנה:
    1. טוחנים את השעועית, שתי העגבניות והג'ינגר הכבוש במעבד מזון עד לקבלת מרקם גושי עד חלק.
    2. צורת הגשה: מפזרים את הנאצ'וס בקערה עמוקה וליד הרוטב. על הרוטב אפשר לפזר שעועית שלמה.

     

    נאצ'וס עם ממרח שעועית, עגבנייה וג'ינג'ר כבוש (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    נאצ'וס עם ממרח שעועית, עגבנייה וג'ינג'ר כבוש(צילום: ראובן אילת)

     

    סושי סייטן

    המרכיבים:

    1 חבילה אצות נורי להכנת סושי

    1 חבילה אורז לסושי

    1 חבילת סייטן בנוסח שווארמה

    4 מלפפונים

    3 גזרים

     

    להגשה:

    רוטב סויה

    ג'ינג'ר כבוש

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים 3 כוסות אורז לסושי בסיר בישול וממלאים במים עד לכיסוי האורז. מבשלים במשך 15-20 דקות.
    2. חותכים את המלפפונים והגזרים לרצועות ארוכות ודקות.
    3. אחרי בישול האורז, מניחים אותו לקירור בטמפרטורת החדר.
    4. מניחים אצת נורי על גבי מחלצת להכנת סושי, כאשר הצד המבריק שלה כלפי מעלה, מרטיבים את הידיים ופורסים חופן אורז בשליש הראשון שלה.
    5. על האורז הפרוס מניחים רצועת מלפפון ורצועת גזר ומפזרים את הסייטן בנוסח שווארמה.
    6. על השליש האחרון של האצה מורחים מים פושרים.
    7. יחד עם המחצלת, מגלגלים את הסושי בעוד ששומרים שהמרכיבים לא יתפזרו מחוץ לאצה.
    8. מהדקים את האצה יחד על המחצלת עד לקבלת גליל.
    9. חותכים את הגליל לפרוסות בסכין חדה ומשוננת.

     

    • אופן הגשה: בכלים יפניים שטוחים ואופייניים לצורך אווירה. בצד, בצלוחית קטנה, מוזגים את רוטב הסויה ומניחים מעל ג'ינג'ר כבוש.

     

    סושי סייטן (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    סושי סייטן(צילום: ראובן אילת)

     

    סיגרים עם סייטן בטחינה

    המרכיבים:  

    חבילת עלי בצק עלים-פילו לאפייה

    שמן זית

     

    למלית:

    חבילת סייטן בנוסח שווארמה

    2 בצל סגול

     

    למטבל:

    טחינה גולמית

    1/4 כוס מים

    מלח

     

    אופן ההכנה:
    1. הכנת הסיגרים: מפשירים את בצק הפילו עד לקבלת גמישות.
    2. קוצצים את הבצל הסגול דק, מערבים עם הסייטן בנוסח שווארמה בתוספת כף שמן זית וממשיכים לערבב יחד. קוצצים את התערובת עד לקבלת עיסה מאוחדת.
    3. חותכים את בצק הפילו לריבועים 10 ס"מ על 10 ס"מ, כעשרה ריבועים.
    4. מורחים את עיסת הסייטן והבצל על גבי שליש ראשון ממשטח ריבוע הבצק. מגלגלים את ריבוע הבצק. חוזרים על התהליך. 
    5. מורחים על גבי כל סיגר שמן זית, מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות בלשך כחצי שעה עד השחמה.
    6. למטבל טחינה: מערבבים 1/2 כוס טחינה גולמית עם 1/4 כוס מים פושרים ומערבבים עד לקבלת מרקם בהיר ואחיד. ממליחים לפי הצורך.

     

    • צורת הגשה: בקערה עמוקה עם מטבל הטחינה בצד.

     

    סיגרים עם סייטן בטחינה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    סיגרים עם סייטן בטחינה(צילום: ראובן אילת)

     

    פונדו שוקולד מריר וחרובים

    המרכיבים:

    1 חבילה שוקולד מריר פרווה

    1 חבילת שוקולד חרובים

    כוס חלב שקדים

     

    2 בננות

    1 תפוח ירוק

    1 תפוז

     

    אופן ההכנה:
    1. ממסים בכלים נפרדים את חבילות השוקולד.
    2. לכל חבילה בסיר הבישול מוסיפים 1/2 כוס חלב שקדים.
    3. מערבבים בנפרד עד לקבלת תערובת שוקולד נוזלי אחיד.
    4. חותכים את הבננות, התפוזים והתפוחים לפרוסות נוחות לטבילה.

     

    • צורת הגשה: בכלי פונדו לשוקולד וקערות קטנות לפירות כמו בתמונה. 

     

    פונדו שוקולד מריר וחרובים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    פונדו שוקולד מריר וחרובים(צילום: ראובן אילת)

     

    מאפינס בננות עם שבבי שוקולד מריר

    המרכיבים:

    כוס קמח רב תכליתי

    1/2 כוס סוכר חום

    60 גרם רסק תפוחים

    5 בננות

    כפית אבקת אפייה

    כפית סודה לשתיה

    שבבי שוקולד מריר פרווה

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה צמיגית.
    2. מוזגים למנג'טים לאפייה את הבלילה. מזיגה עד לכחצי מנג'ט כל מאפינס.
    3. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
    4. מקררים אחרי האפייה בטמפרטורת החדר.

     

    ריבועי שוקולד

    המרכיבים:  

    1 חבילה שוקולד חרובים

    2 חבילות שוקולד מריר פרווה

    200 גרם פצפוצי אורז

    200 גרם חמאת בוטנים

    1/2 1 כוסות חלב שקדים

     

    אופן ההכנה:
    1. ממסים את השוקולד המריר ומערבבים עם כוס חלב שקדים.
    2. מערבבים יחד את פצפוצי השוקולד עם בלילת השוקולד וחלב השקדים.
    3. ממסים את שוקולד החרובים עם 1/2 כוס חלב שקדים.
    4. מסדרים את המרכיבים בתבנית אפייה בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ לפי שכבות בסדר הבא:
    5. שכבה ראשונה: פצפוצי אורז עם שוקולד מריר. מניחים את התבנית עם השכבה הראשונה במקפיא למשך 20 דקות.
    6. שכבה שניה ושלישית: אחרי ההקפאה, מורחים על השכבה הראשונה בתבנית את חמאת הבוטנים.
    7. מוזגים את שוקולד החרובים מעל לחמאת בוטנים ושמים במקפיא למשך 20 דקות.

     

    • צורת הגשה: חותכים את העוגה לריבועים קטנים אוגדולים ומגישים בצלחת שטוחה.

     

    ריבועי שוקולד (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
    ריבועי שוקולד(צילום: ראובן אילת)

     

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סושי סייטן
    צילום: ראובן אילת
    פונדו שוקולד טבעוני
    צילום: ראובן אילת
    מומלצים