שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    השקדיה פורחת (ולנו יש שקדים בצלחת)

    מיכל וקסמן עושה כבוד לשקדיה, העץ שהוא הכי ט"ו בשבט שיש, ולפירותיה. מתכונים מנצחים לעוגת פירות יבשים, שקדים קלויים בקארי אדום ופסטה ברוטב מופלא של שום, אפונה ושקדים

    בתקופת ירושלים שלי חגגתי הרבה על האימרה שלפיה הדבר הכי טוב בבירה זה הדרך חזרה לתל אביב. אבל בעונה הזאת של השנה עשיתי באהבה גם את הדרך אליה ולו בבזכות השקדיות.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    רון בלב ומזלג ביד: מתכונים צמחוניים לט"ו בשבט

    מזל דגים: סלמון על מצע עדשים  

    ט"ו בשבט מקומי: מתכוני פירות יבשים

     

    נדמה שכל שנה נעשות השקדיות פחות ופחות סבלניות ואינן מצליחות לחכות עד ט"ו בשבט בכדי להפציע ברוב שוויץ כשהן ערומות כמעט לגמרי מעליהן ומכוסות בשמלה עדינה ומפוארת של פרחים לבנים-ורדרדים מבושמים בניחוח ששמור רק ליודעי דבר שיתאמצו וירכנו אליהן, כמעט מלטפים את עלי הכותרת העדינים באפם. אל תנסו לקטוף מענפיהן של השקדיות. לא תצליחו לשמר את קסמן אפילו עד האוטו. לאות מחאה ינשרו העלים הדקיקים כמו אבק פיות שפג קסמו ויותירו אתכם כשחצי תאוותכם בידכם.

     

    כמו שהתחילה הפריחה כך היא תיעלם והשקדיות יחזרו לעמול על הצמחת עלים חדשים שאחריהם תגיע עונתם של השקדים הירוקים שגם הם יזהיבו, קליפתם תתקשה והם יופיעו בצלחת הט"ו בשבט, לצידם של עוד חברים וחברות שיובשו לשימור טעמם.

     

    לא מחכה לאף אחד - פריחת השקדיה (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    לא מחכה לאף אחד - פריחת השקדיה(צילום: מיכל וקסמן)

     

    הנה כמה דברים נחמדים לעשות עם השקדים האלה של ט"ו בשבט, חוץ מלכרסם אותם כמו שהם, שגם זו כמובן אופציה לא רעה בכלל. ותעשו לעצמכם טובה: סעו לראות את פריחת השקדיות. עוד שניה היא מסתיימת. ט"ו בשבט שמח.

      

    שקדים במי מלח

    מי שאכל שקדים כאלה בדוכנים בשווקים יודע כמה הם טעימים בפריכותם הרעננה. מראה וזמינות של שקד רגיל עם טעם ומגע של שקד ירוק שמתבגר לאיטו. הכי קל בעולם להכין אותם. וגם לחסל אותם.

     

    משרים במלח (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    משרים במלח(צילום: מיכל וקסמן)
     

     

    המרכיבים: 

    2 כוסות שקדים לא קלויים עם הקליפה

    2 כוסות מים רותחים

    2 כפיות גדושות של מלח

     

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים את המלח במים הרותחים עד שנמס כולו.
    2. מוסיפים את השקדים. מכסים ומשאירים לילה בתמיסת מי המלח.
    3. מסננים. שומרים את השקדים בתמיסה נקיה של 1 כוס מים פושרים עם 1 כפית מלח. כרסום נחמד ביותר כליווי לאלכוהול או סתם כחטיף אחה"צ.

     

    חטיף מתאים תמיד - שקדים במי מלח (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    חטיף מתאים תמיד - שקדים במי מלח(צילום: מיכל וקסמן)
     

     

    שקדים קלויים בקארי אדום

    הפיצוחיות של שקד קלוי עם טעמי השום-ג'ינג'ר-צ'ילי, תבליני משחת קארי, מתחברים לכרסום נחמד מאוד, עם או בלי אלכוהול. את משחת הקארי האדומה אפשר לקנות במעדניות או על מדפי המוצרים האסיאתיים ברוב הסופרמרקטים. המשחה הזאת נשמרת חודשים במקרר ויש המון מה לעשות איתה. מבטיחה מתכונים מורחבים לקארי של עוף, דגים וירקות ממש בקרוב.

     

    אדומים וטעימים - שקדים בקארי (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    אדומים וטעימים - שקדים בקארי(צילום: מיכל וקסמן)

     

    המרכיבים:

    1 כוס שקדים לא קלויים עם קליפה

    1 כפית גדושה משחת קארי אדום

     

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים את השקדים עם הקארי עד שהם מכוסים היטב במשחה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
    2. קולים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים יבשים ופריכים. אם הם עדיין לחים צולים 5 דקות נוספות. היזהרו שלא ישרפו השקדים. אפשר תמיד להנמיך מעט את החום ולצלות כמה דקות נוספות.
    3. שומרים בצנצנת אטומה. מגישים ככרסום ליד הדרינק או סתם מול הטלויזיה בערב גשום.

     

    שקדים קלויים בקארי אדום  (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    שקדים קלויים בקארי אדום (צילום: מיכל וקסמן)

     

    פסטה ברוטב שקדים, שום ואפונה

    הרעיון לצרף שקדים לפסטה היה של מעצב-העל, לכל הדעות איש רב יצירתיות. מה שיצא הוא מין רוטב לבן, עבה ומתקתק שהוא גיוון מעניין לרטבי שמנת-חמאה-גבינות למיניהם. גרגירי האפונה נותנים זריקת צבע, והאורצ'ייטה (פסטת אוזניים בתרגום חופשי מאיטלקית) משמשת להם כפפת בייסבול אכילה ומכילה.

     

    מתבשלים ביחד - פסטה ברוטב שקדים (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    מתבשלים ביחד - פסטה ברוטב שקדים(צילום: מיכל וקסמן)

     

    המרכיבים:

    1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה (אני השתמשתי באורצ'ייטה)

    1 כוס שקדים מולבנים (ללא קליפה) לא קלויים

    3/4 כוס מים רותחים

    2 שיני שום כתושות או קצוצות קטן מאוד

    2 כפות שמן זית

    50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

    1/2 כוס פרמזן מגוררת

    1 כוס אפונה עדינה קפואה שהופשרה במים וסוננה

    קורט נדיב של מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מרתיחים מים לבישול הפסטה, ממליחים ומבשלים על פי הוראות היצרן על העטיפה.
    2. במעבד מזון טוחנים את השקדים עם המים הרותחים.
    3. בסיר גדול, שיכול להכיל בהמשך את הפסטה עם הרוטב, מחממים שמן זית ושום. מטגנים חצי דקה. נזהרים לא לשרוף את השום. מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את תערובת השקדים והמים ומערבבים. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שכל החמאה נמסה. מביאים את התערובת לרתיחה מתונה ומבשלים דקה או שתים. מנמיכים את האש על פי הצורך עדי שלא ישרפו השקדים. מוסיפים פרמזן ואפונה. מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
    4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ממי הבישול ומוסיפים אל הרוטב. מערבבים לכיסוי אחיד של הפסטה ומגישים מיד עם עלי נענע קצוצים מפוזרים מעל ועוד פרמזן מגורר.

     

    פסטה ברוטב שקדים, שום ואפונה (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    פסטה ברוטב שקדים, שום ואפונה(צילום: מיכל וקסמן)

     

    עוגת פירות יבשים ושקדים לט"ו בשבט

    את המתכון לעוגה הזאת קיבלתי ממירי חברתנו הקונדיטורית שעושה את זמנה בקנדה ומתכוניה הפשוטים והמצוינים כיכבו כבר לא מעט בספר ארוחת ילדים וגם בבלוג. צלחת ט"ו בשבט שלמה בתבנית אחת: משמשים, תמרים, חמוציות, צימוקים וכמובן שקדים. טעים כמו שזה נשמע ולא יותר מדי מתוק.

     

    המרכיבים (לתבנית איגליש קייק): 

    3/4 כוס תמרים מגולענים, עדיף מג'הול

    1/2 כוס משמשים מיובשים

    1/2 כוס חמוציות מיובשות

    1/2 כוס צימוקים קטנים

    1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

    1/2 כוס רום (אם אין מוסיפים עוד 1/2 כוס מיץ תפוזים)

    3/4 כוס שבבי שקדים מקולפים ולא קלויים

    125 גרם חמאה רכה

    1/2 כוס + 1 כף סוכר

    2 ביצים טרופות

    1/2 1 כוסות קמח רגיל

    1 שקית אבקת אפייה

    קורט מלח

    3/4 כוס חלב 3% שומן

     

    עוגת פירות יבשים ושקדים לט"ו בשבט (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    עוגת פירות יבשים ושקדים לט"ו בשבט(צילום: מיכל וקסמן)

     

    אופן ההכנה:

    1. לילה לפני אפיית העוגה: קוצצים את הפירות היבשים לקוביות. מערבבים אותם עם רום ומיץ תפוזים ומשרים לילה בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר.
    2. ביום האפייה: מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח לתוך קערה ומערבבים.
    3. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית בהירה ותפוחה.
    4. מוסיפים ביצים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה.
    5. מנמיכים למהירות הקצפה נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב. מתחילים ומסיימים בקמח.
    6. מוסיפים את הפירות היבשים שהושרו לילה ואת שבבי השקדים. מקפלים לתוך התערובת בעזרת מרית.
    7. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ארוכה מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מקררים בתבנית.

     

     

    • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"  

     


     


    פורסם לראשונה 06/02/2012 23:41

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    מפרי השקדיה
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים