שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

כל מה שרציתם לדעת על השקד הישראלי ולא העזתם לשאול

מה מייחד את השקד הישראלי, האם עדיף לאכול אותם קלויים או לא ובאילה מאכלים מומלץ לשלב שקדים? כל התשובות לשאלות על שקדים

מה מייחד את השקד הישראלי ?

השקד הישראלי גדל באקלים המקומי. הוא גדול יותר, בעל צבע חום עמוק, וטעמו מתקתק ועשיר.

ניתן לבקש בנקודות המכירה את השקד הישראלי ולהיווכח בהבדל.

 

לפי המלצת ה- FDA, שלושים שקדים עשויים להפחית גורמי סיכון למחלות לב כליליות. הדיאטנית שלנו ממליצה לאכול 15-20 שקדים ישראליים ביום, המהווים 2-3 מנות מקבוצת השומן.

 

מומלץ לאכול 15 ביום. שקדים (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
מומלץ לאכול 15 ביום. שקדים(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

האם עדיף לאכול את שקדים קלויים או לא קלויים?

השקד הישראלי פריך מאוד במצבו הטבעי ולכן אינו מחייב קלייה. השקד תורם לבריאות בין הוא קלוי לבין אם לאוו. עם זאת, במהלך הקלייה מתרחש אבדן קל של רכיבים ולכן מומלץ לאכול שקד ישראלי במצבו הטבעי ולשמר את ערכיו הבריאותיים.

 

באילו מאכלים כדאי לשלב את השקדים?

טעמו של השקד הישראלי עדין ומרקמו פריך. השקד עמיד בבישול והוא מעשיר ומגוון מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים.

 

מאיזה גיל ניתן לאכול שקדים?

ארגון בטרם, ממליץ לצרוך שקדים שלמים ופיצוחים אחרים, החל מגיל 5. ניתן לפני כן לאכול שקדים טחונים.

 

אני חולה לב, האם מותר לי לאכול שקדים?

ארגון ה- FDA האמריקני מאשר ומחקרים מוכיחים שאכילת שקדים מסייעת למניעת מחלות לב ולהפחתת כולסטרול "רע" (LDL) בדם, כשהם נאכלים בתפריט מאוזן.

אכילת שקדים מתונה אינה רק מותרת, אלא מומלצת לבעלי גורמי סיכון למחלות לב ולקהל הרחב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים