שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אורן דאי

    מתאילנד באהבה: מתכוני הקוקוס של ארז

    בחורף מגיעים לישראל אגוזי קוקוס עשירים בבשר לבן ומיץ סמיך. ארז קומרובסקי מתוודה על אהבתו לאגוזים הגדולים והטרופיים ומכין מהם סלט פפאיה רענן וחריף, פודינג כיפי ו - הפתעה! - מרק עוף עשיר ולא רגיל

    בכל פעם שאני מסתובב בשוק לוינסקי או באחת מחנויות הטבע הרבות שנפרשו בארץ, אני חולף על פני מחלקת הפירות המיובשים בחוסר חשק ברור ובתחושת מיאוס קלה. אני מת על פירות חורף טריים, אוהב תפוחים ואגסים, אוהב תותים ותותים אוהבים אותי. אני רק לא מבין למה צריך לייבש אותם, למה צריך אננס מיובש וקיווי מיובש ופאפייה מיובשת. לא מבין בכלל. אחרי הבליץ התקשורתי שעבר עלינו בט"ו בשבט עם כל מיני פחזניות ממולאות בפירות יבשים, ותרנגולות צלויות בצימוקים, אני כבר ממש לא יכול לסבול אותם.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    מבול בצלחת: אינספור מתכונים לסופשבוע סוער

    ויוה ארגנטינה: ויקטור גלוגר מכין אוכל מהבית

    אוויר הרים צלול כיין וריח ממולאים

     

    שלא תחשבו שזה תמיד היה כך. את עבודתי הראשונה עשיתי דווקא איתם. הייתי בכיתה ז' והעמדתי דוכן פירות יבשים בט"ו בשבט ליד המשתלה בכפר אז"ר. העסקתי 2 חברים לכיתה ויחד ארזנו חבילות עם פירות יבשים, שקדים, אגוזים ומכרנו לכל אוטו שזז.

     

    אגוזי קוקוס ממולאים בפודינג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אגוזי קוקוס ממולאים בפודינג(צילום: ירון ברנר)

     

    אבל מאז התנדפו הרבה מים מהכנרת והיום אני לא מבין למה צריך את כל האבסורד הזה. רק על אגוזי קוקוס אני ממשיך לפנטז עד בלי די. אגוזי קוקוס מגיעים למקומותינו בחורף ומסמלים בשבילי את החום של תאילנד בטעמים של ויאטנם עם טיפונת מהמזרח הרחוק החם. אני שובר אותם בפטיש, מגרד את בשרם ומבשל איתו. אני ממלא אותם, מגיש בהם בלט ובקיצור, משחק איתם - אז הנה מה שיוצא לי במטבח.

     

    מרק עוף בקוקוס טרי מגורר

    אם אתם לא בטוחים שאגוז הקוקוס שיש לכם טוב לשימוש, דעו שצריך לבחור אותם בקפידה. ראשית, צריך להרגיש שהם מלאים בנוזל. כיצד יודעים זאת? מנערים אותם ביד ושומעים ומרגישים את שקשוק הנוזל שבפנים. מי הקוקוס אינם חלב קוקוס למי שלא יודע. אפשר לשתות אותם כשהם טריים לגמרי וירוקים בתאילנד, אבל את המים בקוקוס שמהסופר פשוט זורקים.

     

    המרכיבים:

    1/2 1 ליטר מרק עוף עשיר מסונן

    1 אגוז קוקוס מקולף ומגורר דק

    250 גרם חזה עוף מנוקה, חתוך לקוביות קטנות (1/2 ס"מ לערך)

    2 למון גראס, חתוך לאלכסונים דקים

    1-2 פלפל אדום חריף  מגולען ופרוס דק-דק

    חופן עלי כוסברה מופרדים

    חופן עלי בזיליקום מופרדים

    2-3 כרשים צעירות, פרוסות דק

    2 כפות סוכר דקלים

    2 כפות נוזל דגים תאילנדי

    1 כוס אפונת גינה מפורקת

    מלח ים גס לפי הטעם (אם בכלל)

     

    מרק עוף בקוקוס טרי מגורר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מרק עוף בקוקוס טרי מגורר(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים בסיר את מרק העוף ומוסיפים לו את פרוסות הכרשה, אגוז הקוקוס המגורר דק, הפלפל החריף ומתבלים בנוזל דגים התאילנדי, למון גראס וסוכר. מוסיפים את קוביות חזה העוף ואפונת הגינה ומבשלים עד שחזה העוף מוכן.
    2. מוסיפים את העלים המופרדים - כוסברה ובזילקום ומתקנים תיבול בעזרת המלח.
    3. מגישים בתוך אגוז קוקוס פתוח.

     

    סלט פפאיה ירוקה בוסר ושבבי קוקוס טרי

    פפאיה ירוקה מצויה במקומותינו בנדיבות רבה. בעיקר הודות לכל אותם עובדים תאילנדים שמעבדים את שדות ארצנו ומחזיקים לנו את החקלאות בזיעת אפם. זוהי וריאציה מקומית לסלט המוכר, נסו אותה.

     

    שימו לב: הסלט אמור להיות חריף ואפשר להוסיף לו הרבה עלי כוסברה למי שלא נרתע בעוונותיו.

     

    המרכיבים:

    1 פומלה ירוקה, קלופה ומפוררת לחתיכות קטנות שמתאימות לסלט

    1 כוס שבבי קוקוס טריים (חותכים את הקוקס דק-דק בעזרת מנדולינה או סכין חדה)

    1 כוס עלי נענע צעירים מופרדים

    2 כפות דבש

    2 פלפל אדום חריף, פרוס דק

    3-4 שיני שום כתושות

    1 פפאית בוסר ירוקה, מקולפת וחתוכה לרצועות צרות

    מלח ים גס, לפי הטעם

    מיץ לימון מ-2 לימונים בשלים

    1/2 כוס פיסטוק קלוי ושבור

     

    סלט פאפייה ירוקה בוסר ושבבי קוקוס טרי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    סלט פאפייה ירוקה בוסר ושבבי קוקוס טרי(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את מיץ הלימון עם הדבש והמלח
    2. מוסיפים את רצועות הפאפייה הירוקה, שבבי הקוקוס הטריים, בשר הפומלה, מערבבים ומוסיפים את פרוסות הפלפל החריף.
    3. מוסיפים את עלי הנענע והפיסטוקים הקלויים, מערבבים ומגישים מיד.

     

    פודינג קוקוס וגריסי פנינה

    זוהי וריאציה לפודינג האורז הקלאסי ופשוט כיף אדיר לאכול אותו בחורף. אני נוהג להגיש את הפודינג הזה יחד עם פרוסות עבות של אגסים בשלים עליהן טפטפתי מיץ לימון. האגס והקוקוס הם כמו חתן וכלה מתחת לחופתם.

     

    המרכיבים:

    1 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים

    2 כוסות חלב 3%

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 30%

    1/2 כוס מים

    1/2 אגוז קוקוס מקולף ומגורר דק

    3/4 כוס סוכר

    1 מקל קינמון

    1 כף מי זהר

    1/2 כוס בוטנים קלויים

     

    פודינג קוקוס וגריסי קוקוס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    פודינג קוקוס וגריסי קוקוס(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים יחד את הגריסים, הקוקוס המגורר, הסוכר, החלב, השמנת והמים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בעזרת מקל הקינמון, כך טעמיו משתחררים אל הפודינג.
    2. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מי הזהר.
    3. מבשלים עד שהגריסים מתנפחים והתערובת מסמיכה לגמרי.
    4. מגישים מיד עם מקל קינמון ובוטנים קלויים.

     

    השף ארז קומרובסקי מארח בביתו שבגליל סדנאות בישול

     


     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    סלט פאפייה וקוקוס
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    מרק עם קוקוס
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    פודינג קוקוס
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים