מבול בצלחת: שלל מתכונים לסוף שבוע סוער
ימי שבת גשומים הם הזמן הכי כיפי לעמול על כל המתכונים שלא יוצא להכין בדרך כלל. אינספור הצעות ומתכונים לקדרות חורף, ממולאים, מאפים למתחילים, תבשילים ביין וכל מה שמענג לאכול בסוף שבוע סוער

מזג האוויר הקריר והסערה שצפויה להתרגש עלינו בסוף השבוע הקרוב טרפו את הקלפים לגבי התוכניות שלנו בשלושת הימים הקרובים. את מקומם של הטיולים והביקורים יחליפו בילויים ביתיים ובמקום לאכול בחוץ, יסעדו רבים משהו טוב ומושקע בבית, עם חברים או עם המשפחה.

 

העלינו לפניכם כמה המלצות שוות לתבשילים ומתכונים כיפיים לסוף השבוע החורפי והגשום:

 

קדרות

אין פשוט ומהנה מזה: קונים בבוקר יום שישי קצת ירקות, בשר או עוף, מבשלים מעט אחר הצהריים, סוגרים את הסיר ומניחים לעסק להתבשל במשך כל הלילה. מלבד החמין הקלאסי, אפשר להכין טבחה טריפוליטאית, טבית עיראקי מעוף או ללכת על קדרה צמחונית (למשל: חמין טבעוני).

 

טעים אש. הטבחה בל קרע של פסקל פרץ רובין (צילום: דרור כץ)
טעים אש. הטבחה בל קרע של פסקל פרץ רובין (צילום: דרור כץ)

 

עוד הצעות לקדרות שוות:

גם עוף, גם בשר: 2 קדרות קלות ומושקעות

מארגנטינה באהבה: דלעת אפויה ממולאת בקדרת בקר מתקתקה

רפי כהן עם קדרת כבש ואפונה ושלל מתכונים נוספים וירוקים

חם בצלחת: ארז קומרובסקי מכין נזידי חורף

 

תבשיל הכבש והאפונה של רפי כהן (צילום: ירון ברנר)
תבשיל הכבש והאפונה של רפי כהן (צילום: ירון ברנר)

 

ממולאים

חורף או קיץ, ממולאים הם אחד המאכלים האהובים עלינו באופן אישי. הפלפלים החמודים והירוקים, אלו שכאילו נולדו על מנת שימלאו אותם, מוצעים כעת בשווקים במחירים יחסית זולים ושווים שתשקיעו בהם (על אף שטעמם בחורף עז פחות). עוד אופציה חורפית וכיפית: כרוב ממולא, בסגנון המזרח-אירופאי.

 

עוד מתכוני ממולאים:

רפי כהן עם המדריך המלא להכנת ממולאים

מיכל וקסמן עם ממולאי עלים

זו העונה: חוסאם עבאס עם ממולאים מעלי לשון הפרה

 

מתחנן שתמלאו אותו. פלפל (צילום: ירון ברנר)
מתחנן שתמלאו אותו. פלפל (צילום: ירון ברנר)

 

מאפים נהדרים

אפייה או שאוהבים או ששונאים, או לפחות - חוששים מפניה ומפני כל התהליך. הסופ"ש הזה מגלם בתוכו הזדמנות נהדרת להתגבר על החששות ולנסות ולהכין לחם טוב, שממלא את הבית בריחות, או לחמניות חמאה כיפיות.

 

כמה מתכוני אפיה קלילים למתחילים:

כאן אופים בכיף: 3 פוקאצ'ות למתחילים

בלי מיקסר ובלי קושי: לחם גורמה להכנה עצמית

גם אותו לא צריך ללוש: לחם סודה אירי ומשגע

וגם קוגל לשבת

 

מצליח גם למתחילים. פוקאצ'ה (צילום: שירן כרמל)
מצליח גם למתחילים. פוקאצ'ה (צילום: שירן כרמל)

 

בישול ביין

הוא מוסיף עומק לכל מתכון ומשדרג אותו פלאים. יין הוא אחד הדברים שהכי כיף לבשל איתם, מאגסים ביין ועד קוק או ואן, עוף ביין.

 

עוד כמה מתכונים נהדרים לבישול ביין:

ביף בורגיניון ועוד: מבשלים ביועזר עם יין

קדרה שיכורה: תבשיל בקר ביין אדום

אפשר גם לבשל עם עראק: חיים כהן עם מתכוני עראק

ואפילו עם סיידר: רותי מכינה צלי בקר עם סיידר תפוחים  

 

הביף בורגיניון של יועזר (צילום: ירון ברנר)
הביף בורגיניון של יועזר (צילום: ירון ברנר)

 

שבת בצהריים בסטייל

וכמובן שלא צריך לעמול על האוכל לילה מראש: אפשר גם להכין בהתראה קצרה מנות מרשימות ומושקעות לצהרי השבת:

 

מכינים פאייה בבית: 3 מתכונים מדהימים וקלילים

צהוב הזה עושה לך טוב: מתכוני פולנטה

פברז'ה של ארוחה: מתכוני ביצים מושקעים

הולי קנלוני: מתכוני פסטה אפויה

 

קזואלה טעימה לצהרי שבת (צילום: ירון ברנר)
קזואלה טעימה לצהרי שבת (צילום: ירון ברנר)
 

  

מרקים קלים והדורים

כמה מרקים שהם פתיחים שווים או ארוחה מלאה:

 

חורף צהוב: יונתן רושפלד מכין מרק תירס ועוף  

צ'או רומא: מרק פסטה ושעועית איטלקי

מביסק ועד מרק בצל: 4 מרקים קלאסיים וצרפתיים

ועוד אינספור המלצות למרקים שמכינים בצ'יק צ'ק

 

מרק תירס קליל עם עוף (צילום: ירון ברנר)
מרק תירס קליל עם עוף (צילום: ירון ברנר)

 

גם צמחונים נהנים - שלל מתכוני ירקות ששווה לנסות

ואי אפשר בלי מתכוני-שבת מושקעים גם לטובת כל מי שעבורו בשר הוא מחוץ לתחום:

 

כרובית צלויה ועוד: מתכונים נהדרים עם כרובית

אדום עולה: מטעמים טבעוניים מעגבניות וסלק

החציל המזמר: אורי שביט שלנו עם ארוחה טבעונית בסינג לונג  

 

והחצילים הטבעוניים של אורי שביט לקינוח (צילום: אורי שביט)
והחצילים הטבעוניים של אורי שביט לקינוח (צילום: אורי שביט)

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מבול בצלחת: שלל מתכונים לסוף שבוע סוער
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוכל חורפי
    צילום: ירון ברנר
    קלאסי לשבת. קדרת בשר
    צילום: ירון ברנר
    אפשר גם קנלוני
    צילום: ירון ברנר
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת