שתף קטע נבחר

רפורמה באיראן: תלייה במקום מוות בסקילה

עונש הסקילה לא ייגזר עוד על אשה נשואה שהורשעה בניאוף, ובמקום זאת יומר העונש בתלייה. בנוסף, לא יוטל עוד עונש מוות לנערים שלא הגיעו ל"בגרות אינטלקטואלית"

אחרי הביקורת הבינלאומית הרחבה על עונשי המוות באיראן, כמו סקילה והוצאה להורג של מי שטרם מלאו לו 18, אושרה לאחרונה בטהרן רפורמה בחוק העונשין.

 

עונש המוות באיראן:

עונש מוות לבלוגר ש"קידם אתרי פורנו"

זעם ביפן: איראן מוציאה להורג במנופים שלנו

איראן: המון זועם הצליח למנוע הוצאה להורג

 

לפי חוק העונשין החדש, עונש הסקילה לא ייגזר עוד על אשה נשואה שהורשעה בניאוף, ובמקום זאת יומר העונש בתלייה.

בנוסף, לא יוטל עוד עונש מוות לנערים בני פחות מ-18 שלא הגיעו ל"בגרות אינטלקטואלית". איראן

 היא כיום שיאנית ההוצאות להורג של נערים בעולם. לפי דיווח של ארגוני זכויות אדם, יותר ממאה ילדים ונערים ממתינים בכלא באיראן להוצאתם להורג. גזר הדין של מרביתם לא יבוצע לפני שיגיעו לגיל 18.

 

השינויים אושרו על ידי הפרלמנט, מועצת שומרי החוקה - גוף שאמור לבדוק את התאמת חוקי הפרלמנט לחוקתה של איראן ולשריעה, ההלכה האיסלאמית. כעת ממתינה הרפורמה לחתימת הנשיא מחמוד אחמדינג'אד ואז תקבל תוקף סופי.

 

עם זאת, לא ניתן לומר שהשינויים מבטיחים שילדים ונערים לא יוצאו להורג ושנשים לא ייסקלו. ארגוני זכויות אדם טוענים כי חוק העונשין החדש לא מבהיר לגמרי, אם עונשים אלה לא יוטלו בגין עבירות דומות שמוגדרות באופן אחר בספר החוקים האיראנים.

 

לפני כשנתיים עוררה איראן ביקורת בינלאומית רחבה לאחר שעמדה להוציא להורג בסקילה את סקינה מוחמדי אשטיאני, אשה שהורשעה בניאוף וברצח בעלה. בעקבות הביקורת השעתה איראן את העונש ואשטיאני ממשיכה לרצות את מאסרה בכלא בטבריז שבצפון-מערב המדינה. באיראן הסבירו כי היא לא תוצא להורג בסקילה בשל הניאוף, אך לא שללו אפשרות שתוצא להורג בתלייה בשל רצח בעלה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תלייה במקום סקילה. אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
מומלצים