שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הסודות של מאמא : מבשלים בחו"ל

    להכין פסטה עם מאמא אגתה, לגלות את רזי המטבח של פרובנס בעזרת השף פיליפ גיו, וללמוד בישול ביתי עם שפים יפנים: שרית סרדס-טרוטינו אספה עבורכם רשימה של קורסי בישול קצרים בחו"ל שיקנו לכם חוויה אחרת של הקולינריה המקומית

    מאמא אגתה, אמלפי | איטליה

    בבית משפחתי על צוק בגובה אלף רגל מהים, עם תצפית לחוף הנהדר של אמלפי, פועל בית הספר לבישול של מאמא אגאטה. ההתמחות: מטבח דרום איטלקי כהלכתו. בחצר הבית - גן מקסים, מלא בעצי לימון ועצי פרי אחרים, ירקות ופרחים.

     

    מאמא אגאטה עצמה, גברת מבוגרת ודשנה, בישלה בשנות ה‭50-‬ וה‭60-‬ לכוכבי הוליווד ולידוענים כמו אליזבת טיילור, המפרי בוגארט וז'קלין קנדי. היא כתבה ספר בישול שזכה לפני כשנתיים בפרס עולמי בזכות המתכונים הקלים שבו. לא מכבר, אחרי עשר שנות פיתוח, גם החלה לייצר פסטה הקרויה על שמה. את סדנאות הבישול היא מעבירה בחווה המשפחתית בעזרת בתה, צ'יארה לימה, וחתנה, השף והסומלייה ג'נארו פטי.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    למי קראת חלש? אספרסו וקפוצי'נו למתחילים

    פיצה בלי גבינה? מתכוני אוכל איטלקי טבעוני

    ויוה ארגנטינה: אמפנדס ועוד אוכל ביתי ולטיני

     

    • מהלך היום: מתחילים ב‭10:30-‬ עם קפוצ'ינו ועוגת הלימון של המאמא. אחר כך, עד ‭,13:00‬ שלוש שעות של הדגמות, ואז עוברים לגן הירק ואוספים את הירקות להכנת הארוחה. ב‭16:00-13:30-‬ מכינים את ארוחת הצהריים מול נופו המקסים של הים, וכמובן - אוכלים אותה.

     

    • מה לומדים להכין? בתפריט - קוקטייל פתיחה, מנות אנטי פסטי, פסטות, לחם, ירקות עונתיים, מנה בשרית, עוגה ומרקחות. בין השאר: חציל עם פרמזן, גלילות חציל, ספגטי של איכרים (כולל רוטב העגבניות של המאמא‭,(‬ פפרדלה בפלפלים, עוף בלימון, סלט, וכמובן - עוגת הלימון המפורסמת של המאמא. הצוות מציע לכם ידידותית לא לאכול ארוחת בוקר, ולבוא רעבים.

     

    אל תאכלו לפני האוכל (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
    אל תאכלו לפני האוכל(צילום: shutterstock )
     

     

    • המחיר: 180 יורו לאדם במארס, 200 יורו באפריל, 230 יורו ממאי עד אוקטובר. המחיר כולל ארוחה, יין, לימונצ'לו, עוגות, ומתכונים מתורגמים לאנגלית.

     

    • הערה: בשבת-ראשון לא מתקיימים קורסים.

     

    • כתובת: ‭.Ravello (Salerno) Amalfi Coast Piazza S. Cosma, 9 - 84010‬
    • יש להירשם מראש: ‭( 39) 089857845‬ או במייל: ‭info@mammaagata.com
    • עוד פרטים: ‭www.mammaagata.com ‬

     

    Cook & Taste, ברצלונה | ספרד

    קוק אנד טייסט, המצוי בקרבת השוק המפורסם ביותר של ברצלונה - הבוקרייה - מציע צוות מדריכים צעיר ודינמי שילמד אתכם את רזי המטבח הספרדי המסורתי. לאורך ההיסטוריה הושפע האוכל הספרדי ממטבחים רבים: הערבי, היהודי, הרומאי, האצטקי ועוד, והמדריכים יספרו על ההשפעות הללו. לא מזמן חנכו פה כיתה חדשה, עם מטבח מודרני, מצויד היטב ומרווח, ויש גם שני מטבחים נוספים לקבוצות גדולות.

     

    • מה לומדים? קורס של חצי יום, שבמהלכו מבשלים ארוחת ארבע מנות מהמטבח המסורתי. את המנות מכינים אחת אחרי השנייה: מרק עגבניות, טורטייה ספרדית (אומלט עם תפוחי אדמה) המוגשת עם לחם שעליו מרוחות עגבניות, פאייה של פירות-ים, ולקינוח: קרם קטלן. הכנת כל מנה נעשית על-ידי משתתפים אחרים, ככה שלכולם יוצא לבסוף לבשל. הבישול אורך כשעתיים וחצי. בתום הבישול יושבים לארוחה, שאורכת עוד כשעה, ואת האוכל מלווים ביין ספרדי.

     

    כולם מבשלים ביחד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    כולם מבשלים ביחד(צילום: ירון ברנר)

     

    • אפשרות נוספת: ניתן לצרף לקורס סיור לשוק הבוקרייה הקרוב. השף יספר על השוק וידריך איך קונים דגים טריים, איך מזהים את החמון הספרדי הכי טוב, ויספר על הפירות, הירקות ועשבי התיבול. הסיור מתקיים רק בימי שלישי-שבת בבקרים, ובימי שישי אחר הצהריים.

     

    • מתי: השיעורים מתקיימים פעמיים ביום, ב‭11:00-‬ וב‭.17:00-‬ סיור בשוק מתחיל שעה ורבע לפני השיעור.

     

    • המחיר: 65 יורו לאדם, כולל יין ומתכונים מתורגמים לאנגלית. הסיור לשוק: 13 יורו.

     

    • הערות: אם אתם צמחונים, סובלים מאלרגיה כלשהי או צמודים לדיאטה מיוחדת, ספרו על כך בהרשמה, וישתדלו להתאים עבורכם את המתכון. אפשר לצרף ילדים, בתשלום אך בהנחה.

     

    • כתובת: ‭.Carrer del Paradis, 3 08003 Barcelona‬
    • יש להירשם מראש: ‭,(34) 933021320‬ או במייל: ‭info@cookandtaste.net
    • עוד פרטים: ‭www.cookandtaste.net ‬

     

    Man Thai Cooking School BKK-Sa-Ma, בנגקוק | תאילנד

    בית הספר לבישול של טאנאפורן בונלו, או כפי שהוא מכונה השפית לי, חדש יחסית, בן שנה וחצי, אבל כבר צבר עדת מעריצים. הוא מצוי כ‭15-‬ דקות הליכה צפונית לתחנת המשטרה קווסאן בבנגקוק. הכיתה ממוזגת ומאובזרת, והמקום מספק תמורה נהדרת לכסף, כולל הסברים באנגלית טובה, מתכונים קלים וחוויית בישול נעימה.

     

    • מה לומדים? בתחילת המפגש התלמידים עוברים על מאגר של כ‭50-‬ מתכונים, צמחוניים ובשריים, ומחליטים מה הם רוצים לבשל. בין האפשרויות: מרק טום-יאם חמוץ-חריף עם שרימפס, מרק גלנגל, עוף בקארי ירוק, אטריות מטוגנות, ולקינוח: אורז דביק עם מנגו.

     

    • מהלך היום: אחרי שבוחרים 5 מנות, יוצאים לסיור בשוק האוכל המקומי. שם לומדים להכיר את המצרכים ומקבלים הסברים על עלים, פירות וירקות תאילנדים. חוזרים לכיתת הבישול ולומדים להכין כל מנה, אוכלים אותה, וממשיכים להכנת המנה הבאה.

     

    מרק טום-יאם (צילום: גיא רובננקו) (צילום: גיא רובננקו)
    מרק טום-יאם(צילום: גיא רובננקו)

     

    • הערות: ברוב המקרים קשה להשיג חלק מחומרי הגלם מחוץ לתאילנד, ולכן השפית מספקת הסברים לתחליפים מוצלחים. במקום מתקיימת בכל יום גם סדנה לפיסול בפירות וגילוף ירקות, שנמשכת מ‭9:00-‬ עד ‭.17:00‬ • המחיר: ‭1,000‬ באט, שהם 30 דולר, לסדנת בישול. ‭1,200‬ באט ‭36)‬ דולר) לסדנת פיסול וגילוף בירקות ופירות.

     

     

    הוטונג קיטשן, בייג'ינג | סין

    תיירים מערביים נרתעים לא פעם מהאוכל בסין, השונה כל כך והלא מוכר להם. בית הספר הוטונג קיצ'ן מצוי בלב בייג'ינג ונועד לסייע לתיירים להתגבר על הרתיעה. בבית הספר מלמדים שפים ממקומות שונים בעולם, והוא מוציא סיורים לשווקי אוכל, תוך שימת דגש על קניות עונתיות נכונות וניצול החומרים הנכונים.

     

    • מה לומדים? יש מבחר מגוון של סיורים וסדנאות, להכנת סוגים שונים של אוכל: קנטונזי, דים-סאם, סצ'ואן, אוכל רחוב, טעמי בייג'ינג, סיני-מודרני ועוד. במסגרת הסדנאות לומדים איך מכינים מנות בטכניקות טיגון-ערבוב, אידוי, בישול בווק, חיתוך נכון ועוד, איך לשלב תבלינים, ומהם השמות הסיניים של הרכיבים השונים. יש דגש על שימוש ברכיבים טריים ועונתיים והכנת ארוחות מאוזנות.

     

    כל השיטות לאידוי, טיגון, ערבוב וכדמה (צילום: index open) (צילום: index open)
    כל השיטות לאידוי, טיגון, ערבוב וכדמה(צילום: index open)

     

    • המחיר: 249 רנמינבי, שהם כ‭150-‬ שקל.

     

    • כתובת: ‭Jiu Dao Wan Zhong Xiang Hutong, Beijing 1‬
    • יש להירשם מראש: ‭,( 86)15901046127‬ או במייל: ‭info@thehutong.com
    • עוד פרטים: ‭www.thehutongkitchen.com ‬

     

    ארט קוקינג קלאסס אין פרובאנס, סורג לה סור איל| צרפת

    השף פיליפ גיו, שגדל בדרום-מערב צרפת ואף החזיק מסעדה משלו במשך יותר מ‭30-‬ שנה, פתח ב‭1995-‬ בית ספר שבו הוא מלמד את סוד החיים הטובים בפרובנס. בית הספר מצוי בלב הפרובנס, ב‭.Sorgue la sur Isle-‬

     

    רוב הקורסים הם בני שבוע, כולל אירוח של בד אנד ברקפסט עם בריכה וגינה נאה, אבל יש גם סדנת אחר צהריים קצרה, מ‭16:30-‬ עד ‭.22:00 ‬

     

    • מה לומדים? בקורס הקצר לומדים את העקרונות הבסיסיים של "מטבח השמש" בפרובנס וחומרי הגלם שלו: חצילים, עגבניות, פלפלים, ארטישוק, שום, שמן זית, עשבי תיבול, דבש ועוד. לומדים להכין מנות כמו עוף ב‭40-‬ שיני שום, אספרגוס בטרגון, גרטן של עגבניות ופלפלים, ועוד. בתחילת המפגש יש מעין קבלת פנים, הרצאה, תרגול וארוחת טעימות עם יינות האזור.

     

    היכרות אישית עם אספרגוס ועוד (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
    היכרות אישית עם אספרגוס ועוד(צילום: Shutterstock)

     

    • המחיר: 280 יורו לאדם, מינימום משתתפים לקיום הקורס ‭2 -‬ אנשים. בקורסים בני 6 ימים לומדים להכין 5 ארוחות בוקר, ויש 20 שעות תרגול עם גיו, 4 ארוחות של טעימות, 4 ארוחות ערב עם השף, סיורים בשווקים, היכרות עם גבינות צרפתיות מפרסמות, יינות מקומיים ופירות עונתיים, טיפים קולינריים וסודות מקצועיים. המחיר: ‭1,890‬ יורו לאדם. המשתתפים צריכים להיות מצוידים ברכב.

     

     

    סלון דה היפומי, טוקיו | יפן

    בית הספר ‭Salon de Hifumi‬ ממוקם בטוקיו, ליד תחנת המטרו ‭,Kagurazaka‬ ומעביר קורסים לזרים שרוצים ללמוד מעט על הבישול והתרבות היפנית. בכל קורס יש מתרגם, הדגמות ועבודה עצמית.

     

    • מה לומדים? המטבח היפני אסתטי, מורכב ועדין להפליא. יש מספר סוגי קורסים בני יום: קורס בישול יפני ביתי, קורס סושי, קורס המשלב בין שני הנושאים, קורס בנטו (ארוחת הטייק-אוויי היפנית, הנלקחת בתוך קופסה) לקראת פריחת הדובדבן ועוד. יש גם קורסים בני 3 ימים, למתקדמים יותר, ובהם לומדים להכין דאשי, מנות אורז, מרקים ועוד.

     

    ללמוד את אמנות הסושי (צילום: Index open) (צילום: Index open)
    ללמוד את אמנות הסושי(צילום: Index open)

     

    • מחירים: קורס בן יום לאוכל יפני: ‭15,750‬ יין לאדם (כ‭750-‬ שקל‭.(‬ קורס משולב סושי ובישול יפני: ‭18,900‬ יין ‭920)‬ שקל‭.(‬ קורסים בני 3 ימים, 3 שעות כל שיעור: 225 אלף יין לאדם (כ‭1,100-‬ שקל‭.(‬ • הערה: במקום פועלת גם מסעדה בסגנון קאיסקי (מעין ארוחת טעימות יפנית, שבה יש הקפדה עילאית על כלי האוכל, הגשה אסתטית ושילוב כל החושים‭.(‬ המסעדה, המתהדרת בכוכב מישלן, פועלת באווירה של שנות ה‭,20-‬ והמנות המוגשות מסורתיות, עם חומרי גלם עונתיים.

     

    • כתובת: ‭102-1F, Yarai-cho, Shinjyuku-ku, Tokyo, 162-0805‬
    • יש להירשם מראש: ‭hifumi-an@123.com
    • עוד פרטים: ‭www.hifumi-an.com ‬ו

     

    סיזנס אוף מיי הארט, וואחקה | מקסיקו

    המטבח המקסיקני אינו זוכה לפופולריות גדולה בארץ, וחבל שכך. תיירים שרוצים להעמיק את ידיעותיהם במטבח הססגוני והעוקצני הזה ומגיעים למחוז וואחקה בדרום מקסיקו, מוזמנים לסור ל-seasons of my heart, בית הספר לבישול של השפית סוזנה טרילינג, מחברת ספרי בישול, בעלת תוכניות בישול בטלוויזיה ומורה לבישול.

     

    • מה לומדים? בקורס היומי מסיירים בשוק המקומי ומקבלים הסבר מרתק על האוכל: השעועית השחורה, הבשר, סוגים שונים של טמאלס, ועוד. טועמים ירקות, גבינות, והאמיצים אפילו מנסים חרקים מטוגנים. באחת הבאסטות שותים את השוקו המקומי, שמבוסס על מים. אחרי ארוחת צהריים קלה מקבלים מסוזנה הרצאה על המטבח של וואחקה ומכינים ארוחת 5 מנות: מרק שום, סלט עם עלי קקטוס, מאפה ממולא בשעועית אדומה, בשר ברוטב מולה ופודינג שוקולד ברוטב סברס. יש גם קורסים ללא סיור בשוק, מ‭13:00-‬ עד ‭.18:00‬

     

    מכירים אותה מקרוב- שעועית שחורה (צילום: ויז'ואל פוטוס) (צילום: ויז'ואל פוטוס)
    מכירים אותה מקרוב- שעועית שחורה(צילום: ויז'ואל פוטוס)

     

    • מחירים: קורס עם ביקור בשוק, שמתחיל ב‭9:00-‬ בבוקר: 75 דולר (בדרך כלל בימי רביעי‭.(‬ סדנה ללא ביקור בשוק: 50 דולר.

     

    • כתובת: ‭Rancho Aurora, AP#42 Admon.3 Oaxaca‬ 
    • יש להירשם מראש: ‭,( 52)19515080469‬ או במייל: ‭info@seasonsofmyheart.com
    • עוד פרטים: ‭www.seasonsofmyheart.com ‬

     

    • הכתבה פורסמה במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שלום בר-טל
    להכין כמו מאמא אגתה. ספגטי ברוטב העגבניות הביתי והאיטלקי
    צילום: שלום בר-טל
    מומלצים