שתף קטע נבחר

גדר בגובה 7 מטרים ותעלות: כביש 12 ייפתח

ביום ראשון הקרוב צפוי צה"ל לפתוח קטע מהכביש שמתחבר לאילת, לראשונה מאז הפיגוע בקיץ, שבו נרצחו 8 בני אדם. פרט לגדר, הציב צה"ל אמצעי הגנה ואיסוף מודיעין, כדי למנוע חדירות. "בנינו מכשול אינטנסיבי תוך תפיסה מבצעית חדשה לגמרי"

לראשונה מאז הפיגוע בחודש אוגוסט בגבול מצרים, בו נרצחו שמונה בני אדם, צה"ל יפתח לתנועה ביום ראשון את הקטע הדרום-מערבי של כביש 12, שמתחבר לאילת. אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון ובהתאם להערכת מצב סופית שתתקיים בסוף השבוע, הכביש ייפתח באופן מדורג: בתחילה בשעות היום בלבד, מ-8:00 בבוקר עד 17:00 אחר-הצהריים. בהמשך, במקביל להיערכות ביטחונית נוספת, יהיה הכביש פתוח גם בשעות החשיכה.

 

עוד בחדשות ynet:

 

בכביש 12, לא רק ב-400 המטרים בו אירע הפיגוע המשולב, הוצבו אמצעי הגנה. מלבד גדר מסיבית שמעובה בתלתליות ומתנשאת לגובה של 5-7 מטרים ולצידה תעלות נ"ט לסיכול מעבר כלי רכב, פרס צה"ל מערך שלם של איסוף קרבי, הכולל עשרות תרנים ומגדלים עם אנטנות ומצלמות, מערכות מכ"ם מתקדמות עם חיישנים רבים, המאפשרות תצפית ושליטה עד לעומק של כמה קילומטרים בשטח סיני, כולל בשטחים שבעבר היו "מתים" בגלל תנאי הטופוגרפיה.

 

הגדר כוללת גם תעלת מים ואמצעי הנדסי תת-קרקעי, שאמורים לסכל חפירת מנהרות מתחתיה. בנוסף, צה"ל הכשיר סוללות אדמה שמהוות עמדות מיגון מסומנות מירי לכלי הרכב שנוסעים בכביש אם נפתחת עליהם אש. "המצב הביטחוני פה השתנה באופן מהותי, בזירת הפיגוע ובכל המרחב", הסביר מפקד עוצבת אדום, תת אלוף נדב פדן, "מערך איסוף המודיעין החדש ייתן לנו התרעות על תנועות חשודות וכך ימנע חדירות", הוא אמר. "מגדר ישנה עם כבל אחד בנינו מכשול אינטנסיבי תוך תפיסה מבצעית חדשה לגמרי".

 

הגדר בגבול מצרים (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הגדר בגבול מצרים(צילום: הרצל יוסף)

  

למרות ההגנה היחסית, איום הטרור מעזה דרך סיני לישראל רק התגבר בחודשים האחרונים, ורק ביום שלישי סוכל פיגוע רב נפגעים כשכוח צה"ל חשף מטען רב עוצמה בגבול מצרים, לא רחוק מרצועת עזה. זמן קצר לאחר מכן, באירוע אחר, ירו מבריחים טיל אר.פי.ג'י לעבר שוטרים מצריים. "אנו עדים לניצול מצד חמאס של המציאות בסיני כדי להחדיר חוליות טרור לתוכו, תוך ניצול ציני של יחסינו הטובים עם הכוחות המצרים, איתם יש לנו קשר טקטי רציף. חמאס מוביל פיגועים גם בסיני ואחראי על הטרור שיוצא מרצועת עזה".

 

תת-אלוף פדן אמר כי עדיין לא ידוע מה טיב הקשר בין המחבלים שביצעו הפיגוע בחודש אוגוסט לבין השוטרים המצריים, "אבל לכוחות המצריים יש אינטרס אסטרטגי משותף איתנו, יש מצידם קשב טוב", הוא אמר. בצה"ל מעריכים כיום כי לחולייה שרוצה לצאת לפיגוע מעזה לישראל דרך סיני, לא ייקח הרבה זמן להגיע לגבול עם ישראל. "יש עלייה באיום על ישראל מצד סיני. זה יותר מאתגר אותנו מבעבר, אבל יש לנו גם יותר הצלחות מבעבר", אמר הקצין.

 

מכשולים בכניסה לישראל (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מכשולים בכניסה לישראל(צילום: הרצל יוסף)

  

ראש מינהלת מרחב התפר בצה"ל, שמובילה את הפרויקט, תת-אלוף ערן אופיר, סיפר עוד כי "כרגע הגענו לגדר באורך של 95 ק"מ מתוך 240 ק"מ גבול, ובשבוע הבא נגיע לקילומטר ה-100, שעוזר לנו לעצור את שטף המסתננים ולמנוע פיגועים חבלניים עוינים. אני מניח שאם הייתה פה, בזירת האירוע באוגוסט בגדר, אז הדברים היו נראים אחרת".

 

לגבי העבודות, הוא הוסיף: "עד כה חפרנו 5 מיליון קוב אדמה ונגיע ל-13 מיליון קוב בסוף הפרויקט. 25% מתצרוכת הברזל של מדינת

 ישראל מושקעת בפרויקט. יש בכל רגע נתון אלף עובדים, מאה קבלנים שונים על כל חלק בפרויקט כדי לחסוך עלויות, 350 ראשי עבודה, 12 אלף טון ברזל שהוצבו עד כה וכמות כפולה בסוף הפרויקט".

 

בסך הכול משקיעה המדינה 1.3 מיליארד שקל בפרויקט, כאשר בימים אלו ממתינים במערכת הביטחון לתוספת תקציב של 280 מיליון שקל לטובת הקמת 13 ק"מ גדר בקטע הכי קשה לחפירה: צוקי הרי אילת. בצבא מעריכים כי עיקר תוואי הגדר, 180 ק"מ, יושלם עד יולי ובכל מקרה תוך פחות משנה כל הגבול יזכה למכשול חדש. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תת-אלוף נדב פדן, מפקד עוצבת אדום
צילום: הרצל יוסף
מומלצים