שתף קטע נבחר

לא רק אוזני המן. אופים עם פרג

פורים, הלא הוא חג הפרג, מתקרב? למה שלא תקבלו אותו בפאי פרג ואגסים מלבב? או עוגת פרג ותפוזים עסיסית? או אולי תפתיעו בגביעוני פרג קטנים ומקסימים? קבלו מתכונים

 

פאי פרג ואגסים של מיכל לוי-אלחלל

 

המרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ או 4 תבניות בקוטר 10 ס"מ)

 

לבצק

 

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר
‭1/8‬ כפית מלח
1 חלמון
2 כפות מים

 

למלית

 

4 אגסים, קלופים, חצויים וללא הליבה
3 כפות מיץ לימון
‭1 3/4‬ כוס ‭350)‬ מ"ל) חלב
‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר
2 כפות ‭40)‬ גרם) סולת
50 גרם חמאה, רכה 200
גרם פרג טחון טרי
2 ביצים, מופרדות
קליפה מגוררת מ‭1/2-‬ לימון
‭1/2‬ כפית קינמון טחון

 

ההכנה

 

‭.1‬ הבצק: מעבדים את כל מרכיביו בקערת המערבל בעל וו הלישה, לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ או 4 עיגולים בקוטר 12 ס"מ. מעבירים לתבנית או לתבניות ומהדקים לבסיס ולשוליים. מקררים כחצי שעה.

 

‭.2‬ המלית: שמים את האגסים בקערה ומכסים במיץ הלימון. מרתיחים בסיר את החלב ומחצית מהסוכר. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הסולת, מערבבים ומסירים מהכיריים. משהים 10 דקות. מערבבים את החמאה, הפרג והחלמונים ומוסיפים לסולת. מקציפים בקערת המערבל את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שאר הסוכר, מקציפים לקצף יציב ומוסיפים לסולת. מוסיפים את קליפת הלימון והקינמון.

‭.3‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ יוצקים את המלית לקלתית הבצק. מסדרים את חצאי האגסים סביב בתבנית הגדולה, או מניחים שני חצאים במרכז כל תבנית קטנה, אופים 45 דקות לתבנית הגדולה או 20 דקות לקטנות, עד הזהבה. מצננים ומגישים. 

 

 

עוגת פרג ותפוזים עסיסית של דורית מיינצר

 

2 תבניות באורך 30 ס"מ, כל אחת

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומשמנים את התבניות.

 

‭.2‬ העוגה: מבשלים בסיר 1 כוס ‭70)‬ גרם) פרג טחון ו־1 כוס ‭240)‬ מ"ל) חלב, על להבה בינונית, עד לסף רתיחה. מצננים.

 

מערבלים בקערת המערבל 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) שמן ו‭1-‬ כוס ‭200)‬ גרם) סוכר חום מסוג דמררה, 3 דקות.

 

מוסיפים 3 ביצים בטמפרטורת החדר, זו אחר זו.

 

בקערה נפרדת, מערבבים 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח, 2 כפיות אבקת אפייה, 1 כפית אבקת סודה לשתייה, רבע כפית מלח ו‭40-‬ גרם שוקולד מריר מגורר ומוסיפים לקערת המערבל, תוך ערבול ולסירוגין עם הפרג, עד שהעיסה אחידה.

 

מוסיפים 1 כפית תמצית וניל, 3 כפות מיץ לימון טרי וקליפה מגוררת מלימון בינוני ומערבלים קלות. יוצקים לתבניות ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כשעליו כמה פירורים.

 

‭.3‬ הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) מיץ תפוזים, 2 כפות סוכר, 3 כפות ליקר תפוזים ו‭2-‬ כפות מיץ לימון. יוצקים על העוגות החמות ומצננים. מגישים.

 

 

גביעוני פרג של עידית חייט

 

כ‭50-‬ מאפים בתבניות שקעים בקוטר 4 וחצי ס"מ

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומשמנים את השקעים.

 

‭.2‬ מערבבים בקערה חצי כוס ‭70)‬ גרם) קמח, 1 כפית אבקת אפייה ו‭2-‬ כפיות קינמון טחון. בקערה אחרת, מערבבים 1 כוס ‭100)‬ גרם) פרג טחון, 1 כוס ‭130)‬ גרם) אגוזי מלך קצוצים וחצי כוס אבקת סוכר. שמים בקערת המערבל 6 חלמונים ועוד כוס אבקת סוכר, ומקציפים לקרם תפוח.

 

שמים 6 חלבונים ומעט מלח בקערה נפרדת ומקציפים 2 דקות.

 

מוסיפים 2 כפות דבש, מקציפים לקצף יציב אך עדיין רך, מעבירים בהדרגה לקרם החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את תערובת הקמח תוך ערבוב, מוסיפים גם את הפרג ומערבבים.

 

מוסיפים 1 תפוח קלוף ומגורר בפומפייה ומערבבים. יוצקים לשקעים ואופים 10 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כשעליו כמה פירורים. מצננים קצת ומחלצים מהשקעים.

 

‭.3‬ הציפוי: מערבבים בקערה 1 שקיק ‭100)‬ גרם) אבקת סוכר ו‭4-‬ כפות מיץ לימון. מזלפים על הגביעונים ומגישים.

 

 

עוד מתכוני פרג של איילת הירשמן

מאפינס שוקולד ופרג

עוגת פרג ותפוחים

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרג 1. פאי פרג ואגסים
צילום: ליאת פז
פרג 2. עוגת פרג ותפוזים
צילום: רן גולני
פרג 3. גביעוני פרד
צילום: איתמר צוקרמן
צילום: אסף אמברם
פרג. כך הוא נראה לפני שתרקחו ממנו מטעמים
צילום: אסף אמברם
לאשה בפייסבוק
מומלצים