שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המצעד: 25 המזונות שאתם חייבים לבריאות שלכם
    המנגו? יעיל נגד כולסטרול. החומוס? מחזק את העצמות. ואגוזי הברזיל? הם מועילים לבריאות הלב ועוזרים למנוע סרטן. 25 המזונות הבריאים ביותר - שכדאי שיהיו חלק מהתפריט שלכם

    לא כל המזונות נוצרו שווים. חלקם כל כך טובים לבריאות, שהם מתבלטים מעל האחרים. הם עמוסים בחומרים מזינים והוכחו כמחזקים את מערכת החיסון ומסייעים במניעת מחלות. לפניכם רשימה של 25 המזונות הטובים ביותר, אלו שמומלץ לאכול כמה שיותר מהם ביום. 

     

    ייתכן שתרצו להקדיש תשומת לב מיוחדת למזונות מסויימים בהתאם לנושאים הבריאותים המטרידים אתכם. לכן סימנו עבורכם את כל אחד מהמזונות בהתאם ליתרונות המיוחדים שבו.

     

    כבר ביקרתם בערוץ כולסטרול שלנו?

     

    רוצים לנצח את הכולסטרול? כמה רעיונות:

    8 דרכים קלות להעלאת הכולסטרול הטוב 

    מה אוכלים בדיאטה החדשה שמורידה כולסטרול?

    כולסטרול: 10 מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ

     

    1. אגוזי ברזיל

    בין המקורות הטובים ביותר לסלניום, מינרל חשוב בסיוע למניעת סרטן, ובכלל זה סרטן העור הנגרם כתוצאה מחשיפה לשמש, המגן גם על הלב. יש הממליצים לאכול שני אגוזי ברזיל ביום, בדיוק כמו שנוטלים גלולות תוספי תזונה. מנה כזו מספקת 150 מק"ג של סלניום (מחקרים ראשוניים גם הראו שהסלניום שומר על אלסטיות העור ומאט את תהליך ההזדקנות וההתקשות של הרקמות, הקשור לחימצון, ובכך שומר על מראה צעיר). אגוזי ברזיל גם יעילים ללב, מאחר והם עשירים בוויטמין E.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

     

    2. אורז חום

    אורז חום מלא מסייע לאזן את רמות הסוכר בדם ומכיל סיבים תזונתיים, שיכולים גם להועיל לעיכול. הוא מספק מנה טובה של מינרלים בוני-עצם, מגנזיום וזרחן, כמו גם ויטמינים משפרי מצב-רוח מקבוצת B. הוא גם מקור טוב לסובין. אורז חום הנחשב לקומפלקס הפחמימות המושלם: הוא פחות אלרגני מחיטה ומקור טוב למינרלים סלניום ואבץ.

     

    יתרונות בריאותיים:

    יכול לעזור במניעת סרטן

    שומר על יציבות רמות הסוכר בדם

    מסייע לעיכול

    משפר את מצב-הרוח

     

    3. בצל

    המצרים הקדמונים שתו מיץ בצל כדי לטפל באקנה, שיעול, צינון ומחלות קיבה. הרומאים אכלו בצלים לשיפור הראייה, לעידוד השינה ולריפוי כאבי שיניים. כיום אנחנו יודעים שבצלים מקדמים את בריאות הלב בגלל שתרכובות הגופרית שבהם (אלו שגורמות לבכות) עוזרות להוריד רמות מסוכנות של שומנים בדם ומונעות מרבדים שומניים להידבק לדפנות העורקים. הבצל גם עשיר בויטמין C ו-E. במחקר שוויצרי, בקרב עכברים שקיבלו מנה יומית של בצל נמצאה עלייה משמעותית בתכולת המינרלים בעצם, בצפיפותה ובעובייה.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מחזק את העצמות

     

    בצל. לחיזוק העצמות (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
    בצל. לחיזוק העצמות(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

     

    4. ברוקולי

    בהרוקולי הוא מלך הירקות: הסולפורפיין, פיטוכימיקל שהוא מכיל, עשוי לסייע במניעת צמיחה של גידולים סרטניים. לא מעט מחקרים מצאו כי הברוקולי מכיל נוגדי חימצון המסייעים במניעת סוגים שונים של סרטן.

     

    הברוקולי גם עשוי לצמצם את הסיכון לקטרקט. הוא עשיר בחומצה פולית, סיבים, בטא-קרוטן וויטמין C, שכולם עוזרים למנוע מחלות לב, והוא מפחית את הסיכון לשבץ. מחקר ראשוני מצא שתרכובת נוספת המצויה בברוקולי יכולה לחסום את התרבות נגיף ההרפס. וזוהי רשימה חלקית בהחלט.

     

     

    אבל שימו לב: מחקרים הראו כי שהבישול במים הורג" את כל הדברים הטובים בברוקולי, אשר מתמוססים לתוך מי הבישול. לעומת זאת, אידוי ברוקולי מעל מים למשך שלוש וחצי דקות גרם לאובדן מינימלי בלבד של האנטי-אוקסידנטים החשובים (11-0 אחוז).

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מגן על הראייה

     

    5. גרגירי יער

    קרובים לראש רשימת המזונות שיכולים לעזור לנו להאריך את תוחלת החיים. הם מקור לליקופן וחומצה אלגית, פיטוכימיקלים שעשויים לסייע במניעת הנזק לתא שעלול להוביל להתפתחות גידולים סרטניים. פטל שחור הוא אחד מהפירות המעטים שמכילים ויטמין E הידידותי ללב, ואילו כוס אחת של פטל אדום מספקת שליש מהכמות היומית המומלצת של סיבים המיטיבים עם מערכת העיכול. גרגרי היער מכילים את הרמות הגבוהות ביותר של פנולים, אנטי-אוקסידנט שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן, שבץ ומחלות לב, והם גם מחזקים את כלי הדם ומגינים על הראייה.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מסייע לעיכול

    מגן על הראייה

     

    6. זנגביל (ג'ינג'ר)

    חקרים מראים שהוא יכול להקל על בחילות נסיעה, בחילות בוקר, מחלת ים ובחילות הנגרמות על ידי הרדמה. הג'ינג'ר מכיל תרכובת המכונה ג'ינג'רול - המעניקה לו את טעמו המיוחד - שעשויה להפחית את לחץ הדם ולשפר את זרימת הדם. חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה מצאו שהג'ינג'רול עשוי גם לסייע במניעת סרטן המעי הגס.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מסייע לעיכול

     

    7. זרעי פשתן

    זרעי הפשתן החומים והקטנים עשירים בסיבים שמפחיתים כולסטרול, מונעים עצירות ושומרים על רמות סוכר קבועות בדם. זרעי פשתן מלאים מכילים ליגננים, פיטוכימיקלים העשויים לסייעה בהגנה מפני סרטן. זרעי פשתן והשמן שלהם הם בין המקורות הטובים ביותר לחומצות שומן אומגה-3, שמפחיתות את הסיכון למחלות לב, מקילות על דלקתיות ומשפרות את מצב-הרוח. יש הטוענים כי שתי כפיות זרעי פשתן טחונים ביום יכולות לעזור לחלק מהנשים להתמודד עם גלי חום.

     

    כתשו את זרעי הפשתן במטחנת קפה נקייה לפני אכילתם, אחרת הם יעברו דרך הגוף מבלי להתעכל. אחסנו את הזרעים במקרר וטחנו אותם בכמויות קטנות. גם את השמן יש לאחסן במקרר. לעולם אל תחממו אותו.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    שומר על יציבות רמות הסוכר בדם

    מסייע לעיכול

    משפר את מצב-הרוח

     

    8. שומשום

    שומרים על רמות סוכר יציבות בדם, מאחר והם עשירים בחלבון ושומנים טובים, בעיקר בלתי-רווים המפחיתים את ה-LDL ("הכולסטרול הרע"). הסזמין שבזרעי השומשום הוא אנטי-אוקסידנט רב עוצמה שעשוי למנוע את ספיגת הכולסטרול ולהקטין את ייצורו בכבד. זרעי שומשום הם מקור טוב לסידן ומגנזיום המחזקים את העצמות. כמות הסידן בהם גדולה פי שלוש מבחלב מלא. מחקר הודי מצא ששימוש בשמן שומשום עשוי להוריד במקרים מסויימים את לחץ הדם בצורה משמעותית.

     

    טחינה מזרעי שומשום היא דרך מצויינת ליהנות מיתרונותיו. השתמשו בשמן שומשום קלוי כדי לתבל מוקפצים או מרקים, אבל הוסיפו את השמן רק לאחר הבישול.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מחזק את העצמות

    שומר על יציבות רמות הסוכר בדם

     

    9. חומוס

    אחת הקטניות הקלות ביותר לעיכול. מספק יותר ויטמין C וכמעט פי שניים מכמות הברזל יחסית לקטניות אחרות. החומוס הוא מקור טוב למינרלים בוני עצם: סידן, מגנזיום ואשלגן. אגב, כל הקטניות ידועות ביכולתן להילחם במחלות. מחקר מצא שלאנשים שאכלו שעועית לפחות ארבע פעמים בשבוע היה סיכון מופחת ב-19% לפתח מחלת לב, יחסית לאנשים שאכלו אותן רק פעם אחת בשבוע.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מחזק את העצמות

    מסייע לעיכול

     

    10. חיטה מלאה

    חיטה מלאה בכל הצורות - בקמח מלא, בורגול וסובין חיטה - היא מקור טוב לחלבונים, סיבים וויטמינים משפרי מצב-הרוח ממשפחת B. מחקר מצא שנשים שאכלו שתי מנות של דגנים מלאים ביום הפחיתו את הסיכון למחלות לב בכ-30%. מחקר נוסף הראה שגברים שאכלו כמנה אחת של דגני בוקר מלאים ביום הפחו ב-20% את הסיכון למות ממחלות לב או מסיבות אחרות, בהשוואה לגברים שאכלו אותם רק לעיתים רחוקות.

     

    מחקר איטלקי גם מצא שמזונות מדגנים מלאים עשויים לסייע בהגנה מפני סרטן הפה. ואם אתם מחפשים להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2, עברו מלחם לבן לחיטה מלאה: דגנים מלאים יכולים להגן בפני המחלה על -ידי שיפור הרגישות של הגוף להורמון האינסולין.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מסייע לעיכול

    משפר את מצב-הרוח

     

    11. טופו

    100 גרם טופו מכילים 150-80 קלוריות, ו-15-10 גרם חלבון (מומחים ממליצים לצרוך כ-400 גרם ביום). טופו מכיל כמויות מרשימות של סידן (יותר מחלב פרה, והסידן זמין יותר) וברזל, כמעט שאינו מכיל נתרן וללא טיפת שומן רווי. הוא גורם לחילוף החומרים לעבוד על הילוך גבוה ואפילו מפחית כולסטרול. הטופו מכיל פיטואסטרוגנים (אסטרוגן צמחי), להם מייחסים שמירה על צפיפות העצם, רעננות העור וגמישות רקמת החיבור. אכילת טופו עשויה לסייע בהקטנת הסיכון לחלות בסרטן השד, מעכבת גדילת תאים ומקטינה את הסיכון ללקות בהתקפי לב. כמעט אין סוף לדברים שניתן להכין מטופו: הוא מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב, לבשר, ומחית טופו מחליפה ביצים באפייה בעוגות, למשל. ניתן לשלב מחית טופו במרקים וקוביות טופו בסלטים ובתבשילים.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מחזק את העצמות

     

    12. יוגורט

    מקור טוב למינרלים בוני עצם, סידן וזרחן. היוגורט גם מכיל חיידקים חיים שמועילים לגוף בכך שהם מספקים את החיידקים הידידותיים המצויים במעיים. צריכה קבועה של החיידקים הללו מסלקת את רגלם של החיידקים המזיקים שגורמים לשילשול וכיבים. חוקרים משערים שהחיידקים הללו עשויים גם להפחית את כמות הניטרט בגוף, כימיקל הגורם לסרטן. יוגורט גם יכול להקל על זיהומים פטריתיים, להפחית כולסטרול ולמנוע זיהומים במעיים. משערים שצריכת יוגורט מוגברת במיוחד אצל אוכלוסיות שמערכת החיסון שלהן ירודה, כמו קשישים, עשוייה לאזן את התגובה החיסונית, ולהגביר את העמידות בפני מחלות הקשורות למערכת החיסון.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מחזק את העצמות

    מסייע לעיכול

     

    13. כרוב

    הכרוב נחשב לאחד הירקות התזונתיים החשובים ביותר ומסייע במניעת סרטן בכלל וסרטן המעי הגס בפרט. הוא מספק את כל שלושת הוויטמינים האנטי-אוקסידנטים: בטא קרוטן, ויטמין C ו-E (הוא מציע הרבה יותר בטא-קרוטן וויטמין C מירקות ירוקים אחרים). כרוב לבן חי מכיל ויטמין C בכמות דומה לזו שבמיץ לימון. הוא מקור עשיר לחומצה פולית, שמסייעת במניעת מחלות לב, וכן סידן ומגנזיום, שני מינרלים החשובים לעצמות חזקות. הוא גם מכיל לוטאין, אנטי אוקסידנט המגן בפני התנוונות מאקולאית בעיניים.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מחזק את העצמות

    מגן על הראייה

     

    14. מנגו

    הפרי הטוב ביותר כמקור לקרוטנואידים, מכיל יותר בטא-קרוטן ממשמשים ומלון כתום. המנגו עשיר בוויטמינים נוגדי חימצון C ו-E ונחשב כמקור חשוב לברזל. מחקרים הראו שהמנגו עשוי לסייע במניעת מספר סוגי סרטן. מנגו אחד מכיל 7 גרם סיבים המסייעים לעיכול, רובם הגדול סיבים מסיסים השומרים על כולסטרול נמוך.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מסייע לעיכול

     

    מנגו. טוב גם לעיכול (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
    מנגו. טוב גם לעיכול(צילום: אסף אמברם)

     

    15. סלמון

    בני האינואיט, אסקימואים מגרינלנד, אכלו דיאטה עשירה בדגים ורק לעיתים רחוקות סבלו מהתקפי לב. מדענים מייחסים זאת לחומצת השומן אומגה 3, המפחיתה את הסיכון לקרישי דם ומונעת התקפי לב ושבץ. שמן הדגים בעל התכונות האנטי-דלקתיות עשוי להקל על סימפטומים של דלקות פרקים שיגרונית (ראומטואיד ארתריטיס). במחקרים  התגלה כי השומנים הללו עשויים לסייע בהאטת ההתפתחות של גידולים סרטניים וכי הם משפרים את המצב הנפשי של אנשים הסובלים מתסמונת דו-קוטבית ומגבירים את ספיגת הסידן, דבר המפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס. רצוי לאכול סלמון - או דגי מים קרים אחרים כמו מקרל - שלוש פעמים בשבוע.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מחזק את העצמות

    משפר את מצב-הרוח

     

    16. עגבניות

    עמוסות באנטי-אוקסידנט ליקופן. העגבניות עשויות לסייע במניעת מחלות לב וסרטן, במיוחד של הפרוסטטה, השד והלבלב. דיאטה עשירה בליקופן עשויה גם להפחית את הסיכון להתנוונות מאקולאית תלויית גיל. את הליקופן ניתן למצוא בכל מוצר של עגבניות מבושלות, כמו קטשופ משחות ורטבי עגבניות, אבל עדיף לצרוך אותו מעגבניות טריות. בישול עגבניות בשמן עוזר לגוף לספוג את הליקופן טוב יותר. עגבניות טריות מכילות אנטי אוקסידנטים נוספים כמו בטא קרוטן וויטמינים C ו-E.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מגן על הראייה

     

    17. ענבים אדומים

    ענבים אדומים הם סופר-סטארים במניעת מחלות לב. מחקרים מראים שענבים אדומים - בהם משתמשים להכנת יין - מכילים פוליפנולים, אנטי-אוקסידנט שמסייע להדוף התקפי לב. ענבים וצימוקים מכילים גם תרכובות המכונות חומצה טרטרית, שפועלות עם הסיבים שלהן כדי למנוע מחלות של המעי הגס. ענבים אדומים גם מכילים תרכובת בשם רזברטרול, הקשורה לסיכון מופחת לסרטן, טרשת עורקים, ומחלות הקשורות למוח כמו אלצהיימר.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מסייע לעיכול

     

    18. פאפאיה

    מלאה בבטא-קרוטן וויטמין C. הפאפיה ממריצה את מערכת החיסון ועשוייה לסייע במלחמה בסרטן. היא מקור לסיבים מסיסים - שמסייעים להורדת כולסטרול - ושל אנזים המכונה פפאין המסייע לתהליך העיכול ומקל על דלקתיות. הפפאיה עוזרת לריפוי פצעים ורקמות פצועות, כמו גם מחלות דלקתיות כמו קדחת השחת וארתריטיס.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    מסייע לעיכול

     

    19. פטריות

    פטריות אסייאתיות - כמו שיטאקי - נאכלו באופן מסורתי כדי להאריך את תוחלת החיים. מחקרים מראים שלתרכובות בשיטאקי יש תכונות העשויות לסייע במניעת סרטן ומחלות ויראליות, והן בעלות השפעה ממריצה על מערכת החיסון. פטריות שיטאקי גם מכילות אריטאדנין, תרכובת המפחיתה את רמות הכולסטרול.

     

    סוגים אחרים של פטריות, כמו פורטובלו, הם מקור לוויטמינים מקבוצת B, מרגיעים את מצב הרוח ועשירים בנחושת, חלבון וסיבים. נמצא שפטריות מכילות כימיקליים טבעיים שמעכבים אנזים המוכר בשם ארומאטזה, ובכך עשויות לשחק תפקיד במניעה וטיפול בסרטן שד. חשוב לבשל את הפטריות כדי להרוס כמויות קטנות של קרצינוגנים (מחוללי סרטן) טבעיים שהם מכילות.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    משפר את מצב הרוח

     

    פטריות. משפרות את מצב הרוח (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    פטריות. משפרות את מצב הרוח(צילום: ירון ברנר)

     

    20. פלפלים

    מתבלטים ביכולתם להמריץ את מערכת החיסון ולהילחם בנזק שהרדיקלים החופשיים גורמים לתאים, דבר שעשוי לסייע בהדיפת תחלואים כמו סרטן ומחלות לב. הפלפלים, בעיקר אדומים, הם בין הירקות המהווים את המקור הטוב ביותר לויטמין C. פלפלים, במיוחד אדומים, הם מקור מצויין לבטא-קרוטן העשוי לסייע במניעת בסרטן.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

     

    21. שום

    מזון העל המסייע לזרימת דם תקינה ומפחית כולסטרול. מכיל תרכובות גופרית שעשויות לסייע במניעת גידול תאים סרטניים. חלק מהמומחים אומרים שחשוב לאכול את השום חי, אבל הדבר עלול להכביד על הקיבה. אם אתם בכל זאת מבשלים אותו, קצצו אותו ותנו לו לעמוד 15 דקות, ואז הוסיפו לתבשיל ממש לקראת סוף הבישול, ברגע האחרון.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

     

    22. שמן זית

    אחד משמני הירקות הבריאים ביותר, עומד במרכז הדיאטה הים תיכונית הכל כך ידידותית ללב. עשיר בשומן חד-בלתי רווי - שגורם פחות משומנים אחרים להתקשות העורקים - ומכיל פוליפנולים, אנטי-אוקסידנטים רבי עוצמה שעשויים להפחית את לחץ הדם. שמן זית מסייע להפחית את ה-LDL (הכולסטרול הרע), מבלי לפגוע ב-HDL (הכולסטרול הטוב) ובכך לאזן את מאזן השומנים בדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב. חוקרים מצאו שאצל אנשים עם יתר לחץ דם יכלו להפחית את כמות התרופות שלהם אם הם החליפו סוגים אחרים של שומן בתזונתם בשמן זית כתית מעולה. מחקר אחר הראה שתזונה עשירה בשמן זית וירקות מבושלים מפחיתה את הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית. מחקר מצא שאצל עכברים שאכלו מזון עם שמן זית היה שיעור נמוך יותר של סרטן המעי הגס לעומת עכברים שאכלו את מזונם עם שמן חריע.

     

    בחרו שמן זית מכבישה קרה כתית מעולה, הסוג הכי פחות מעובד של השמן.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

     

    23. שקדים

    השקדים מציעים יותר יתרונות בריאותיים מכל שאר האגוזים. למרות שתכולת השומן שלהם גבוהה יחסית, השומן יכול לסייע בהפחתת כולסטרול מאחר והוא בעיקר בלתי-רווי. שקדים הם אחד המקורות הטובים ביותר לויטמין E, שמגן בפני יתר לחץ דם והתקפי לב, והם מציעים מינון טוב של מינרלים בוני-עצם סידן ומגנזיום, כמו גם ויטמינים מקבוצת B, ניאצין וריבופלבין, המשפרים את מצב הרוח. חוקרים מצאו שאנשים שצרכו דיאטה עשירה בשקדים איבדו יותר משקל בהשוואה לאנשים שצרכו דיאטה עתירה בפחמימות עם אותו מספר קלוריות.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    מחזק את העצמות

    שומר על יציבות רמות הסוכר בדם

    מסייע לעיכול

    משפר את מצב-הרוח

     

    24. תה ירוק

    תה ירוק עשיר בפוליפנולים, פיטוכימיקליים הנלחמים ברדיקליים חופשים, ועשויים לסייע במניעת מחלות לב וסרטן. מחקר חדש מלמד שפוליפנולים עשויים לסייע בירידה במשקל על ידי המרצת חילוף החומרים של הגוף. התה הירוק עשוי למנוע אוסטיאופורוזיס, למנוע תגובות אלרגיות, להקל על דלקת פרקים שיגרונית, לסייע במניעת סרטן העור ועוד. בניגוד לשאר סוגי התה, הירוק אינו עובר תהליך תסיסה, כך שהחומרים הפעילים בצמח אינם משתנים.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

     

    25. תפוחים

    תפוח ביום יכול להרחיק לא רק את הרופא, אלא שורה שלמה של מחלות. תפוחים הם מקור טוב לקוורצטין,

    פיטוכימיקל שנלחם ברדיקליים החופשיים הגורמים למחלות לב וסרטן. בניסויי מעבדה תאי סרטן המעי הגס וסרטן הכבד שטופלו בתמציות תפוח (הבשר והקליפה) הראו צמצום בגידולים. מחקר שהשווה תפקודי ריאה באנשים שאוכלים תפוח מדי יום, לעומת אנשים שאינם אוכלים תפוחים כלל, הראה תפקודים טובים יותר בקבוצה הראשונה.

     

    גם קליפת התפוח מהווה מאגר עשיר של חומרים טבעיים בעלי תכונות אנטי-סרטניות ואנטי-אוקסידנטיות. תפוחים לא מקולפים עשירים בסיבים, שטובים לעיכול ומפחיתים כולסטרול בכך שהם מטאטאים אותו החוצה מהמעיים. בתפוח ממוצע 3 גרם סיבים המסייעים למערכת העיכול (80 אחוז מסיסים, המסייעים בהפחתת כולסטרול ו-20 אחוז בלתי מסיסים המסייעים במניעת מחלות סרטן). תפוחים מכילים סיבים ופרוקטוז (סוכר פירות). יש להם ערך גליקמי נמוך, שמשמעותו שהם שומרים על רמות קבועות של סוכר בדם ומרסנים את הרעב זמן רב יותר מפירות אחרים. עדיפים תפוחים אורגניים, כמובן.

     

    יתרונות בריאותיים:

    מועיל לבריאות הלב

    יכול לעזור במניעת סרטן

    שומר על יציבות רמות הסוכר בדם

    מסייע לעיכול





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים