שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: shutterstcok

    מסובים לקדירה: מתכוני קדירות בקר

    מחפשים ארוחה שתגרום לכל המשפחה לשבת יחד סביב השולחן בחג השני וליהנות? שאול בן אדרת פותח לכם את התיאבון עם 3 מנות קדירה כשרות לפסח: מרק רגל תימני, תבשיל אסאדו, מרק שעועית וצ'וריסו

    תבשיל קדירה אסאדו

    האסאדו נמצא בקצה צלעות בקר, הוא חלק קשה שדורש בישול ארוך של לפחות שעתיים. מהמטבח האסייתי שילוב מתבקש עם הרבה שום, רוטב טריאקי מתקתק ושזיפים מיובשים . התבשיל יוצא שזוף בצבע סגול עמוק עד שחור. הולך נהדר לצד כוס יין אדום טוב.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    2 ק"ג אסאדו (קצה של הצלעות חתוך לאורכו רוחב 4 ס"מ - עובי 4 ס"מ)

    1/2 ליטר רוטב טריאקי מוכן

    20 שזיפים מיובשים מגולענים

    20 שיני שום שלמות קלופות

    2 גבעולי למון גראס חתוכים לרצועות

    4 כפות סילאן

    1 פלפלוני צ'ילי אדומים

    4 גזרים קלופים פרוסים לטבעות של 2 ס"מ

    50 גרם ג'ינג'ר טרי חתוך לפרוסות

    1 ליטר מים

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
    2. לאחר הרתיחה מקטינים את האש ומבשלים במשך שעתיים.

     

    תבשיל קדירה אסאדו  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    תבשיל קדירה אסאדו (צילום: ירון ברנר)
     

     

    קדירת מרק שעועית, נקניקיות צ'וריסו ופסטו כוסברה

    שעועית וצ'וריסוס זה כמו בעל ואישה, חיבור מושלם. ביום העצמאות האחרון של ישראל בישלתי לאורחי שגרירות ישראל בברזיל תבשיל פיג'ואדה כשר עם צ'וריסוס במקום קוביות בייקון המופיעים בתבשיל המקורי. את הצ'וריסוס אני פורס לחתיכות גדולות ומוסיף לזה תבלינים כמו חוויאג', כורכום וטאצ' של פסטו כוסברה. ככה, שיהיה קיבוץ גלויות בצלחת.

      

    המרכיבים:

    למרק:

    1/4 ק"ג שעועית לבנה, מושרית במים למשך לילה

    1/4 ק"ג שעועית אדומה, מושרית במים למשך לילה

    2 ליטר ציר עוף

    8 נקניקיות צ'וריסוס, פרוסות

    2 בצלים קלופים קצוצים

    1 כפית חוואייג' למרק

    1 כפית כורכום

    3 כפות שמן זית

    מלח ופלפל

     

    לפסטו כוסברה:

    1/2 כוס שמן זית

    2 כוסות כוסברה טרייה

    2 כפות צנוברים

    5 שיני שום

    1 פלפלון

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המרק: מטגנים את הבצל ונקניקיות הצ'וריסוס החתוכות עם שמן זית עד להזהבה.
    2. מוסיפים את כל מרכיבי המרק ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
    3. מכינים את הפסטו: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו למחית חלקה.
    4. אופן ההגשה: מגישים את המרק בצלחת מרק שטוחה ולא עמוקה- יוצקים מרק שעועית וצ'וריסוס ומטפטפים מעל פסטו כוסברה.

     

    כמו בעל ואישה. תבשיל שעועית וצ'וריסוס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    כמו בעל ואישה. תבשיל שעועית וצ'וריסוס(צילום: ירון ברנר)

     

    קדירת מרק רגל תימני

    מרק רגל תימני מתחילים להגיש בכרם כבר ב-6 בבוקר ועד 11 גג 12 המרק נגמר. לפעמים אני מגיע לכרם ב-7 בבוקר לאכול את המרק. זה מרק פועלים הכי טעים שיש עם לחוח וחילבה ואתה לא יכול להיות עצבני כל היום.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 עצמות רגל עם מח ובשר

    4 ראשי שום שלם

    2 בצלים קצוצים גס

    4 כפות חוויאג' למרק

    4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

    מלח ופלפל שחור

    חופן כוסברה קצוצה

    2 שורש סלרי חתוך לקוביות

    2 עגבניות טריות מרוסקות

    1 ליטר מים

     

    אופן ההכנה:
    1. בסיר גדול עם מים מרתיחים את העצמות. מקפים- מסירים את הקצף, מוסיפים את שאר המצרכים- ראשי שום, בצלים, חוויאג', תפוחי האדמה, סלרי,יגבניות ומתבלים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 4 שעות.
    2. מגישים עם לחוח וחילבה.

     

    קדירת מרק רגל תימני  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    קדירת מרק רגל תימני (צילום: ירון ברנר)
     

      

    • שאול בן אדרת הוא השף והבעלים של מסעדת קימל ושל מסעדת התרנגול הכחול

     


     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    קדירת מרק שעועית נקניקיות צ'וריסוס ופסטו כוסברה
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    תבשיל קדירה אסאדו
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים