שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

שיפודים ומנגלים יש בכל מקום. אך היכן אוכלים נתחי בשר גדולים ועסיסיים? מאילת ועד הגולן, ערוץ האוכל מכתיר את עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

יש אנשים שאוהבים את הריח הנקי והרענן של פרחי הלבנדר או את ריח סבון הכביסה. אחרים לא עומדים בריחם של לחם ומאפים חמאתיים שיוצאים חמים מהתנור. ויש אותנו, שיכולים לרסס גם את הסלון בתרסיס של ריח מנגל, אם רק הייתה חברת בישום שתרים את הכפפה.

 

עוד בערוץ האוכל:

עשרת ההמבורגרים הטובים בישראל

כשר בסטייל: 3 מסעדות בשר כשרות ומומלצות

לכל כתבות שבוע הבשר

 

יסלחו לנו כל החיות וגם הצמחונים והטבעונים, אבל מעטים הם הריחות שמרחיבים את האישונים ומגרים את החך כמו ניחוח העשן שנוצר כאשר בשר פוגש ברזל מלובן ורותח.

 

דייט לוהט בין גריל לנתח משובח. הסינטה של הסינטה בר (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
דייט לוהט בין גריל לנתח משובח. הסינטה של הסינטה בר(צילום: תום להט)

 

כיאה למדינה ים תיכונית, קיבוץ גלויות של מסורות צלייה, ישראל היא מעצמת סיחים. תחת כל עץ רענן, בין אם הוא בנתניה, גבעת אולגה, ירושלים או שכונת התקווה אפשר למצוא סטייקים מופלאים ושיפודים עם פוטנציאל התמכרותי. לכל אלה מגיע מקום מיוחד משלהם - ועליהם לא תינתן כעת הדעה.

 

במהלך חצי השנה האחרונה תרנו ברחבי הארץ, חיפשנו ונגסנו עשרות אנטרקוטים, סינטות, נתחי פורטרהאוס ופילה, על מנת להכתיר את עשרת מסעדות הבשר הטובות בישראל.

 

 5 מדדים עמדו לפנינו במהלך בחירת המסעדה: חווית האכילה במסעדה, השירות, איכות התוספות, תפריט היין וכמובן - איכות נתחי הבקר הכבדים. התוצאות - לפניכם.

 

ברזיל הקטנה | אילת

אילת מתגאה ככל הנראה בשיעור מסעדות הבשר הגבוה ביותר לאדם בישראל, עם אינסוף סטייקיות, רובן באווירה דרום אמריקאית, שממוקמות באזור המלונות בעיר ומושכות מאות סועדים מדי ערב.

 

מבין שלל מסעדות הבשר בעיר הדרומית, מתבלטת לטובה "ברזיל הקטנה", צ'ורסקריה (ובעברית: מסעדת בשר ברזילאית מסורתית), במרכז מסחרי במרכז עיר, מרוחק מרחק מבורך מהמולת הטיילת.

 

חותכים ונהנים. ברזיל הקטנה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
חותכים ונהנים. ברזיל הקטנה(צילום: תום להט)

 

אל תתנו לעיצוב חסר הטעם כאן לבלבל אתכם: בנגזרת האוכל, מדובר ללא ספק במתחרה רצינית לכל מסעדת בשר איכותית במרכז הארץ. המנות, שמקורן בבשר טרי, מקומי ומיושן במקום, נצלות על שיפודים גדולים ומלצר (שפה קוראים לו פסאדור) עובר בין הסועדים ופורס פרוסות דקות ומגיש במלקחיים.

 

אנחנו התלהבנו במיוחד מנתח הפיקאניה העסיסי והבשרי, כמו גם מהראמפ סטייק, לב הבקר, כתף בקר ומנקניקיות הצ'וריסו. המחיר לארוחת אכול כפי יכולתך עומד על 149 שקלים, ומי שרוצה יכול יכול להוסיף, בתמורה ל-49 שקלים נוספים, גם פירות ים או נתחי פילה לעסקה.

 

לבשר נלוות תוספות טובות מהמטבח הברזילאי כתפוחי אדמה מטוגנים עם שם וכן פיז'ואדה, תבשיל שעועית שחורה המוגש לצד אורז לבן.

 

גם תפריט היין מרשים ואיכותי, עם נציגות מכובדת ליקבים ישראליים. בקינוחים מגישים צ'ורוס מטוגנים בציפוי סוכר וקינוח ריבת חלב. שניהם סבירים, נוסטלגיים בעבור יוצאי אמריקה הלטיני אך בינינו - פחות מרגשים עבור השאר. כך או כך, ספק אם תצליחו להגיע אליהם אחרי כל הילולת הבשר.

 

במשפט אחד: תחנת חובה לחובבי בשר שמבקרים בעיר.

 

ברזיל הקטנה. אילות 3, אילת. 08-6372018

 

שיין & שארפ | תל אביב

למרות שרק נפתחה לאחרונה, מסעדת הבשר החדשה של כדורסלן מכבי תל אביב דרק שארפ ושותפו, יענק'לה שיין, ממומחי הבשר ויועצי המסעדות העסוקים בישראל, הצליחה להשתלב בדירוג בזכות האווירה, תפריט היין הזול להחריד והבשר המעולה.

 

המעוצבת שבמסעדות המצעד. שיין & שארפ (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
המעוצבת שבמסעדות המצעד. שיין & שארפ(צילום: תום להט)

 

על עיצוב המסעדה אמונה המעצבת שרון בר אור (אשתו של שיין). במרכזה עומד, מואר באור יקרות, מקרר היישון האימתני של המקום ובמטבח - ברויילר, תנור אימתני לא פחות, המיועד לצליית נתחים במשקל כבד.

 

בראשונות מככבת מנת חצילים קלויים בטמפורה (47 שקלים) וכופתאות חינקאלי מעולות בעבודת יד (37 שקלים) ובעיקריות - נתחים כבדים שיוצאים מן התנור כניו יורק סטייק, טי בון, פורטרהאוס וכמובן השילוש הקדוש: סינטה, אנטרקוט ופילה (27-31 שקלים ל-100 גרם), כשהמחיר עומד לפי גודל הנתח.

 

שרוף וקלוי מבפנים. החציל בטמפורה של שיין & שארפ (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
שרוף וקלוי מבפנים. החציל בטמפורה של שיין & שארפ(צילום: תום להט)

 

השיחוק הגדול ביותר של המקום הוא תפריט היין הזול באופן שערורייתי כמעט: קוקטיילים על בסיס רום ברקדי מתומחרים ב-28 שקלים וכל בקבוקי היין, משאבלי לבן ועד יין קריאנזה ספרדי, מתומחרים בפחות מ-90 שקלים בתפריט הערב.

 

בצהרי ימי החול מוגשת כאן, החל מהשבוע האחרון, עסקית משתלמת של נתחים צנועים יותר (66-96 שקלים, כולל מנה ראשונה).

 

התנור עושה את כל ההבדל. נתח גאה בשיין & שארפ (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
התנור עושה את כל ההבדל. נתח גאה בשיין & שארפ(צילום: תום להט)

 

בשורה התחתונה: רק נפתחה וכבר מתבלטת כתגלית השנה

 

שיין אנד שארפ. יגאל אלון 65 (מגדל טויוטה), תל אביב. 03-5364755
 

פורטרהאוס | תל מונד

"פורטרהאוס" נחבאת אל הכלים, כמעט מסתתרת, באזור תעשייה קטן על כביש 553, בין המושבים הפחות נוצצים והמפונפנים של השרון.

 

היא קרויה על שם הנתח המסיבי שמכיל חלקי סינטה ופילה מובחרים, שעצם עבה מפקידה ביניהם. שמה מעיד על המנות שמגישים כאן - נתחים עבים ומסיביים בחיתוך אמריקאי: ריב איי (אנטרקוט גדול ומשוייש), ניו יורק סטייק (סינטה על עצם), וטי בון (סינטה ופילה על עצם), למשל. את כל הנתחים חותכים ומיישנים במקום, והם מוגשים בתיבול מלח ופלפל בלבד.

 

הלחם שנאפה כאן ומוגש עם פתיחים של פטה כבד ואיולי, ללא תוספת תשלום והגבלה, מצוין וקליל. המלצה שלנו: מרחו לכם פרוסה, ותרו על הראשונות הסתמיות והתמקדו בנתח הפורטרהאוס הזוגי (255 שקלים למנה זוגית), העשוי במיומנות.

תפריט היין במקום ראוי גם הוא לאזכור, בזכות המבחר הלא שגרתי, שכולל שלל יינות מאזורים פחות מוכרים בישראל כדרום אפריקה ופורטוגל. אם ישאר לכם מקום לקינוח תנו צ'אנס לקינוח השוקולד המושחת והרב שכבתי, בליווי גלידת הדובדנים והנוגט.

 

בשורה התחתונה: נווה מדבר של סטייקים בלב השרון.

 

פורטרהאוס. דרך בני דרור 8, איזור תעשיה תל מונד.7969666–09

 

מיט בר | הרצליה ותל אביב

בשדרות ח"ן התל אביביות, לא רחוק מכיכר רבין, שוכנת כמעט 20 שנה המיט בר, אחת ממסעדות הבשר היציבות בישראל, ששומרת על רמה אחידה באופן מרשים.

 

דקה לפני שהוא מגיע לצלחת. נתחי הבשר של המיט בר (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
דקה לפני שהוא מגיע לצלחת. נתחי הבשר של המיט בר(צילום: תום להט)

 

מקורו של הבשר שמוגש כאן בפרות מבכירות (ואגב, אם תבקשו יפה ובשקט, אולי אפילו ימכרו לכם קצת ממנו הביתה) ומלבדו מוגשות כאן מנות ראשונות ותוספות מצוינות, שנהנות מקהל מעריצים קבוע. צל"ש מיוחד מגיע לפטה כבד העוף המופתי, לקרפצ'יו ולסלט הביצים בראשונות ולסלט "מיט בר" (מגדל עגבניות וטבעות בצל סגול) וכן לכרובית המטוגנת בתוספות. תפריט היין משובח ומתומחר בהגינות.

 

סינטה, אחד החלקים שיותר קשה להרשים עמם בהעדר ניסיון ומיומנות, מצליחה לענג כאן באופן מיוחד. שווה לנסות אותה בארוחת נתחים הזוגית שמוגשת כאן מדי ערב. המחיר לא-זול (348 שקלים לזוג) אך התמורה מכובדת: 2 מנות ראשונות, נתח זוגי בן 800-900 גרם של פורטרהאוס, טי בון, פריים ריב (אנטריקוט על העצם) או סינטה על העצם, 2 תוספות (למשל כרובית מטוגנת) , שתייה ו2 קינוחים. מומלץ? בהחלט.

 

במשפט אחד: מארוחות הערב הבשריות האיכותיות והמשתלמות בישראל.

 

מיט בר. שדרות ח"ן 52 ,תל אביב. 03-6956276. הסדנאות 4, הרצליה. 09-9568844

 

NG | תל אביב

בים של מסעדות סולידיות, שמתמחות ומתחרות במיומנות יותר מאשר ביצירתיות, NG היא ללא ספק הילדה הרעה של הרשימה, עם מנות דקדנטיות ותפריט פרובוקטיבי, המכיל חומרי גלם שקשה למצוא במקומות אחרים.

 

מי שהתחילה את דרכה כמסעדת בשרים מהוגנת, הפכה בשנים האחרונות למפורסמת בזכות ארוחות הברברים שמוגשות כאן מדי ראשית חודש. אוכלים בהן חזירים שלמים, נתחי כבש אימתניים וארנבות בידיים חשופות, ללא סכו"ם וצלחות אישיות – חוויה שלא מתאימה לכל אחד, ובטח שלא לאיסטניסים.

 

מככבים גם בראשונות. הר העשבים והשרימפס של NG (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מככבים גם בראשונות. הר העשבים והשרימפס של NG(צילום: תום להט)

 

עוד במיוחדוּת: שבלולי אסקרגו למנה ראשונה (שמקורם בחווה בפתח תקווה!), בשר ארנבות ואולי הכי חשוב – מבחר מעורר קנאה של ברזים ממבשלות הבירה בוטיקיות מתוצרת ישראל, הרבה לפני שדַרַך כוכבן וששתייתן הפכה לטרנד.

 

בנגזרת האוכל המעולה והיותר סולידי: גבעת עשבי תיבול שבתוכה מסתתרים שרימפסים חלוטים ברוטב הדרים - אחת הראשונות הטובות והרעננות בארץ; מנות הטלה, שמקורן בבשר המופלא של מרינדו (ע"ע) ונתח הפורטרהאוס עם זיגוג החמאה עשיר, חתוך לקוביות ומוגש לשולחן עולה באדים, עם ניחוח משכר ולצד תרד חלוט עם צ'יפס בטטה. לא מאכזבים פה גם בנזגזרת הקינוחים עם 2 סוגי פאי אישיים שאופים במקום: עם ערמונים ושוקולד, תאנים בקרם וניל.

 

בשורה התחתונה: מטורללים, אבל עם טעם וסטייל.

 

NG. אחד העם 6 (נווה צדק), תל אביב. 03-5167888

 

יועזר | יפו

בבר היין הוותיק עושים באופן מסורתי כבוד לאנטרקוט כנתח סולידי, שנחתך או ממרכזו (לב אנטרקוט) או משוליו השומניים, המכונים כאן יודעל . בחודשים האחרונים נושבות רוחות שינוי ביועזר - התמחור ירד ויש פחות התמקדות מאשר בעבר על בשר.

 

ועדיין, מנות הבקר המוגשות שכאן הן הטובות מסוגן: נתחי הבשר נבחרים בקפידה על ידי השף החדש, בן תדהר, ועוברים את הביקורת המחמירה של הבעלים, שאול אברון.

 

לא פחות ממופתי. הפטה הכפרי של יועזר (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
לא פחות ממופתי. הפטה הכפרי של יועזר(צילום: תום להט)

 

הקרפצ'יו שמככב בראשונות הוא אולי הטוב בארץ ופטה דה קאמפן עם מעטה בצק (56 שקלים), פטה כפרי גס מבשר לבן הוא לא פחות ממופתי. בעיקריות מככבות לצד האנטרקוט מנה של ראמפ סטייק (116 שקלים), נתח אדום מאד ורזה יחסית, שמוגש לצד שעועית ירוקה.

 

בקיצור: דוז פואה, וזה עוד לפני שדיברנו על מבחר היינות - וקצרה היריעה כדי להתפלפל על יינות הבורגון שבו - שיכול לגרום לחובבי הז'אנר לייבב מאושר.

 

עם פירה ושעועית וידה של השכינה. הראמפ סטייק של יועזר (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
עם פירה ושעועית וידה של השכינה. הראמפ סטייק של יועזר(צילום: תום להט)

 

במשפט אחד: מערת הקסמים עדיין מבריקה, עם מחירים זולים מאי פעם.

 

יועזר. יועזר איש הבירה 1 (כיכר השעון), יפו. 03-6839115

 

מרינדו | עין גב

אזור הצפון עמוס במסעדות בשר סבירות, שמתומחרות באופן מוגזם - האמינו לנו, היינו באינספור כאלה במהלך כתיבת הכתבה. בתוך ים הבינוניות מתבלטת "מרינדו" לטובה, וז על אף התמחור המאד גבוה.

 

המסעדה (שהפכה בשנים האחרונות גם לרשת קצביות) הוקמה על חורבות מפעל מזרנים. העיצוב פה רחוק מלהרשים אך מנות הטלה המעולות משכיחות אותו מהלב במהירות מפתיעה.

 

יפה שם. הסניף הכשר של מרינדו (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
יפה שם. הסניף הכשר של מרינדו(צילום: דרור כץ)

 

הנקניקיות והקבבים הרומניים שמכינים במקום ינעמו לחובבי מנות הבשרים הטחונים, ובעיקריות מתבלט שייטל טלה (160 שקלים), נתח רך ויחסית מורכב בטעמו.

 

מקורן של מנות הבקר כאן הוא מעגלים. נכון שמי שאוהב סטייקים, אוהב אותם בדרך כלל כשמקורן הוא בדבר האמיתי – בקר בוגר. אך מי שאוהב נתחים עדינים יותר, עם טעם פחות עז, יהנה מאד מפורטרהאוס העגל (189 שקלים לאדם, 329 שקלים לנתח זוגי – אמרנו לכם שלא זול פה).

 

תפריט היין במקום גדול ומגוון ומורכב מההיצע שגם מוצע למכירה בחנות הצמודה למסעדה.

 

החדשות הטובות לשומרי הכשרות הן שלפני כשנה נפתחה לפורטרהאוס אחות כשרה ויפיפיה. היא ממוקמת לא רחוק ממסעדת האם, מול הנוף הנעים של הכנרת ונמל עין גב וכאן מומלץ ללכת על נתח הקצבים הנהדר (105 שקלים).

 

במשפט אחד: אומצות הטלה הטובות בישראל זה כאן (וגם שומרי הכשרות נהנים!)

 

סינטה בר | חיפה

על הסינטה בר שמענו לראשונה מטוקבקים; עשרות חיפאים כעסו שבכתבה על חיפה לא הזכירו את הסינטה בר במקומות המומלצים. במהלך התחקיר לכתבת הבשר הגענו גם אנחנו למקום וגילינו שלפחות הפעם – הטוקבקיסטים לא טעו.

 

יותר משהיא מסעדת סטייקים קלאסית ועל אף השם, סינטה בר הוא בעצם ביסטרו חיפאי. עם זאת, מנות הבשר המעולות והנדיבות שמוגשות כאן מכניסות אותה מבלי למצמץ יותר מדי לרשימה.

 

דייט לוהט. כשסטייק (נניח - האנטרקוט של "סינטה-בר") פוגש את הגריל (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
דייט לוהט. כשסטייק (נניח - האנטרקוט של "סינטה-בר") פוגש את הגריל(צילום: תום להט)

 

גאוות המקום הוא נתח הסינטה המעולה, עסיסי, מסיבי בגודלו ומתוצרת מקומית (118 שקלים ל-400 גרם), שמוגש לצד מח עצם וצ'יפס טובים (או פירה. או טוגנים). כוכב העיקריות הוא הנתח במנת האנטרקוט (118 שקלים ל-350 גרם), שאמנם מיובא מארגנטינה אך בינינו - לא פחות טוב מהנתח שהעניק למקום את שמו והמבורגר מופתי , שאפשר גם להזמין הביתה בטייק אוויי.

 

במשפט אחד: באנו בשביל הסינטה, נשארנו בגלל האנטרקוט.

 

סינטה בר. שדרות מוריה 127, חיפה. 04-8341170

 

מו ומו | רחובות

מו ומו הרחובותית התחילה את דרכה כאטליז ולפני כעשור פתח בנו של הבעלים את המסעדה הצמודה, שהפכה במהרה לאחת האהובות באזור השפלה.

 

העיצוב במקום פשוט, מהסוג שמסביר בשקט שלכאן באים עם חברים, לשבת על כוס בירה ונתח משובח של בשר טוב ולא כדי להציע נישואין או לדייט רומנטי. המחירים במקום לא זולים, תפריט היין מצומצם וטעון שיפור אבל הבשר – הו הבשר! - לא פחות ממצוין.

 

מומלצים במיוחד צמד נתחים בני 400 גרם של סינטה ואנטרקוט מופתיים (132 ו-138 בהתאמה), שכדי לשמור על רמתם - מקורם ב-5 ספקים שונים.

 

כדאי להגיע לכאן בתפריט העסקית המוצלח, שכן לצד המבורגר מעולה (56 שקלים ל-200 גרם), מוגשים כאן גם נתחי האנטרקוט והסינטה ב-118 שקלים, כולל ראשונות.

 

במשפט אחד: מלכת האנטרקוטים של השפלה.

 

מו ומו. הרצל 177, רחובות. 08-9462690

 

מקום של בשר - נווה צדק | תל אביב

"מקום של בשר" היא מסעדת הבשר הטובה בישראל. נקודה. ניני נוף, מי שהיה במשך שנים מנהל רשת "ג'ירף"  (ושותפו רימון בן יקיר, הבעלים של "ג'ירף"), פתח אותה לפני כ-5 שנים, לרגלי מגדל שלום, בחלל אלגנטי ומינימליסטי מאד בעיצובו.

 

המנצח הגדול. הסטייק (כאן זו סינטה) של מקום של בשר (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
המנצח הגדול. הסטייק (כאן זו סינטה) של מקום של בשר(צילום: תום להט)

 

מדי ערב ובכל סוף שבוע פוקדים את המסעדה, ולא בכדי, השמנא והסלתא של החברה הישראלית: ראשי בנקים, שרים וחברי כנסת בדימוס, שמגיעים בזכות האופן המקצועי והשקט שבו מתנהלים כאן העניינים, האווירה, שחפה מפוזה וכמובן - הבשר המעולה.

 

מיומנה זה כאן. ניני נוף (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מיומנה זה כאן. ניני נוף(צילום: תום להט)

 

גם התפריט כאן חף מגינונים מיותרים ומכיל עיקר קלאסיקות של מסעדות בשר. עם זאת, אל תתנו לניסוחים הפשוטים לבלבל אתכם: כמעט כל מנה כאן היא הטובה מסוגה בארץ; הקלאמרי המטוגן בראשונות (26 שקלים) שפריך מבחוץ ונימוח מבפנים וגם טבעות הבצל בנגזרת התוספות לא פחות ממושלמות, כמו גם תוספות התרד המוקרם והסלט. רק חסרונו של הצ'יפס, שנוף מסרב להוסיף לתפריט, מורגשת כאן בתפריט - וחבל.

 

בעיקריות אין הפתעות, רק נתחים אלוהיים שמיישנים במקום ושמקורם בעדר הפרטי של "מקום של בשר": אנטרקוט ופילה רכים ומלאי טעם (120-160 שקלים, תלוי בגודל המנה), סינטה רזה ועשירה (96-125) ונתחים זוגיים של פריים ריב, טי בון וסינטה על העצם. למקורבים מגישים פה, במידה ויש, גם נתח של פילה פרא, פילה על העצם שמצדה מוסיפה לו אופי וטעם נוספים.

 

תפריט היין מורכב מיינות שמתיישנים במקום וכולל מבחר רבגוני של יינות אדומים מרחבי העולם. המבחר בכוס אמנם לא זול (בסביבות ה-40 שקלים) אך רחב ומאפשר לשתות כוס אחת למי שאינו מעוניין לרדת על בקבוק שלם.

 

ומה לגבי משהו מתוק לסיום? הנקודה החלשה של מסעדות בשר היא על פי רוב נגזרת הקינוחים, אך גם כאן, ולמרבה השמחה, "מקום של בשר" עוברת את המשוכה בהצלחה יתרה. תותים עם קצפת וקרפ ועוגת שוקולד ביסקוויט עם שמנת חמוצה הן הפייבוריטיות האישיות שלנו. נסו ולא תתאכזבו.

 

הנתחים של מקום של בשר, משמאל וכנגד כיוון השעון: פורטהאוס, נתח קצבים, אנטרקוט, פילה על עצם וסינטה על עצם (צילום: תום להט)
הנתחים של מקום של בשר, משמאל וכנגד כיוון השעון: פורטהאוס, נתח קצבים, אנטרקוט, פילה על עצם וסינטה על עצם(צילום: תום להט)

 

במשפט אחד: מסעדת הבשר הטובה בישראל כבר אמרנו?

 

מקום של בשר. שבזי 64 (נווה צדק), תל אביב. 03-5104020

                                  

צילום: תום להט

סטיילינג והפקה: רועי ירושלמי

 

לכל כתבות הבשר בערוץ האוכל

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
הסינטה של סינטה בר
צילום: תום להט
צילום: תום להט
כנראה הטוב בישראל. הקרפצ'יו של יועזר
צילום: תום להט
צילום: תום להט
רק פתח וכבר השתחל. יענק'לה שיין במסעדת שיין אנד שארפ
צילום: תום להט
מומלצים