שתף קטע נבחר

האוצר מסתייג מהרחבה חלקית של עידן פלוס

במשרד מתנגדים להחלטת ועדת הכלכלה שלא להוסיף ערוצים נושאיים במערך השידורים הדיגיטלי החינמי וצפויים להגיש הסתייגותם. החשש: אם לא יוכללו בו ערוצים כספורט וסרטים - המערך לא יצליח להתחרות ב-HOT ו-yes

שר האוצר, יובל שטייניץ, יגיש היום (ד') את הסתייגותו מהצעת החוק להרחבת עידן פלוס (מערך ה-DTT, שידורי הטלוויזיה הדיגיטליים החינמיים) ל-18 ערוצים ללא ערוצים נושאיים. זאת לאחר שוועדת הכלכלה החליטה כי שר התקשורת, משה כחלון (התומך בהסתייגות), יכריע בנושא רק בעוד שנתיים. החוק יוגש לאישור הכנסת בצהריים.

 

באוצר חוששים שללא ערוצי הנושא – כגון ערוצי ספורט, סרטים ומוזיקה, שימומנו על-ידי פרסומות – המערך יהיה "פיל לבן" עם 6-5 ערוצים בפועל, שלא יהווה תחרות ל-HOT ו-yes.

 

נושא הערוצים הנישתיים שנוי במחלוקת בשל חשש מפגיעה בעוגת הפרסום שממילא הצטמקה לאחרונה. נציגי הרדיו האזורי, היוצרים ו-HOT ו-yes הצליחו לשכנע את חברי ועדת הכלכלה, שהכינו ואישרו את החוק לקריאה שנייה ושלישית, כי המערך יפגע בהכנסותיהן, וביצירה הישראלית.

 

החשש באוצר: הצרכנים יקבלו מוצר נחות

באוצר חוששים שבעקבות הצמצום הזה, המוצר הסופי יהיה נחות לעומת מוצרים מקבילים בעולם שמכילים גם 50 ערוצים.

ממשרד האוצר נמסר אז בתגובה להחלטת הוועדה: "הכנסת הרגה את האפשרות לשידורי טלוויזיה חינם לציבור. משום מה ועדת כלכלה החליטה לתת מתנה לשני גופים פרטיים על חשבון משלם המיסים. למעשה החלטתה של ועדת הכלכלה נגד הערוצים הנושאיים, ביטלה היום את האפשרות לחלופה נוספת עבור הצרכנים ומעבירה אותנו מעידן פלוס לעידן הקרח".

 

עידן פלוס מכיל כרגע ערוצי ברודקאסט: 11,22,33,10,99 ולפי נתוני הרשות השנייה כ-200 אלף ישראלים צופים בטלוויזיה באמצעותו, חלקם קנו ממיר דיגיטלי עבור טלוויזיה נוספת בבית, ועודם מנויים לשירותי הלוויין והכבלים.

 

המערך יתרחב גם לערוצים ייעודיים כטלוויזיה החינוכית, ערוץ 9 ברוסית, ערוץ 24, ערוץ בערבית, ערוץ מורשת וערוץ באמהרית וכן ערוצי רדיו. גוף שידור יתבקש לשלם סכום שייקבעו שרי התקשורת והאוצר, כדי לשדר באמצעות עידן פלוס. המערך אמור היה להתרחב גם לערוצים נושאיים, שנושאיהם ייקבעו על-ידי שר התקשורת, בהתייעצות עם מועצת הכבלים והלוויין ומועצת הרשות השנייה.

 

הצעת החוק להרחבת המערך היא הצעת חוק ממשלתית, לפיה האוצר יקציב 65 מיליון שקל להרחבת מערך השידורים, שאמור לחסוך למשקי הבית את התשלומים הגבוהים לכבלים וללוויין - כ-3,000 שקל בשנה. בישראל יש שיא של 70% מנויים, והחברות מתמחרות את שירותיהן במחירים גבוהים ואף כובלות את הצרכנים לחבילות ערוצים עשירות שלא לצורך, שכן רוב המנויים היו מסתפקים בחבילת ערוצים צרה יותר.

 

בוועדת הכלכלה הוחלט שהערוצים שייכללו בעידן פלוס יממנו את שידוריהם מפרסומות ודחתה הצעת האוצר שיהיו במערך ערוצים בתשלום. באוצר הקפיאו את תקציב הרחבת המערך עד שהחוק יעבור במליאה. אם לא יעבור, בחצי השנה הקרובה לא יתווספו ערוצים נוספים לממיר הדיגיטלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים