שתף קטע נבחר

צעדת ירושלים: איראנים בבופור, בחסות חיזבאללה

מאות אלפי בני אדם צפויים לתמוך במאבק הפלסטיני באירועי סוף השבוע בעולם הערבי. לבנון עיכבה ספינת פעילים מטורקיה, ירדן פורסת חסות ממשלתית על ההפגנות וגם מצרים וסוריה צפויות למחות. במקביל, הולך ומתגבש "מטס המחאה" הבא

תומכים מכל רחבי העולם, מאות אלפי משתתפים ממדינות ערב ושיתוף פעולה בין חיזבאללה לאיראן על הבופור. "צעדת ירושלים העולמית", שצפויה לעורר מחר (ו') - במקביל לאירועי יום האדמה - גלי מחאה במספר מוקדים בעולם הערבי, נכנסת לשלב ההכנות הסופי. בצה"ל כבר נערכו לאירועים והבטחות הפלסטינים על פעילויות לא אלימות נמהלות מעט בלקחי העבר.

 

צעדת ירושלים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

סעיד יאקין, אחד ממארגני התהלוכה ברשות הפלסטינית, סיפר ל-ynet כי ההפגנות יתקיימו בשלושה מוקדים עיקריים בגדה המערבית: תהלוכה שתצא מכפר עקב וממחנה קלנדיה אל המחסום הצבאי הסמוך, תהלוכה נוספת בבית לחם, שתצעד לכיוון מעבר קבר רחל ותהלוכה מאבו דיס לכיוון ירושלים. "אנחנו מצפים לאלפי משתתפים", אמר. "אין לנו שום עניין בעימות, ומהתהלוכה הזאת לא תצמח אינתיפאדה שלישית, אנחנו מקווים שהפעולה הזאת תשפיע על ישראל ועל המדיניות של ממשלתה". גם מנגנוני הביטחון ברשות נערכים לאירועים, שם העריכו כי התהלוכות לא יצליחו לצלוח ברובן את המחסומים שיוצבו בשטחי A, וכי פלסטינים בודדים בלבד יצליחו להתקרב ליעדם.

 

הפגנה אנטי-ישראלית במרוקו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה אנטי-ישראלית במרוקו(צילום: רויטרס)

 

בלבנון, יתכנסו המשתתפים לפני תפילת הצהריים בבופור, שמשקיף על הגבול עם ישראל. אישי ציבור צפויים לנאום במקום והמארגנים חזו כי עשרות אלפי בני אדם ישתתפו באירוע. על פי דיווחים בלבנון, עיכבו כוחות הביטחון במדינה במשך שעות ארוכות ספינה מטורקיה, שעליה הגיעו פעילים מאיראן, טורקיה ומדינות נוספות מאסיה. בין היתר, נטען כי נציגי חיזבאללה תיווכו במגעים וניסו לפתור את המשבר. "אף שהשגנו את כל האישורים ושלחנו את כל המסמכים ללבנון, אנשי המכס עצרו את הספינה בנמל ומונעים מהנוסעים לרדת", דיווח אחד הפעילים מהספינה. לדבריו, מכשירי טלפון סלולרי ומחשבים הוחרמו מהנוסעים.

 

חסות מממשלת ירדן

בירדן, נקבעה נקודת ההתכנסות באזור אתר ההטבלה של ישו, שמשקיף על ירושלים. על פי המתוכנן, גם בעצרת זו צפויים נאומים והשתתפות ערה של מפגינים. לדברי המתאם הכללי של הצעדה בירדן, רבחי חלום, "אנו מרגישים את ההתעניינות הכבירה באירוע, שבאה לידי ביטוי גם בתרומות מאנשים פרטיים ומארגון התנועה האיסלאמית". העיתון "אל-דוסתור" דיווח בנוסף כי עון אל-חדאונה, ראש הממשלה הירדני, הביע נכונות להעניק חסות ממשלתית לצעדה הלא אלימה.

 

במרוקו, מוגדרות צעדות הענק שהתקיימו לאחרונה ברבאט כסנונית הראשונה שמבשרת על אירועי הצעדה. בין היתר, צפוי להיערך פורום משותף עם סטודנטים מירדן וכן הכרזה על יום צום כהזדהות עם ירושלים. ביום שישי צפויות להיערך במקביל מספר צעדות, שייצאו לדרכן מקזבלנקה, וג'דה, פאס ומכאנס. יומיים לאחר מכן, ישיקו ארגונים פרו-פלסטיניים צעדת ענק בקזבלנקה, שאמורה למשוך מאות אלפי בני אדם.

 

בסוריה, לא איפשרו מהומות הדמים במדינה תכנון מדוקדק של האירועים, וגם במצרים צפויה הפעילות להיות סולידית, ולהסתכם בקיום עצרת מרכזית ומספר הפגנות.

 

בצה"ל נערכים להתמודדות של פריצה אפשרית לגבולות ישראל. ההנחיה לכוחות היא למנוע פגיעה בריבונות ישראל, תוך פגיעה מינימלית במפגינים, אם אכן יתקרבו לגבול. גורמים במערכת הביטחון ניהלו שיחות תיאום עם מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, על מנת שהאירועים יישארו בתחומי הערים הפלסטיניות.

 

בתוך כך, "ממתין" אירוע המחאה הבא מעבר לפינה, ועל פי הערכות הוא יישא אופי דומה למטס שהעסיק את כוחות הביטחון בישראל בקיץ שעבר. מספר ארגונים פרו-פלסטיניים צפויים ליטול חלק בפעילות - שעתידה להתקיים ב-15 באפריל - ומוגדרת כ"הצבת אתגר בפני מדיניות הבידוד שישראל כופה על הגדה המערבית".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו רועי קייס, אליאור לוי ודודי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוננות צה"ל באזור עזה
צילום: מוטי קמחי
יום האדמה הקודם באזור עזה
צילום: רויטרס
עימותים במחסום חווארה
צילום: רויטרס
מומלצים