שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קרב צלחות: המסעדות שהכי שוות ביקור

    הפיצות של לה קוצ'ינה באילת מול הסביצ'ה דניס של נחלים בצפון, אידי באשדוד מול מיט שוס בקצרין. המסעדות הכי שוות בדרך לטיול שלכם

    מיט שוס | קצרין  

    קרניבורים שמחפשים לנעוץ שיניים בנתחים עסיסיים - זה המקום המושלם עבורם. חגי שלום, בעליה של מיט שוס, הוא מומחה ותיק לבשר, והנתחים שהוא מוכר במסעדה ובמעדנייה שלו נלקחו מבקר מגידול מקומי בלבד.

     

    גם על הקירות תמצאו תמונות של עגלים ובוקרים מרמת הגולן, ללמדכם מאין מגיע האוכל שלכם לצלחת. הקצבים של שלום יודעים לעבוד עם בשר, כך שתוכלו להיות סמוכים ובטוחים שכל נתח זוכה פה לטיפול המתאים לו.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    אפשר לקבל נתחים על עצם, המיושנים בתלייה, או נתחים ללא עצם, המיושנים בוואקום. מי שאוהב את הבשר שלו רך יותר, או סתם סובל משיניים חלשות, כדאי שיזמין את הבשר המיושן בוואקום. הוא רך ונעים יותר לאכילה. יחד עם הבשר, המובא לשולחן על מגש עץ רחב, מקבלים ערכת סלטים ולחם, ואת הבשר מלוות תוספות כמו תפוח אדמה אפוי, חלת בצל ושיני שום אפויות.

     

    • אזור התעשייה קצרין, ליד מכבי האש, טל' ‭.04-6963334 ‬4  

     

    פוקצ'ה בר | גן-הצפון

    אל תתרשמו מהשם המוזר. לא מדובר בבר של פוקצ'ות, אפילו לא במסעדה איטלקית, אלא באחת המסעדות הפופולריות ביותר בצפון, שתתאים לכם בהרכב זוגי או משפחתי. רק עשו לעצמכם טובה והקפידו להזמין מקום כמה שיותר זמן מראש, בעיקר אם אתם מכוונים לארוחת סוף שבוע. אחרת - קשה להאמין שמישהו פה יהיה ספונטני איתכם ויצליח למצוא לכם שולחן פנוי.

     

    המסעדה מרוהטת בנעימות, בעץ כהה. התפריט רחב מאוד, לא יצירתי מדי וחף מנפילות. לצד פיצות ופסטות (ופוקצ'ה כמובן‭,(‬ תוכלו למצוא מנות כמו לברק על ריזוטו, נקניקיות ביתיות, רוסט סינטה שנצלה בטאבון, תבשיל טלה על קוסקוס - הכל משתנה בהתאם למצאי ולעונות השנה. תפריט היין יציע לכם שפע נאה מיקבי הצפון, במחיר הוגן להפליא. השירות יעיל ומתוקתק, המערכת משומנת היטב, ובצהריים מציעים פה עסקית במחיר שפוי לחלוטין. בסך הכל: הליכה על בטוח שאינה מאכזבת.

     

    • תחנת דלק גן-הצפון, צומת מעיין ברוך, טל' ‭.04-6904474 ‬4

     

    נחלים | גן-הצפון

    ממש על גדות החצבני, סמוך לפוקצ'ה בר ובדיוק באותו מתחם, מצויה עוד מסעדה מוצלחת: נחלים. כן, אתם יכולים לסעוד בפנים וליהנות מהאווירה האלגנטית, אבל בעינינו הכי כיף לצאת דווקא לחלק החיצוני של המקום, ולאכול לצלילי פכפוך המים השוצפים במרחק של כמה מטרים משם. אופציה נוספת למי שממש מתכוון ללכת עד הסוף עם ארוחה רומנטית: בגזיבו של המסעדה, על גדות הנחל ממש, יארגנו לכם ארוחה אינטימית שאורכת כשלוש שעות, עם אפריטיף, ארבע מנות, שני סוגי קינוח ודז'יסטיף, כשהכל מוגש מידיו של מלצר אישי.

     

    התפריט משלב ים תיכוניות עם קו איטלקי-צרפתי. האנטיפסטי מצוין, וכך גם הרביולי חצילים והסביצ'ה דניס עם פירות ועלים ירוקים. אגב, למסעדה צמודה גם מעדנייה, עם מבחר מפואר ומעניין של יינות בוטיק מאזור הגליל והגולן, וגבינות מכל העולם.

     

    • תחנת דלק גן-הצפון, צומת מעייןברוך, טל' ‭.04-6904875 .04-6904875 ‬4

     

    מסעדת נחלים (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    מסעדת נחלים(צילום: אביהו שפירא)

     

    הבוקרים | מרום-גולן

    עוד מסעדה המתמחה בבשר הגדל ברמת הגולן, אבל - לשמחת קוראינו שומרי המצוות - היא גם כשרה למשעי. הבוקרים בקיבוץ מרום-גולן החלה את דרכה כקרון רכבת ישן, ששימש מקום מפגש לבוקרי האזור בסוף יום עבודה עם העדרים. זה התחיל מארוחות בשר מלוות ביין ובירה, ואחרי שפורום הסועדים רק הלך וגדל, הפך המקום למסעדה. היא מצויה סמוך לאורוות הסוסים בקיבוץ, וקירותיה עשויים עץ ואבני בזלת.

     

    בתפריט תמצאו צלעות טלה וספייריבס טלה, קבב כבש עם טחינה, המבורגר קצוץ גס, נזיד בקר עם ירקות שורש, פטריות ויין, וכמובן, סינטה ואנטרקוט, חביבי הקהל, מ‭300-‬ גרם ומעלה, בקפיצות של 100 גרם. מי שרוצה לטעום מהכל, יכול לבחור באיקסמיקס גריל - מנת הדגל של המקום. יש בה אנטרקוט, צלעות טלה, סטייק פרגית, חזה עוף במרינדה וקבב הבית, והכל מוגש עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה בתנור, וסלט ירוק.

     

    פטנט ייחודי: נכון שהמסעדה כשרה, אבל בשישי בערב היא בהחלט פועלת, רק במתכונת של בופה, עם תבשילי בשר וקדירות בחימום איטי על פלטות. בין המנות שתלקטו בבופה יהיו סלטי פתיחה, קדירות בשר, צלי בקר, דגים, עוגיות ופירות.

     

    • קיבוץ מרום-גולן, טל' ‭,04-6960205‬ כשר.

     

    מסעדת הבוקרים (צילום: גיא רובננקו) (צילום: גיא רובננקו)
    מסעדת הבוקרים(צילום: גיא רובננקו)

     

    קולט | קיבוץ מרחביה

    מסעדה צרפתית קומפלט, עם מפות לבנות, שאנסונים מסתלסלים ברקע, נרות וגביעי בדולח. קולט נפתחה לפני כחצי שנה במבנה טמפלרי יפהפה בחצר ההיסטורית של קיבוץ מרחביה. הבעלים, עדן דגן, קיבוצניקית ממרחביה, וראול קאניטה-לביסיג, בעלה הפיליפיני, מפעילים פה מקום מיוחד ורומנטי להפליא.

     

    ראול, שלמד בקורדון בלו בפריז ועבד עשור במסעדות שונות בבירת צרפת, מכין פה מרק בצל משובח, כבד אווז שבושל בוואקום עם קוניאק, קונפי תאנים וחומץ בלסמי, או צדפות קוקי סאן ז'אק המונחות על כרשה קצוצה. הטוגנים הצרפתיים המלווים את הסינטה הם הברקה: שחומים ורכים, עם פרמז'ן ועשבי תיבול שפוזרו עליהם. יש גם טורטליני תוצרת בית, שראול מכין את בצקם וממלא בתבשיל זנב שור ויין אדום. בשבתות, מ‭10:00-‬ ועד ‭,16:00‬ מגישים פה בראנץ‭.'‬ עם שקשוקת תרד אלזסית, או סלט שברה שו, עם גבינת עיזים מותכת לצד סלט ירוק, ועוד.

     

    • קיבוץ מרחביה, טל' ‭.052-3748547 ,04-6598834‬ סגור בימי א‭'

     

    אידי | אשדוד

    יותר מ‭30-‬ שנות קולינריה עומדות לזכותו של ישראלוביץ' באשדוד, ולא בכדי. האיש מנהל ביד רמה את מסעדת הדגים המצוינת שלו באשדוד, המקפידה לשמור על יציבות ומתרחקת בהתמדה מטרנדים חולפים ומאופנתיות מגוחכת. המקום עצמו מקושט בשלל אביזרי ספנות וימאות - עוגנים, דגים מפוחלצים, הגה של ספינה ועוד. על השולחן יש מפות צחורות וגביעי יין, והתחושה הכללית ייחודית, חמימה ובלתי מאיימת.

     

    כמי שנחשבת לאחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ, הדגים שתקבלו פה על הצלחת מטופלים במיומנות ובדייקנות. אבל עוד לפני שתגיעו אליהם, שימו לב לפתיחות חביבות כמו סלט דודו הידוע, ובו עגבניות ופלפל ירוק חריף ועוקצני, או האיקרה המעולה והפוקאצ'ה הריחנית. בעיקריות יש שפע של פירות ים, ולצידם דגים כמו לוקוס לפי משקל, לברק, ברבוניות, פורל בחמאה ושקדים ועוד. המחירים אינם זולים, אבל למרבה הצער, כאלה הם מחירי הדגים בארץ.

     

    • הבושם ‭,6‬ אשדוד, טל' ‭.08-8532058 ‬4

     

    אידי ישראלוביץ' וחברים (צילום: שלום בר-טל) (צילום: שלום בר-טל)
    אידי ישראלוביץ' וחברים(צילום: שלום בר-טל)

     

    קדאקס | שדרות

    צר לנו אם מישהו נפגע מהעובדה שאנחנו מגלים את תדהמתו בקול רם, אבל הדבר האחרון שהיינו מצפים לפגוש מאחורי תחנת הדלק האפרורית של שדרות הוא מקום כמו קדאקס. קדאקס הוא שמה של עיירה קסומה בקוסטה בראבה שבספרד, המקום השלו והפסטורלי שבו בחר סלבדור דאלי לבנות את חייו. הכי רחוק מחוסר הפסטורליה השורר בשדרות. על מנת להיזכר בשלווה הספרדית, בנתה טל פיחוביץ' טאפס בר לטיני-קריבי בכניסה למועצה האזורית שער-הנגב, עם יופי של אלכוהול ואוכל קריבי.

     

    לאוכל הקריבי נחשפה פיחוביץ' בעת שהתגוררה בלונדון, שם גם למדה לבשל אותו, ומה שתמצאו במסעדה מתרחק מהקלישאות המוכרות לנו לעייפה ממסעדות ישראליות. יש פה שיפודי עוף במולה - שהוא רוטב שוקולד-צ'ילי, אורז קריאולי חריף עם ירקות, קארי, חלב קוקוס ופירות ים, אמפנדס דה אטון, שהם כיסונים מטוגנים מקמח תירס הממולאים בטונה, תפוחי אדמה וצ'ילי, ומנה מקסיקנית של פהיטאס עוף עם פלפלים ובצל. יש גם מנת עוף במרינדת ג'רק-רום ותערובת תבלינים קריבית. כיוון שפיחוביץ' היא חובבת רום נלהבת, יש קולקציה מרשימה של רום על סוגיו השונים. המחירים ידידותיים מאוד.

     

    • בכניסה למועצה האזורית שער-הנגב, מול מכללת ספיר, שדרות. סגור בימי ב‭.'‬ טל' ‭.08-6890452 ‬4

     

    חוות קורנמל | סמוך לצומת טללים

    רוב הסיכויים שאתם מכירים את הגבינות המשובחות של חוות קורנמל, ממעדניות רבות ברחבי הארץ. אבל התוצרת של חוות הבודדים הזו, דרומית לצומת טללים, אינה מסתכמת רק בגבינות. ענת ודניאל קורנמל, שעלו לקרקע ב‭,1997-‬ פתחו פה גם מסעדה קטנה ונעימה, שתפריטה מבוסס על גבינות העיזים.

     

    כן, אפשר לשבת על פלטת גבינות, אבל למה שלא תלכו על אופציות מעניינות יותר? תוכלו, לדוגמה, לאכול את הגר בתנור. הגר היא גבינת הקממבר של בני הזוג קורנמל, והיא אפויה בתנור על פרוסות של תפוחי אדמה, ומוגשת עם רוטב יוגורט ושום. יש גם פיצה עם גבינת עיזים, או מקלות של גבינת עדנה עטופים בבצק פריך, בסירופ יין ותפוחים.

     

    אפילו חיבור לאינטרנט אלחוטי יש במקום - שימו לב לקדמה המפעמת פה - ככה שאם בא לכם להתבודד עם הלפטופ בלב מדבר, ולהשקיף בו זמנית על הוואדי, זו ההזדמנות המושלמת עבורכם. אגב, אחרי כל גשמי הברכה שהיו פה העונה, המדבר עכשיו ירקרק במיוחד.

     

    • כביש ‭,40‬ דרומית לצומת טללים, טל' ‭.08-6555140 ‬4

     

    חוות קורנמל (צילום: חיים הורנשטיין ) (צילום: חיים הורנשטיין )
    חוות קורנמל(צילום: חיים הורנשטיין )

     

    פדרו | אילת

    פדרו הייתה בעבר מסעדת בשרים ידועה באילת, אך ברבות השנים זוהרה הועם. לפני קצת פחות משנה המקום שופץ ונפתח מחדש בגרסה מהודרת ומעוצבת יותר, עם בעלים חדשים וגם צוות חדש במטבח. המסעדה מצויה בלב שכונת מגורים, הרחק מן ההמון המתהולל באזור הטיילת. כדי להגיע אליה צריך לנסוע במיוחד, אבל המאמץ משתלם.

     

    בגלגול הנוכחי ניצבים בחלל המרכזי של המסעדה קיר יינות ענקי, שולחן עץ גדול ומחוספס, תקרה של קורות עץ וריהוט כהה, התורם לאווירה.

     

    במנות הראשונות, לצד הקרפצ'ו וגרסאותיו, תמצאו מנה מעניינת שנקראת חציל בוכרי - חציל קלוי חם, המעוטר בקוביות עגבנייה וקוביות בשר צלוי, שטחינה גולמית זולפה מעליו. חובבי הסינטה ישמחו לגלות נתח מצוין ועז טעמים, וקרניבורים בעלי קיבולת ישמחו לגלות פה גם שאטובריאן - חצי קילו של פילה, המוגש ברוטב שמנת, חרדל, פלפל שחור וקוניאק.

     

    • פדרו. יעלים 14 אילת. ‭.08-6379504‬ 
       

    מנה במסעדת פדרו באילת (צילום: ג'ו קוט  ) (צילום: ג'ו קוט  )
    מנה במסעדת פדרו באילת(צילום: ג'ו קוט )

     

    לה קוצ'ינה | אילת

    מלבד העובדה המשמחת שלמסעדת לה קוצ'ינה באילת יש מרפסת ממש על הים, גם חלקה הפנימי חינני עד מאוד. המסעדה בנויה כמו בית איטלקי, על חדריו השונים ודלתותיו המקושתות: סלון, מטבח, ואפילו חדר אורחים.

     

    המחירים פה די גבוהים, אבל האוכל מוגש בנדיבות, כך שאפשר בכיף לפתוח שולחן ולחלוק מנות. החלק המצטיין בתפריט: שמונה סוגי פיצות, עם בצק דק ומצוין ותוספות משתנות - אנשובי וצלפים, פירות ים, חצילים וגבינת עיזים ועוד. בעיקריות תוכלו לבחור במדליוני פילה בקר ברוטב גורגונזולה, שהיא אולי מנה אנכרוניסטית משהו, אבל טעימה. גם השרימפס ברוטב עגבניות מוצלח. בסך הכל - אחת האופציות המוצלחות באילת לסעודה הגונה.

     

    • טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת, טל' ‭.08-6368932 ‬

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    סלט טונה
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים