שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שים לי בננה על האש: 4 מתכונים על הגריל

    לא רק בשר אפשר לשים על המנגל, אם תהיתם מה עוד מתאים ל"על האש", דרור פילץ, בספרו החדש "הכל על האש", מציע לכם להניח על הגריל את כל מה שיש - מסלט חצילים רומני, קבאב, כנפיים מתובלות ואפילו בננות

    כשמתכוננים להניח משהו על הגריל המחשבה הראשונה היא בשר, אבל מסתבר שהגריל הוא לא טרירטוריה בלעדית לקרניבורים, אפשר להכין ארוחת בוקר על האש, ארוחת צהריים כמובן, ארוחת ערב ואפילו קינוחים. דרור פילץ, שידוע כאיש בשר, החליט לתת דרור למנגל שלו והכין עליו המון מטעמים ריחניים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    סלט חצילים רומני

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    4 פלפלים אדומים

    1/2 כוס שמן זית

    3 חצילים בינוניים קלויים על הגריל

    1/2 כוס חומץ

    1/2 כוס שמן חמניות לא מזוכך (להשיג במעדניות רוסיות)

    6 שיני שום כתושות

    1/2 כפית סוכר

    1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מושחים את הפלפלים בשמן זית וצולים על הגריל מכל הכיוונים עד לחריכה.
    2. קולפים את החצילים ואת הפלפלים, קוצצים בעזרת גרזן עץ ומעבירים לקערה.
    3. מוסיפים חומץ, שמן, שום, סוכר ומלח.
    4. מערבבים היטב, מניחים לפחות ליום במקרר ומגישים.

     

    סלט חצילים רומני (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    סלט חצילים רומני(צילום: דניה ויינר )

     

    קבאב רומני

    המרכיבים (ל-8 מנות):

     

    1/2 1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים, מומלץ מנתחי שפונדרה ופאלדה

    10 שיני שום כתושות

    1 כף מלח

    1 כפית פלפל שחור

    1 כף סודה לשתייה מעורבבת בכוס סודה

    1/2 כוס סודה

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה לשים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מניחים בצד לחצי שעה.
    3. יוצרים קציצות ארוכות ועבות.
    4. צולים על אש נמוכה מאוד ומסובבים כל 2 דקות לצלייה אחידה, או עד למידת העשייה הרצויה, ומגישים.

     

    קבאב רומני (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    קבאב רומני(צילום: דניה ויינר )

     

    כנפיים עם שמן זית וסומק

    המרכיבים (ל-4 מנות):

     

    למשרה:

    1/2 כוס שמן זית

    1 כף סומק

    מלח גס

    פלפל שחור

     

    12 כנפיים, במשקל כ-1 ק"ג

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה. מוסיפים את הכנפיים ומניחים בצד לשעה.
    2. משפדים על שיפוד ברזל וצולים עד להשחמה.
    3. במשך הצלייה, מברישים מדי פעם את הכנפיים בנוזל המשרה.

     

     (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )

    כנפיים עם שמן זית וסומק (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    כנפיים עם שמן זית וסומק(צילום: דניה ויינר )

     

    בננות בגריל עם שוקולד

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 בננות או כמספר הסועדים

    3-2 קוביות שוקולד חלב או מריר לכל בננה

     

    אופן ההכנה:

    1. על גריל חם מניחים את הבננות בקליפתן. לאחר שהן משחימות מצד אחד צורבים גם מצידן השני. כשהן מתחילות להשחיר מורידים מהגריל.
    2. חורצים פתח לאורך הצד הקעור של הבננה, דוחסים קוביות שוקולד, ממתינים דקה ואוכלים בכפית.

     

     (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )

    בננות בגריל עם שוקולד (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    בננות בגריל עם שוקולד(צילום: דניה ויינר )

     

    • המתכונים מתוך הספר "הכל על האש" מאת דרור פילץ, הוצאת ידיעות ספרים, פן, 144 עמודים. מחיר מומלץ 118 ש"ח
    • צילומים: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    קבאב רומני על סלט חצילים רומני
    צילום: דניה ויינר
    צילום: דניה ויינר
    "הכל על האש"
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים